Svijet nema prethodne stranice
BRAVO

Care Beyond Skin Day

objavljeno prije 8 sati i 13 minuta

Beiersdorf već više od 140 godina brine o njezi kože svojih potrošača, ali istovremeno svoju pažnju posvećuje i projektima koji imaju pozitivan utjecaj na okoliš i… više »

STRAŠNO!!

Skandalozna sudska presuda zlostavljaču konja

objavljeno prije 11 sati i 4 minute

Udruga Prijatelji životinja i brojni građani zgroženi su presudom karlovačkog suda prema kojoj je prihvaćen zahtjev Mile Ivaniševića da mu se odgodi zatvorska kazna od šest… više »

HMMM...

Tko će osmisliti mehanizam nabave ključnih minerala za EU?

objavljeno prije 14 sati i 22 minute

EU želi objediniti narudžbe kako bi zajedničkom nabavom postigao veću "težinu" u pregovorima i osigurao bolje cijene. Pobjeda na natječaju donosi posao uspostave plaforme, vrijedan oko devet… više »

Dogodilo se na današnji dan – 28. listopada

objavljeno prije 22 sata i 12 minuta

Prva europska nacija koja je počela aktivno tražiti put do Azije bio je Portugal. Portugalci su već bili počeli istraživati Afriku 1400., a 1415. su otkrili sjevernu Afriku i zaposjeli… više »

STRAVA!

Svijet je na putu ka katastrofalnom zagrijavanju

objavljeno prije 1 dan i 9 sati

Uozbiljite napore u borbi protiv globalnog zatopljenja ili počnite pripremati sprovod Pariškog sporazuma, poruka je Ujedinjenih naroda uoči međunarodnog klimatskog… više »

EH, DA...

Hrvatska: kad magarac jaše tovara...

objavljeno prije 1 dan i 14 sati

"Kad vidiš sivonju od dva metra, noge mu se vuku po podu. Magarac jaše tovara", kratko i jasno komentirao je jedan posjetitelj trku na tovarima koja je nedavno održana u selu… više »

Dogodilo se na današnji dan – 27. listopada

objavljeno prije 1 dan i 23 sata

Amsterdam je glavni grad i važno gospodarsko i kulturno središte Nizozemske. Smješten je na ušću rijeke Amstel u IJseelmeer. Stariji dijelovi grada ispresjecani su… više »

UPS!

Klimatske promjene i kućni ljubimci

objavljeno prije 2 dana i 15 sati

Dobrobit životinja je sastavni dio interakcije između ljudi i životinja te je od iznimne važnosti za rehabilitaciju divljih i domaćih životinja. Dobrobit životinja može se procijeniti… više »

Dogodilo se na današnji dan - 26. listopada

objavljeno prije 2 dana i 23 sata

Današnji dan pun je obljetnica vrijednih bilježenja, a čak su se dvije stvari koje trenutno određuju različite aspekte života gotovo jednako snažno dogodile iste godine. 1863. godine u… više »

STVARNO?

Skandal oko Krškog 2

objavljeno prije 3 dana i 15 sati

Nakon razotkrivanja skandaloznog pokušaja slovenskih političkih stranaka da izigraju referendumski proces kako bi progurali nuklearni projekt, slovenski je parlament danas glasao za… više »

Dogodilo se na današnji dan - 25. listopada

objavljeno prije 3 dana i 23 sata

Oktobarska revolucija ili Listopadska revolucija je revolucija u Rusiji koja je dovela do raspada Ruskog Carstva i stvaranja Saveza Socijalističkih Sovjetskih Republika. 7. studenog (25.… više »

STRAVA!

Smrt psa pod tramvajem rezultat je neodgovornosti

objavljeno prije 4 dana i 12 sati

Povodom vijesti da je vozač tramvaja navodno namjerno usmrtio psa u središtu Zagreba, iz udruge Prijatelji životinja ukazuju da strašan prizor koji su građani vidjeli i velika… više »

Dogodilo se na današnji dan - 24. listopada

objavljeno prije 4 dana i 23 sata

Nogomet je najvažnija sporedna stvar na svijetu, kako je vole zvati, i sve što je vezano uz 22 igrača koji guraju kožnu loptu terenom tretira se kao vijest. No, ovo što ćemo… više »

EH, DA...

Lažljiva i licemjerna EU

objavljeno prije 5 dana i 12 sati

Italija je na prvom mjestu peteročlane skupine sa 16 milijardi eura, a na drugom je mjestu Njemačka s 13,7 milijardi eura, pokazalo je istraživanje konzultantske tvrtke Environmental… više »

leptir cvijet bioraznolikost
EKO

Lažna klimatska rješenja rade probleme bioraznolikosti

objavljeno prije 5 dana i 15 sati

Neki pristupi rješavanju problema globalnog zatopljenja mogu imati neželjene posljedice za prirodu i zaštitu bioraznolikosti, kažu znanstvenici koji pozivaju na koordiniranije… više »

skrolaj na vrh