Lifestlye AUTO
BRAVO

Prvi Concept 1 prodan u Španjolsku

objavljeno prije 11 godina i 8 mjeseci

Concept One, najbrži električni automobil na svijetu hrvatskoj inovatora Mate Rimca našao je svog prvog kupca i bit će isporučen za dva tjedna u Španjolsku.  Rimac je… više »

koju boju volite?

Srebrna je najpopularnija boja automobila

objavljeno prije 11 godina i 9 mjeseci

Kompanija DuPont, vodeći dobavljač boja za autoindustriju, provela je istraživanje na svjetskoj razini o omiljenim bojama automobila. Najzastupljenija boja tako je srebrna (25%), iako nije… više »

OPREZ GLAVU ČUVA

Vožnja u ekstremnim uvjetima - kako se ponašati

objavljeno prije 11 godina i 9 mjeseci

Zima još nije stigla, no najavljene padaline ponukale su nas da vam prenesemo najbolje savjete za zimsku vožnju. Prvo i osnovno pravilo je da, ako baš ne morate, uopće ne idete… više »

PRIPREMITE SE

Korisna oprema protiv snijega i poledice

objavljeno prije 11 godina i 9 mjeseci

S pravom opremom lakše ćemo prebroditi izazove koje pred nas donosi zima. Prije svega mislimo na snijeg i poledicu koji otežavaju promet te mogu dovesti do ozbiljnih nesreća i ozljeda.… više »

OPREZ

Stari i mladi vozači jednako su opasni

objavljeno prije 12 godina

Stariji vozači nemaju veće izglede da će poginuti na cesti nego dvadesetogodišnjaci, poakzala je britanska studija prometnih nesreće s fatalnim posljedicama koja je obuhvaćeno… više »

ANKETA

Mobiteli nisu jedina opasnost za vrijeme vožnje

objavljeno prije 12 godina

Uporaba mobitela prilikom vožnje, točnije slanje SMS-ova, već pri samoj pojavi fenomena mobilnih telefona postala je veliki problem gotovo u čitavom svijetu, naročito u posljednjih nekoliko… više »

GORIVO BUDUĆNOSTI

Smišljen nov način skladištenja vodika

objavljeno prije 12 godina

Otkriven je novi način pohrane vodika koji se sad može pohranjivati direktno kao gorivo ili se koristiti u gorivim ćelijama za dobivanje električne energije. Novi način skladištenja… više »

MAMMA MIA!

Talijani su najgori vozači u Europi

objavljeno prije 12 godina i 1 mjesec

Talijanski vozači noćna su mora ljetnih dana u Hrvatskoj, a mnogi će se prisjetiti svojih putešestvija po Italiji (Trst je čisto dovoljan) na kojima su zaradili nove sijede već nakon… više »

AUTOMOBILI

Akcija za ne vjerovati

objavljeno prije 12 godina i 1 mjesec

Stanje na španjolskom tržištu je potaknulo čelnike Renaulta da pokrenu jednu nesvakidašnju akciju. Naime, zbog najnižih razina prodaja u posljednjih 19 godina Renault je… više »

CAR SAFETY

Crni automobili su opasniji na cesti od bijelih

objavljeno prije 12 godina i 1 mjesec

U istraživanju koje je trajalo 20 godina pokazalo se da su crni automobili najopasniji, dok su bijeli, zlatni i žuti najsigurniji automobili u prometu. Automobili crne boje će u 47 posto… više »

SAVJET

Kako ukloniti mrlje smole s automobila

objavljeno prije 12 godina i 1 mjesec

Na ljetovanju i općenito tijekom vrućih dana automobile često sklanjamo u bilo kakav oblik hlada. Prvi izbor  nedostatku boljeg je hlad koji stvaraju stabla i krošnje drveća.… više »

MILANO

Traže zapljenu svih dizelaša zbog izazivanja raka pluća

objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca

Svjetska zdravstvena organizacija je svojim dokumentom donešenim na sastanku 12. lipnja u Lyonu možda zabila zadnji čavao u kovčeg automobilske industrije. Naime, u tom se dokumentu… više »

402 STREETRACE

Oktanski spektakl u Velikoj Gorici

objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca

Stotine posjetitelja okupiralo je prvog dana oktanski spektakl 402 Streetrace koji se održava na pisti Zrakoplovno Tehničkog Centra u Velikoj Gorici. Prvi treninzi i utrke izazvale veliko… više »

IZBJEĆI POD SVAKU CIJENU

Objavljena još jedna lista najgorih automobila u SAD-u

objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci

Pontiac Aztek (2001) Kao i na mnogim listama koje su ranije sastavljane, prvo mesto drži neprikosnoveni Pontiac Aztek iz 2001. godine. U LA Times-u kažu da ljudi uglavnom pomisle da je ovaj… više »

BUDUĆNOST IZA UGLA

Za deset godina dolaze automobili s autopilotom?

objavljeno prije 12 godina i 6 mjeseci

Ako je vjerovati Billu Fordu, praunuku Henryja Forda i trenutnom gazdi istoimenog automobilskog giganta, za deset godina bi na svjetske prometnice mogla izaći prva inteligentna vozila, viđena… više »

skrolaj na vrh