« Lifestlye AUTO
objavljeno prije 11 godina i 5 mjeseci
ANKETA

Mobiteli nisu jedina opasnost za vrijeme vožnje

Popravljanje frizure, igranje igrica, čitanje novina i seks među najčešćim su navikama velikog postotka vozača

Kakve sve gluposti radimo dok vozimo
Kakve sve gluposti radimo dok vozimo (Shutterstock - Ilustracija)
Više o

piće

,

mobiteli

,

frizura

,

vožnja

,

šminka

,

opasna vožnja

Uporaba mobitela prilikom vožnje, točnije slanje SMS-ova, već pri samoj pojavi fenomena mobilnih telefona postala je veliki problem gotovo u čitavom svijetu, naročito u posljednjih nekoliko godina kad su mobiteli postali neizostavan dio naše svakodnevice.

Ali čak i kad bi se na neki način uspjelo izbaciti sve Blackberryje i iPhone iz ruku vozača, postoji toliko navika i stvari koje također zaokupljaju vozače dok sjede za volanom a koje su jednako, ako ne i više opasne od mobitela, prenosi FoxNews. Prema anketi koju je naručila Jabra, tvrtka specijalizirana za proizvodnju hands-free dodataka, samo 28 posto ispitanika iz SAD-a i još šest najrazvijenijih zemalja je izjavilo da nikada nije pisalo poruke za vrijeme upravljanja automobilom.

S druge strane, njih 72 posto redovito pije i jede dok vozi, a 35 posto se svlači ili oblači dok je automobil u pokretu, a oni za volanom. Iako izravne poveznice nisu otkrivene, Ovaj posljednji navedeni postotak najvjerojatnije se može staviti uz bok činjenici da se 29 posto ispitanika ljubilo dok je vozilo, a 15 posto njih se seksalo, bilo da se radi o oralnom ili 'potpunom' seksu. Oko 23 posto vozača namještalo je frizuru tijekom vožnje, a 13 posto je popravljalo šminku.

Ljudi danas manje čitaju novine ili časopise nego što surfaju internetom i pregledavaju elektroničku poštu, ali postotak vozača koji vole papirnate formate i dalje je značajan i iznosi 10 posto. 'Ugodno iznenađujuće' je to da samo pet posto vozača prilikom vožnje igra igrice. Kad se sve zbroji i oduzme, vikanje na druge vozače - što čini njih 63 posto - donosi sasvim dovoljno uzbuđenja u prometu.

24.08.2012. 21:33:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh