« Lifestlye AUTO
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca
IZBJEĆI POD SVAKU CIJENU

Objavljena još jedna lista najgorih automobila u SAD-u

Ovoga puta sastavio ju je LA Times i naravno, Yugo se ponovno našao u samom vrhu

Za dizajn ovog automobila kažu da je njegova najveća kvaliteta
Više o

najgori automobil

,

Yugo

,

Pontiac Aztek

Pontiac Aztek (2001) Kao i na mnogim listama koje su ranije sastavljane, prvo mesto drži neprikosnoveni Pontiac Aztek iz 2001. godine. U LA Times-u kažu da ljudi uglavnom pomisle da je ovaj automobil proglašen za najgori zbog svog užasnog izgleda.

"Međutim, nakon što ga provozate, uvjerit ćete se da je dizajn još i najbolje što Aztek može ponuditi svom vlasniku", zaključuju u ovom dnevnom listu.

Ford Mustang II (1974) Na drugom mjestu nalazi se još jedan dežurni krivac - Ford Mustang II iz 1974.

Od ovog automobila očekivalo se da ponovi uspjeh koji je Ford postigao s originalnim Mustangom iz 60-ih godina. Međutim, zbog tadašnje naftne krize i poskupljenja goriva, Mustang II je konstruiran kao manje i ekonomičnije vozilo od svog prethodnika, a nove zakonske regulative o emisiji štetnih plinova u SAD dovele su do ograničenja performansi automobila.

Tako je Mustang II izgubio duh koji je imala prva generacija ovog popularnog modela odvrativši od kupovine većinu dotadašnjih ljubitelja Mustanga.

Zastavin Yugo zauzeo je visoko treće mjesto na listi koju je sastavio LA Times. O neuspjehu srpskog automobila na američkom tržištu izmišljeni su brojni vicevi, „glumio" je u stotinjak filmova u kojem su pokazane sve njegove „kvalitete", a i mnogi od nas vozili su ovaj automobil pa se samo mogu čuditi kako to da nije prvi na listi. Za utjehu domaćim obožavaocima ovog automobila može se reći da je, zahvaljujući pojavljivanju u nekim holivudskim filmovima stekao određeni šarm i zanimljivu ulogu u suvremenoj pop-kulturi, sličnu onoj koju imaju likovi iz filmova Dumb and Dumber.

Pogledajte kompletnu listu 10 najgorih automobila u SAD:

1. Pontiac Aztek (2001)

2. Ford Mustang II (1974)

3. Yugo (1987)

4. Chevrolet Vega (1971)

5. Saturn Ion (2003)

6. Edsel Corsair (1958)

7. Cadillac Cimarron (1982)

8. Oldsmobile Cutlass Supreme Diesel (1979)

9. Chevrolet Series D (1917)

10. Ford Pinto (1971)

24.03.2012. 18:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh