Lifestyle
SAVJETI

Jednostavno - kako doživjeti stotu?!

objavljeno prije 6 dana i 2 sata

Postoji obilje informacija o dugovječnosti, poput kuharica, znanstvenih članaka i savjeta dostupnih putem brzih pretraga, količina podataka može biti preplavljujuća. No, postoje jednostavne… više »

SAVJETI

Sjemenke bundeve su pravo zlato za zdravlje

objavljeno prije 6 dana i 17 sati

Popularna grickalica u jesenskom razdoblju, sjemenke bundeve bi trebale biti na svakom jelovniku. Iako su najpopularnije u jesenskim mjesecima, ove sjemenke mogu se konzumirati tijekom cijele… više »

MA DA?

Ako želite mišiće, trebaju vam - suhe šljive

objavljeno prije 6 dana i 20 sati

Naravno da svi želimo izgledati lijepo, a jedan segment toga su i mišići. No, ne bi smjeli zaboraviti prehranu, preciznije, jedan dio plana prehrane koji pruža tijelu potrebne hranjive… više »

COOL

Zdrava jutarnja navika

objavljeno prije 7 dana

Jutarnje šetnje u prirodi mogu postaviti odlične temelje za bolje upravljanje stresom i  anksioznošću u ostatku dana. Njezin savjet poklapa se i s nekoliko… više »

SAVJETI

Zašto bi bamiju/okru trebali staviti na svoj jelovnik

objavljeno prije 7 dana i 2 sata

Bamija ili okra je biljka potiče iz tropskih područja Afrike i Azije, postala je popularna širom svijeta zbog svog jedinstvenog okusa i raznovrsnih načina pripreme, a u žargonu je… više »

MLJAC

Četiri vrste hrane koje poboljšavaju zdravlje mozga

objavljeno prije 7 dana i 16 sati

Dijetetičarka Katherine Brooking objašnjava: "Tvari koje proizvode bakterije u crijevima mogu putovati ili slati signale živcima, poput vagusnog živca, izravno u mozak - pokrećući… više »

SAVJETI

3 dodatka prehrani kad ste 50+ i trebate izbjegavati iste...

objavljeno prije 7 dana i 21 sat

Određeni dodaci prehrani mogu zapravo biti štetni za naše zdravlje i sigurnost, posebno kada se uzimaju u velikim dozama. Osim toga, nekoliko popularnih opcija predstavlja… više »

SAVJETI

Unos manje kalorija - dulji život

objavljeno prije 8 dana

Smanjenje unosa kalorija, poznato kao kalorijska restrikcija, pokazalo se kao jedan od najperspektivnijih načina za produljenje životnog vijeka i poboljšanje općeg zdravlja. Ovaj… više »

SAVJETI

Hrana proti stresa

objavljeno prije 8 dana i 20 sati

Kada je u pitanju prehrana, postoje određene namirnice i pića koja je preporučljivo konzumirati kada ste pod stresom. Skupina nutricionistica za HuffPost je izdvojila što trebate… više »

STVARNO?

Tri umaka koji rade probleme probavi

objavljeno prije 8 dana i 22 sata

Koliko god umaci obogatili okus hrane, mogu imati i negativan utjecaj na tijelo. Konkretno, neki od ovih umaka mogu biti teško probavljivi za neke ljude, što može uzrokovati… više »

COOL

Namirnice koje su zdrave i pomažu mršavljenju

objavljeno prije 9 dana i 2 sata

Recimo da promijenite prehranu kako biste smršavjeli, to ne znači da ćete nužno stalno biti gladni. Jedan od najboljih načina za upravljanje težinom jest obogatiti prehranu namirnicama… više »

COOL ;)

Treba vam bucket bag!

objavljeno prije 9 dana i 20 sati

Bucket bag već je nekoliko sezona najpopularniji model torbe zbog svoje praktičnosti,veličine i sofisticiranog dizajna. Iako djeluje kao torba za dan, ovaj popularni model idealan je za… više »

SAVJETI

Što ne bi smjeli raditi kad smo prehlađeni

objavljeno prije 10 dana

Znate li što nikako ne bismo smjeli činiti kada smo prehlađeni? Uobičajeni simptomi prehlade uključuju upalu grla, curenje ili začepljenost nosa, kihanje, kašljanje, blage… više »

MLJAC

Suhe šljive su superhrana

objavljeno prije 10 dana i 2 sata

Slatke i ljepljive suhe šljive izvrsna su grickalica, ali i važan dio zdrave prehrane. Bogat su izvor antioksidansa fenola i beta karotena. Karoten nas opskrbljuje vitaminom A, a… više »

SAVJETI

Što najbolje hidrira naše tijelo?

objavljeno prije 10 dana i 17 sati

Obična voda možda nije najhidratantnije piće koje možemo konzumirati. Mlijeko je također odlična opcija zbog svoje sposobnosti zadržavanja tekućine i sadržaja važnih hranjivih tvari. U… više »

skrolaj na vrh