Kultura
FESTIVAL

T-Mobile INmusic – kako je bilo drugi dan

objavljeno prije 13 godina

Pogreške s prvog dana uspješno su ispravljene, tako da je zvuk bio dobro složen na sva tri stagea, a već je početak Luke Belanija dao naslutiti da će drugi dan biti bolji. Mladi… više »

CHRISTIE'S

Tri Picassa prodana za vrtoglava 42 milijuna funti

objavljeno prije 13 godina

Tri platna Pabla Picassa, od kojih svako prikazuje jednu od njegovih ljubavnica, prodana su u utorak za 42 milijuna funti (351,5 milijuna kuna) na dražbi aukcijske kuće Christie's u Londonu,… više »

NIJE VINCENT NEGO THEO

Van Goghov "Autoportret sa slamnatim šeširom" ustvari prikazuje njegova brata

objavljeno prije 13 godina

Slavni "Autoportret sa slamnatim šeširom" Vincenta van Gogha zapravo je portret njegova brata Thea, tvrde stručnjaci Van Goghova muzeja u Amsterdamu, nakon istraživanja čije su… više »

FESTIVAL

T-Mobile INmusic - prvi dan - kako je bilo

objavljeno prije 13 godina

Stageovi su dobro razmješteni, između njih dovoljna količina šankova i pomalo oskudna ponuda hrane, a sve se kupuje festivalskim bonovima. Točeni Becks tekao je u potocima, a… više »

"YOU TALKIN' TO ME?"

4 najpoznatija filmska klišeja

objavljeno prije 13 godina

Postoje određena pisana i nepisana pravila filmske umjetnosti (posebice holivudske) po kojima se pišu scenariji i snimaju filmovi, a nama kao publici ne preostaje ništa drugo… više »

ZASLUŽNI POJEDINCI

Proglašeni dobitnici prestižne Goetheove medalje

objavljeno prije 13 godina

Ovogodišnji dobitnici Goetheove medalje su novinar Adam Michnik, autor špijunskih romana John Le Carre i rededateljica Ariane Mnouchkine, prenosi Hina. Ovu nagradu dodjeluje… više »

"..U BIOSKOPU ZVONI, U POZORIŠTU SMETA.."

Kraljičin skladatelj za kažnjavanje zvonjave mobitela na koncertu

objavljeno prije 13 godina

Službeni skladatelj britanske kraljice, Peter Maxwell Davies, zalaže se da se novčano kazne osobe kojima za vrijeme koncerta zazvoni mobitel. Govoreći za BBC, rekao je da je taj problem… više »

21. 6. 2011.

Knjiga dana - Sergej Minaev: Ruski party

objavljeno prije 13 godina

Junak romana je Miša, komercijalni direktor moskovskog predstavništva francuske tvrtke koja prodaje konzervirani grah. Miša živi ispraznim životom motajući se po… više »

"POROCI"

Međunarodna izložba karikatura 28. lipnja u Zagrebu

objavljeno prije 13 godina

Karikaturist Saša Dimitrijević osvojio je prvu nagradu na ovogodišnjoj međunarodnoj izložbi karikature Hrvatskoga društva karikaturista, koja će se s temom "Poroci"… više »

POMOĆ JAPANCIMA

Rijetka Stradivarijeva violina prodana za 9,8 milijuna funta

objavljeno prije 13 godina

Rijetka Stradivarijeva violina koja je nekad pripadala unuci engleskog pjesnika Lorda Byrona prodana je u ponedjeljak za rekordnih 9,8 milijuna funta (82,5 milijuna kuna) na aukciji za žrtve… više »

LJETNA LITERATURA

Malo poznati pseudonimi i knjige poznatih pisaca

objavljeno prije 13 godina

Iako pisci žive od svojih slavnih i uspješnih imena, neke knjige radije objavljuju pod pseudonimima. Razlozi sežu od zaštite privatnosti i mogućeg političkog progona do… više »

KRK

Club Jungle otvara vrata Playboy partyjem

objavljeno prije 13 godina

U petak 24.06.2011. osvježeni klub Jungle na otoku Krku otvara ljetnu sezonu 2011. Spektakularno otvorenje uz Playboy party, na kojem vas očekuju Playboy bunnies & dancers, te iznenađenja… više »

KULTURNA PONUDA RIJEKE

Festival "Riječke ljetne noći" otvara se 28. lipnja ispred zgrade HNK

objavljeno prije 13 godina

Predstava „Tambours de la muerte" francuske kazališne skupine „Compagnie Transe-Express" otvorit će festival „Riječke ljetne noći" 28. lipnja, javlja Hina.… više »

GOSTOVANJE

Izložba Muzeja krapinskih neandertalca gostuje u Bruxellesu

objavljeno prije 13 godina

Zahvaljujući dobroj suradnji s Uredom Hrvatske turističke zajednice u Bruxellesu 10. lipnja je na atraktivnoj lokaciji u samom središtu Bruxellesa otvorena izložba MHZ - Muzeja… više »

PROGLAŠENI NAJBOLJI

Završili 35. Dani satire u Kerempuhu - podijeljene nagrade

objavljeno prije 13 godina

Na večeras završenim 35. Danima satire nagrada za najbolju mušku uloga pripala je glumcu Vilimu Matuli, najbolja glumica je Hana Selimović, a za najbolju predstavu… više »

skrolaj na vrh