Kultura
VRUĆI RITAM...

Liburnia Jazz festival otvoren u Opatiji

objavljeno prije 13 godina

Koncertom mađarskoga benda E. K. Avenue, predvođenog pjevačicom Erikom Kertesz, na Ljetnoj pozornici u Opatiji otvoren je sinoć liburnijski festival jazza - Liburnia Jazz festival. Nakon njih… više »

TRADICIJA

Svečano otvoreni 45. đakovački vezovi

objavljeno prije 13 godina

Ispred katedrale sv. Petra u Đakovu, scenskom slikom pod nazivom "Nekopano, nekovano blago" sinoć su svečano otvoreni 45. đakovački vezovi. Vezove je, u nazočnosti đakovačko-osječkog… više »

NOT DEAD

Vive le punk u Boogaloou 8. srpnja

objavljeno prije 13 godina

Punk rock legende Anti Nowhere League predvođeni otkačenim punk rock bajkerom Animalom su osnovani početkom 1980. godine u londonskom Tunbridge Wellsu, nastavivši tamo gdje su Sex… više »

FILMSKI FESTIVAL

Večeras se otvara poznati festival u Karlovyim Varyima

objavljeno prije 13 godina

Večeras počinje jedan od najznačajnijih filmskih festivala u Europi, onaj u Karlovyim Varyima, javlja Hina. U službenoj konkurenciji 46. po redu festivala u ovom češkom gradiću je… više »

1. 7. 2011.

Knjiga dana - Krešimir Rogina: Arhitektonski fokus Krešimira Rogine

objavljeno prije 13 godina

U svijetu dramatično rastrganom prirodnim, ekološkim katastrofama i ideološko-interesnim tenzijama, u ambijentu stalnog ubrzavanja misli, legalizacije globalne "bijele buke", u… više »

KRATKI FILM

Film Charlieja Chaplina loše prošao na dražbi

objavljeno prije 13 godina

Unatoč očekivanjima da će otići za "velik šestoznamenkasti iznos", zaboravljeni kratki film komičarske legende Charlieja Chaplina nije prodan na dražbi u Londonu, prenosi… više »

CLUBBING

Program kluba Revelin za srpanj

objavljeno prije 13 godina

Klub je otvoren svaku večer od 23 sata i svaku večer u klubu osim gostujućih izvođača sviraju naši resident DJ's: Audiometric, Speed, Zookey, TMB (Sarajevo) te nastupaju atraktivne… više »

Guitar Wolf u Mochvari

objavljeno prije 13 godina

Kada ste zadnji put iz prvog reda promatrali eksploziju atomske bombe? Surfali na tsunamiju? Vozili se motorom kroz meteorsku kišu? Upravo takvo iskustvo priuštit će vam… više »

RICHARD III.

Kevin Spacey oduševio publiku i kritiku u Londonu

objavljeno prije 13 godina

Slavni američki oskarovac Kevin Spacey, koji se zadnjih godina posvetio kazalištu, oduševio je londonsku kritiku i publiku svojom interpretacijom Richarda III., prenosi Hina.… više »

KULTURNA MANIFESTACIJA

Počelo Osječko ljeto kulture

objavljeno prije 13 godina

Sinoć je na osječkom Trgu Ante Starčevića otkrivanjem skulpture Branka Ružića otvoreno 11. Osječko ljeto kulture, prenosi Hina. Tijekom ove kulturne manifestacije, u Osijeku će se na 3… više »

LJETNE VIBRACIJE

Poslušajte ljetne hitove 2011.

objavljeno prije 13 godina

Iako ne postoji službena međunarodna nagrada za ljetni hit, u neslužbenoj utrci se redovito nalaze najzvučnija imena glazbene scene. Predstavljamo pjesme koje bi u povijest mogle ući kao one… više »

19.-28. KOLOVOZA

Špancirfest ove godine nudi 250 programa

objavljeno prije 13 godina

Trinaesti Špancirfest, koji će se održati od 19. do 28. kolovoza, šetačima će u središtu Varaždina ponuditi oko 250 programa - koncerata, predstava za djecu i odrasle,… više »

16.-23. SRPNJA

Filmski festival u Puli - deset filmova u nacionalnom programu

objavljeno prije 13 godina

Nacionalni program 58. Festivala igranog filma u Puli, koji će se pod sloganom "Film pod zvijezdama" održati od 16. do 23. srpnja na deset lokacija, donosi 19 filmova, od čega je njih deset u… više »

29. 6. 2011.

Knjiga dana - Enes Midžić: Knjiga o Ani... i usputna sjećanja

objavljeno prije 13 godina

Rođenje djeteta najveća je sreća svake obitelji, no spoznaja da je tek rođeno dijete gluho mijenja život i daje mu drugi smisao. Knjiga o Ani priča je o životu jedne obitelji nakon takve… više »

GRAD KULTURE

Francuzi predstavom otvorili Riječke ljetne noći

objavljeno prije 13 godina

Predstavom „Tambours de la muerte" francuska je glumačka skupina „Compagnie Transe-Express" otvorila festival Riječke ljetne noći ispred zgrade Hrvatskog narodnog kazališta… više »

skrolaj na vrh