« Film
objavljeno prije 10 godina i 5 mjeseci
OSCARI

Hoće li Bosanci opet uzeti Oscara?

Na popisu devet filmova u užoj konkurenciji za Oscara za strani film je i „Epizoda iz života berača željeza“ Danisa Tanovića

Danisu Tanoviću još jedan Oscar?
Danisu Tanoviću još jedan Oscar? (Arhiva)
Više o

Oscar

,

nominacije

,

strani film

Prema novim pravilima i procedurama u procesu nominacija danas je objavljena skraćena lista od devet kandidata za Oscara u kategoriji stranog filma, a iz nje će prilikom službenih nominacija biti izabrano pet nominiranih.

Iako je među prijavljenim filmovima s ovih prostora najbolje kotirao film „Krugovi" Srđana Golubovića, na užem se spisku našao oskarovac Danis Tanović s filmom „Epizoda iz života berača željeza", dok su se „Krubovi", baš kao i hrvatski film „Halimin put" zadovoljili geslom „važno je sudjelovati".

Osim Tanovićevog filma, očekivano su nominirani talijanska „Velika ljepota", nedavni dobitnik europske filmske nagrade za najbolji film, danski „Lov" kojeg smo već imali prilike vidjeti u našim kinima, belgijski je adut hvaljeni „The Broken Circle Breakdown", Hong Kong nade polaže u „Grandmastera" Wong Kar-Waija, slijede mađarska drama „Bilježnica" i njemački triler „Dva života".

Posebno je zanimljivo uvrštenje kambodžanskog filma „The Missing Pictures", dokumentarca o zločinačkom režimu Crvenih Kmera te palestinskog trilera „Omar".

Cijeli tekst o nominacijama za Oscara za strani film možete pročitati na portalu Nemilosrdni gadovi.

22.12.2013. 11:37:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh