« Glazba
objavljeno prije 10 godina i 5 mjeseci
BOŽIĆNI POKLON

Geržina i Shourgot - božićna čestitka uz Narodi nam se

Hrvatska tradicijska božićna pjesma „Narodi nam se“ u crossover verziji dvojice vrsnih instrumentalista

Geržina i Shourgot u akciji
Geržina i Shourgot u akciji (Screenshot YouTube)
Više o

Igor Geržina

,

Orest Shourgot

,

Narodi nam se

Hrvatski saksofonist Igor Geržina i ukrajinski virtuoz na violini Orest Shourgot donose nam toplu božićnu čestitku, jednu od najljepših hrvatskih tradicijskih pjesama „Narodi nam se"

Nakon uspjeha novog albuma „One Click World" u inozemnom radijskom eteru, saksofonist Igor Geržina ugostio je koncert majstora Zagrebačke filharmonije, profesora i virtuoza Oresta Shourgota u ovoj prekrasnoj glazbenoj božićnoj čestitki.

Aranžman potpisuju Igor Geržina i klavirist Goran Kovačić koji je i kreator video spota, a gitaru i bas su odsvirali članovi grupe Boa: Mladen Malek i Zvonimir Bučević.

- Sama ideja za snimanje „Narodi nam se" nastala je točno prije pet dana, dogodila se spontano, u zadnji čas, potaknuta blagdanskim ozračjem i velikim emocijama... Željeli smo ovoj tradicijskoj pjesmi nadjenuti novo ruho. Kao gosta pozvao sam svog kolegu i vrhunskog glazbenika, violinistu Oresta Shourgota i vjerujem da smo dobili izvanredan spoj naša dva instrumenta - rekao je Igor Geržina.  

Video čestitka stiže nam iz toplog glazbenog studija i prekrasnog zagrebačkog parka Zrinjevac u emotivnoj izvedbi dvojice umjetnika, koji vam od srca daruju ovu glazbenu poslasticu!

Čestit Božić!

Pogledajte video spot:

Besplatni download pjesme:

https://soundcloud.com/igorgerzina/narodi-nam-se-croatian

20.12.2013. 13:47:46
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh