« Knjiga
objavljeno prije 10 godina i 5 mjeseci
COOL

David Lagercrantz piše nastavak Larssonova 'Millenniuma'

Originalna Larssonova trilogija o novinaru Mikaelu Blomqvistu i hakerici Lisbeth Salander prodana je u više od 75 milijuna primjeraka u svijetu

Mračna saga se nastavlja
Mračna saga se nastavlja (Arhiva)
Više o

Stieg Larsson

,

trilogija Millenium

,

David Lagercrantz

Norstedst, švedski izdavač serije Millennium Stiega Larssona angažirao je pisca Davida Lagercrantza da napiše četvrti nastavak koji bi trebao biti objavljen u kolovozu 2015. Originalna Larssonova trilogija o novinaru Mikaelu Blomqvistu i hakerici Lisbeth Salander prodana je u više od 75 milijuna primjeraka u svijetu, a po njoj su u Švedskoj i SAD-u snimljeni filmovi.

Lagercrantz, koji je suautor knjige o nogometašu Zlatanu Ibrahimoviću, već je počeo pisati nastavak, što je, kako je rekao, 'strašno zabavno'. Nova će knjiga slijediti priču o ubojstvu, korupciji i obiteljskim tajnama iz prvih triju knjiga i usredotočiti se na glavne likove, no očekuje se da Lagercrantz da i svoj pečat knjizi, piše BBC. Njegova partnerica Eva Gabrielsson smatra da je, kako je rekla za švedski list Aftonbladet, 'neukusno na njegovim knjigama pokušati zgrnuti još više novca'.

Stieg Larsson dovršio je knjige 'Muškarci koji mrze žene', 'Djevojka koja se igrala vatrom' i 'Kule u zraku' neposredno prije smrti od infarkta 9. studenoga 2004. Počeo je pisati i četvrti nastavak, ali njegova partnericaEva Gabrielsson tvrdi kako izdavač nije imao pristup njegovu djelomično dovršenom rukopisu pa će Lagercrantz morati početi od nule.

19.12.2013. 19:12:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh