Kultura
NAJAVE

Konstantin Kokourov – skladatelj koji pomiče granice

objavljeno prije 22 dana i 10 sati

 „Bach i Beethoven mogu odlično zvučati i na gitari, a klasična glazba ima mnogo više dodirnih točaka s rockom nego što možete i zamisliti," vjeruje Konstantin… više »

PERFORMANS

Bruno Isaković "Dvadeset tisuća" na Zrinjevcu

objavljeno prije 22 dana i 12 sati

Od katastrofalne kalvarije nadomak Lampeduze 2013. godine je u Europi i Mediteranu poginulo gotovo 20.000 imigranata. Instalacija i performans "Dvadeset tisuća" Brune Isakovića u javnom… više »

NAJAVE

Twilight Halloween sa PureCure i Ghosti u Route 66

objavljeno prije 22 dana i 12 sati

Tradicionalni i ujedno jedan od prvih i najvećih Halloween partya na ovim prostorima Twilight Halloween Party i ove će se godine održati na sam dan „Noći vještica" tj Samhain,… više »

IZLOŽBE

Izložba 'Posveta ženstvenosti' u MUO-u

objavljeno prije 22 dana i 14 sati

'Iako izložba "Posveta ženstvenosti" nije zamišljena kao retrospektivna, dvadeset i sedam pomno selektiranih odjevnih predmeta, koji će krasiti prostor Muzeja za umjetnost i obrt,… više »

NAJAVE

Moonspell, Rotting Christ i Silver Dust u Močvari

objavljeno prije 23 dana i 7 sati

Portugalske gothic metal legende Moonspell su osnovani 1989. godine pod imenom Morbid God, a tri godine kasnije mijenjaju ime u Moonspell. 1994. objavljuju svoj prvi EP „Under the… više »

INICIJATIVE

Dublinci žele posmrtne ostatke Jamesa Joycea

objavljeno prije 23 dana i 11 sati

Skupina Dublinaca pokreće akciju vraćanja posmrtnih ostataka slavnoga pisca Jamesa Joycea, pokopanog u Zuerichu, daleko od irske prijestolnice koju je slavio u svojim djelima. U ponedjeljak… više »

OSVRT

Žuti kolori Mladena Žunjića

objavljeno prije 23 dana i 13 sati

U posljednjih smo nekoliko godina vidjeli veći broj novih ciklusa suvremenog hrvatskog likovnog umjetnika, slikara Mladena Žunjića, izvedenih na većem formatu u ulju i akrilu. Svaki… više »

NAJAVE

Annihilator dolaze 10. studenog u Zagreb

objavljeno prije 24 dana i 8 sati

Kanadske thrash metal legende Annihilator svirat će u nedjelju, 10. studenog, u zagrebačkom Boogaloo Klubu u sklopu svoje turneje "A Tour For The Demented 2019", najavio je organizator… više »

INTERVJU

Razgovor u povodu - Dina Jakšić Pavasović

objavljeno prije 24 dana i 14 sati

Dina Jakšić Pavasović istaknuta je pripadnica mlađe generacije hrvatskih likovnih umjetnika, doktor je znanosti. O širokom rasponu njezinih interesa razgovaramo s… više »

BLACK GOLD

Editors objavili kolekciju najvećih hitova

objavljeno prije 25 dana i 9 sati

Grupa Editors objavila je kolekciju najvećih hitova "Black Gold" koju će uživo predstaviti u Maloj Dvorani doma sportova 8. veljače 2020. u sklopu velike europske turneje i najvećem… više »

NAJAVE

Goblini u Močvari 7. prosinca

objavljeno prije 25 dana i 11 sati

U klub Močvara 7. prosinca stižu Goblini, jedan od povijesno najutjecajnijih i najvažnijih punk bendova regije. Goblini su nastali 1992. godine u Šapcu. Još od prvog albuma… više »

PREDSTAVE

Premijerno izvedena dječja predstava Polygon

objavljeno prije 25 dana i 13 sati

Na poligonu se obično uče nove vještine, dio je tjelesne kulture, a ponekad  može poslužiti i za izvođenje plesne predstave. Tako je sinoć poligon, kao element tjelesnog odgoja u… više »

NAJAVE

“Beskonačni nogomet” Corneliua Porumboiua u kinima

objavljeno prije 25 dana i 13 sati

Beskonačni nogomet, dokumentarni film rumunjskog redatelja Corneliua Porumboiua, koji kritičar New Yorkera svrstava u vrhunce dokumentarizma, a magazin Sight and Sound naziva… više »

OSVRT

Sjećanja dubrovačkog slikara Mara Kriste

objavljeno prije 25 dana i 15 sati

Maro Kriste, dubrovački akademski slikar, istaknuti je autor srednje generacije aktualnih hrvatskih stvaratelja, izlagao je na nizu zapaženih izložbi,i danas kontinuira slika u svom… više »

NAJAVE

Rasprodan koncert Cross Currents Tria

objavljeno prije 26 dana i 8 sati

Koncert Cross Currents Trija koji će se održati 30. listopada u Zagrebu rasprodan je, a ovaj vrhunski događaj uveličat će i dodjela Porina - Special Merit Award za posebna… više »

Bilić Vision Oftalmologija
skrolaj na vrh