Kultura
KINO PROGRAM

Početak nove sezone u kinu Kinoteka uz filmski Rendez-vous

objavljeno prije 3 dana i 11 sati

Nakon ljetne stanke, u petak i subotu, 13. i 14. rujna, kino Kinoteka započinje svoju novu sezonu programom Kino mreže Rendez-vous au cinéma, u sklopu kojeg će biti… više »

OSVRT

Sugestivne slikoskulpture Bojana Doleneca

objavljeno prije 3 dana i 12 sati

Bojan Dolenec, akademski slikar,  istaknuto je ime srednje generacije suvremenih hrvatskih likovnih umjetnika. Autor je nekoliko zanimljivih i složenih slikarskih ciklusa. Nedavno je… više »

NAJAVE

Kawasaki 3P otvara jubilarnu desetu sezonu Akustike u Rockmarku

objavljeno prije 4 dana i 10 sati

Kako je već ranije najavljeno, miljenici zagrebačke publike - Kawasaki 3P, održat će u subotu, 28. rujna koncert u Tvornici kulture, povodom višemjesečnog programa kojim se obilježava… više »

OSVRT

Modri kolori Mladena Žunjića

objavljeno prije 4 dana i 12 sati

U mnoštvu novostalih slika suvremenog hrvatskog likovnog umjetnika, slikara Mladena Žunjića, sve velikog formata,ulje i akril na platnu, na svojevrstan se način ističe ciklus Modri… više »

NAJAVE

“Putinovi svjedoci” Vitalija Manskog u kinima od 18. rujna

objavljeno prije 5 dana i 7 sati

Dokumentarac Putinovi svjedoci u režiji Vitalija Manskog, jednog od najistaknutijih svjetskih dokumentarista, 18. rujna stiže u kina diljem Hrvatske u distribuciji Restart Labela. Film je… više »

ONI DOLAZE...

Izložba "Guste praznine" umjetnice Petre Šabić u Galeriji SC

objavljeno prije 5 dana i 8 sati

U sklopu projekta Oni dolaze.... u petak, 13. rujna u Galeriji SC u 20:00 otvorit će se izložba Guste praznine umjetnice Petre Šabić. Izložba je… više »

NAJAVE

King Prawn u petak dolaze u Vintage Industrial Bar

objavljeno prije 5 dana i 9 sati

Jedan od kultnih bendova engleske underground scene, King Prawn, 17 godina nakon posljednjeg nastupa na našim prostorima vraćaju se u Zagreb 13.9. da bi s nama ispratili ljeto i… više »

SJAJNO!

Elena Ferrante izdaje novu knjigu

objavljeno prije 5 dana i 11 sati

Elena Ferrante, poznata talijanska spisateljica koja skriva svoj identitet iza pseudonima, objavit će novu knjigu u Italiji 7. studenoga, priopćio je u ponedjeljak njezin izdavač Edizioni… više »

IZLOŽBE

Extra+terrestrial u Galeriji Miroslav Kraljević

objavljeno prije 5 dana i 12 sati

U prostorijama Galerije Miroslav Kraljević 10.9. u 20 h otvara se izložba EXTRA+TERRESTIRAL kustoskog kolektiva COVEN BERLIN, koja se bavi ponovnim prisvajanjem popularnih reprezentacija… više »

PREDSTAVE

Smjehuljica i Mrgud - premijera u Cekateu

objavljeno prije 6 dana i 6 sati

Kazalište Prijatelj, Gradsko kazalište Požega i Teatar na Trešnjevci Centra za kulturu Trešnjevka pripremaju predstavu za djecu "Smjehuljica i Mrgud" čija je… više »

25. FPS

Članovi žirija premijerno prikazuju izuzetne naslove

objavljeno prije 6 dana i 8 sati

Petnaesti Festival 25 FPS održat će se od 26. do 29. rujna u Zagrebu u prostorima Studentskog centra gdje će se u okviru natjecateljskog programa prikazati 23 filma, među kojima se nalaze i 3… više »

NAJAVE

7. Flamenco Festival Zagreb

objavljeno prije 6 dana i 9 sati

Flamenco Festival Zagreb ponovno donosi dašak španjolske Andaluzije u Zagreb. U tri dana festivala nastupit će umjetnici iz Španjolske, Italije, Slovenije, Hrvatske,… više »

STAND UP

Nova stand-up comedy sezona SplickeScene

objavljeno prije 6 dana i 10 sati

Vrućine su popustile što znači da ćemo se uskoro seliti u zatvorene prostore, ali SplickaScena još se nije oprostila od ljeta. Prije početka nadolazeće sezone Novih… više »

NAJAVE

Najveća retrospektiva Akire Kurosawe u kinu Tuškanac

objavljeno prije 6 dana i 12 sati

Zagrebačko kino Tuškanac danas počinje s dosad najvećom hrvatskom retrospektivom Akire Kurosawe, u okviru koje će se do 22. rujna prikazati osamnaest filmova tog japanskog "filmskog… više »

NAGRADE

Jokeru Zlatni lav u Veneciji

objavljeno prije 7 dana i 9 sati

Zlatni lav za najbolji film pripao je filmu "Joker" Todda Phillipsa u izvedbi izvrsnoga Joaquina Phoenixa. Veliku nagradu žirija dobio je provokativni film Romana… više »

skrolaj na vrh