Kultura
MUDRI BRK

Mudri Brk Festival najavio tri imena za treće izdanje ovoga ljeta!

objavljeno prije 8 dana i 1 sat

Mudri Brk Festival treću godinu zaredom vraća masu dobar đir i masu dobru muziku u Jelsu na otoku Hvaru! Festival će se ove godine održati od 25. do 28. srpnja, a najavljena su i… više »

INMUSIC #16

Bar Italia su novo pojačanje povratničkog 16. INmusic festivala

objavljeno prije 8 dana i 4 sata

Bar Italia osnovali su Nina Cristante, Sam Fenton i Jezmi Fehmi 2020. godine te su tijekom pandemije stekli veliku popularnost širom planete. Podrijetlom iz Rima, Nina Cristante… više »

ZGDOX

ZagrebDox 2024: mjesec dana do jubilarnog dvadesetog

objavljeno prije 11 dana i 3 sata

Više od 1700 filmskih prijava od kojih čak šezdesetak čine hrvatski dokumentarni filmovi čine osnovu iz koje je sagrađen dvadeseti ZagrebDox. Od projekta kojeg je započela… više »

ODLIČNO

Umjetnost za grad na Festivalu svjetla Zagreb

objavljeno prije 11 dana i 3 sata

Kroz proteklih nekoliko godina, u okviru manifestacija u organizaciji Turističke zajednice grada Zagreba i Grada Zagreba, kao što su Artupunktura, Advent Zagreb i Festival svjetla… više »

KONCERTI

Nick Cave & The Bad Seeds u Areni Zagreb

objavljeno prije 11 dana i 3 sata

Nick Cave & The Bad Seeds najavljuju svoju prvu turneju po Velikoj Britaniji I Europi od 2017. s 27 nastupa u 17 zemalja ove jeseni. Bend se naširoko smatra jednim od najvećih… više »

PROMOCIJA

Promocija stripa Lavenderman: Zatvorske priče

objavljeno prije 11 dana i 4 sata

Promocija stripa Lavenderman: Zatvorske priče autora Vinka Barića, Tonija Favera i Ivane Gamulin te otvorenje izložbe ilustracija iz stripa Ilustrirana… više »

POGLEDAJTE

"Murphy" - Prezentacija suvremeno cirkuskog projekta u nastajanju

objavljeno prije 11 dana i 18 sati

SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride vas poziva na javnu prezentaciju rada u nastajanju "Murphy" Jelene Kalaice i Tatjane Vuletić, 21. ožujka u 20h u Filmskom… više »

OSVRT

Motiv tijela u opusu Petera Weisza

objavljeno prije 11 dana i 20 sati

Slikar Peter Weisz, suvremeni likovni umjetnik s jakim međunarodnim ugledom, autor je impresivnog opusa, niza ciklusa na platnu u u ulju i akrilu, ali i crteža, uspješni izlagač na… više »

NOĆ KNJIGE

Noć knjige i ove godine 23. travnja

objavljeno prije 11 dana i 23 sata

Najmasovnija nacionalna manifestacija koja promiče knjigu i čitanje te njihovu vrijednost za pojedinca i društvo - Noć knjige održat će se 23. travnja diljem Hrvatske. U tijeku su… više »

NAJAVE

Palaye Royale stiže u Tvornicu Kulture

objavljeno prije 12 dana i 2 sata

Nakon par godina pauze, američki rock trio Palaye Royale vraća se na scenu na turneji u sklopu koje će nastupiti u zagrebačkoj Tvornici Kulture 3. lipnja. Poput pravog rock & roll… više »

KNJIGE

Novi prijevod Borisa Akunina

objavljeno prije 12 dana i 3 sata

Zagrebački VBZ objavio je u Biblioteci Ambrozija (knjiga 646) u broširanom izdanju, drugi roman iz kriminalističke hit-trilogije o sestri Pelagiji, Borisa Akunina: Pelagija i crni… više »

IZLOŽBE

Nova samostalna izložba Davorina Radića u Zagrebu

objavljeno prije 12 dana i 4 sata

Intimna staza smisla i ljepote"  nova je samostalna izložba akrila i akvarela Davorina Radića, akademskog slikara, profesora u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna u… više »

ZBELETRON

Potpuno ženski line up s dva strana gostovanja za 15 godina Zbeletrona

objavljeno prije 13 dana i 4 sata

Zbeletron, udruga koja se bavi organizacijom događanja za lezbijke, biseksualke i trans žene te promovira žensko glazbeno stvaralaštvo, s ponosom najavljuje veliku proslavu za… više »

SJAJNO

Q'ART u tvom KVARTU - Ribnjak

objavljeno prije 16 dana i 1 sat

Prvo Q'ART okupljanje ove godine bit će u nedjelju 24. ožujka u Parku Ribnjak. U suradnji s Centrom mladih Ribnjak, ekipa Projekta Ilice: Q'ART odlučila je oživiti kvart Medveščak.… više »

COOL

'Tuškanac u gostima' najavljuje besplatne ulaznice

objavljeno prije 16 dana i 3 sata

Uviđajući potrebu za većom dostupnošću filmske umjetnosti, ali i promocijom kulture gledanja filma u kino dvoranama, Tuškanac u gostima od ovog mjeseca uvodi popust na ulaznice… više »

skrolaj na vrh