Kultura
SUPER

Tri hita za kina u Tuškancu

objavljeno prije 4 dana i 16 sati

Program Ljetne pozornice Tuškanac započinje već tradicionalnim gostovanjem Svjetskog festivala animiranog filma - Animafesta Zagreb koji je publici pripremio tri nagrađena dugometražna… više »

NARAVNO!

Napokon se otvara Ljetna pozornica Tuškanac

objavljeno prije 4 dana i 19 sati

Ljetnu pozornicu tradicionalno otvara Svjetski festival animiranog filma Animafest Zagreb, koji će od 5. do 7. lipnja najaviti svoje jesensko izdanje. U lipnju će na pozornici svoje programe… više »

GLAZBA

Tribute to Buddy Rich

objavljeno prije 4 dana i 19 sati

Da nam sezona dobije dostojan završetak, nakon višetjedne pauze, glazbenici Jazz orkestra HRT-a konačno će ponovno zasvirati zajedno! U dvorištu zgrade Hrvatske… više »

Ostaci otkriveni uz pomoć tehnologije LiDAR
IDEJE

Online stručne edukacijske radionice

objavljeno prije 5 dana i 3 sata

Teme radionica vezane su uz nove načine prezentacije i popularizacije arheološke kulturne baštine u s ciljem edukacije i podizanja javne svijesti o istoj, primjerima dobre… više »

INMUSIC 2021

Gogol Bordello na odgođenom 15. izdanju INmusica

objavljeno prije 5 dana i 17 sati

Predvođen karizmatičnim Eugeneom Hützom, Gogol Bordello okuplja šaroliku skupinu glazbenika i perfomera iz svih dijelova svijeta čiji kulturni utjecaji formiraju i neponovljiv… više »

COOL

Ferragosto Jam X - Graffiti na gradele

objavljeno prije 5 dana i 18 sati

Prijateljski povezani festivali Ferragosto JAM i Graffiti Na Gradele unatoč trenutnoj situaciji brzo su reagirali i 6. lipnja vraćaju se sa svojim tradicionalnim Block party druženjem u… više »

DOZIV

Javni poziv za poticanje poduzetništva u kulturnim i kreativnim industrijama

objavljeno prije 5 dana i 20 sati

Ministarstvo kulture objavilo je Javni poziv za poticanje poduzetništva u kulturnim i kreativnim industrijama u okviru drugoga paketa mjera za poticanje i ponovno pokretanje kulturnog… više »

KULTURA

Akademski slikar Alfred Krupa izlaže u galeriji Kraluš

objavljeno prije 6 dana i 3 sata

Alfred Krupa, akademski slikar iz Karlovca istaknuti je hrvatski likovni umjetnik, izlagao je na brojnim samostalnim izložbama, osobito zapažen u svijetu, ovih dana izlaže u Sv.Ivanu Zelini u… više »

KULTURA

Predavanje: (Anti)materija u činu nestajanja

objavljeno prije 7 dana

U povodu aktualne izložbe Tome Savić-Gecana „Retrospektiva 2020" u MSU-u, u utorak, 2. 6. 2020. u 18 sati u izravnom prijenosu na Facebook stranici Muzeja održat će se predavanje… više »

KULTURA

Opus Edite Glavurtić

objavljeno prije 7 dana i 19 sati

Izložba je otvorena glazbenom točkom koju je izvela mag. mus. Slavica Serenčeš, nakon čega je uvodnu riječ održala ravnateljica Doma kulture Danijela Juranović, opus Edit… više »

KULTURA

Sjajni autoportreti uz vodstvo kustosice

objavljeno prije 7 dana i 23 sata

U četvrtak, 4. lipnja 2020. u 19:00 sati kustosica Mateja Moser održat će stručno vodstvo kroz postav izložbe Autoportreti iz fundusa Muzeja likovnih umjetnost. Riječ je o izložbi koja… više »

WTF?!

EXIT Festival održat će se od 13. do 16. kolovoza 2020.

objavljeno prije 8 dana

Nakon što je epidemija završila u većini balkanskih zemalja srpska premijerka Ana Brnabić zamolila je EXIT Festival da se ne otkaže već pomakne na kasniji ljetni termin. Ova… više »

EHHH...

RockLive ipak sljedeće godine

objavljeno prije 8 dana i 19 sati

Uslijed pandemije Covid-19 virusa, kao i većina festivala našli smo se u nezavidnoj poziciji pripremanja festivala u uvjetima koji to ne omogućuju na najbolji način. Iako u posljednjim… više »

NAPOKON

Versailles se otvara

objavljeno prije 8 dana i 23 sata

Rezidencija francuskih kraljeva - Palača Versailles - s više od 10 milijuna posjetitelja godišnje jedna je od najposjećenijih turističkih atrakcija u Europi, no nažalost zbog… više »

IZLOŽBE

Zorana Unković - Mapiranje (pod)svjesnog

objavljeno prije 9 dana i 3 sata

Autonomni kulturni centar Attack kroz program Galerija Siva poziva Vas na otvaranje izložbe Zorane Unković - Mapiranje (pod)svjesnog u četvrtak 04.06.2020. od 20.00 sati. Izložbu možete… više »

skrolaj na vrh