Kultura
CEKATE

Koncert "Život je lijep"

objavljeno prije 4 dana i 3 sata

U četvrtak, 9. prosinca 2021. s početkom u 18 sati u Centru za kulturu Trešnjevka bit će izveden treći koncert iz ciklusa klasični i jazz koncerti u CeKaTe-u pod… više »

GLAZBA

Pascal Rophé i Simfonijski orkestar HRT-a u potrazi za novim

objavljeno prije 4 dana i 5 sati

Treći koncert ove sezone iz Majstorskog ciklusa Simfonijskog orkestra HRT-a održat će se u četvrtak 2. prosinca 2021. u 19.30 u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, na kojemu će… više »

KAZALIŠTE

Subscena: Aaron Govea - Nahui

objavljeno prije 4 dana i 6 sati

NAHUI: AARÓN GOVEA SUBOTA 11.12.2021. U 18.00 FILMSKI STUDIO MEDIKA - AKC MEDIKA, PIEROTTIJEVA 11 SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride poziva vas na… više »

FILMOVI

Filmske večeri u Močvari: Anti-otpad

objavljeno prije 4 dana i 7 sati

Filmske večeri u Močvari predstavljaju prvi i posljednji film Tina Žanića koji je debitirao prije točno deset godina snimivši u Kinoklubu Zagreb svoj po svemu autohtoni… više »

FESTIVALI

Počinje 19. Human Rights Film Festival

objavljeno prije 5 dana i 2 sata

Devetnaesti Human Rights Film Festival održat će se od 5. do 12. prosinca u zagrebačkim kinima Tuškanac i Kinoteka, a dio popratnog programa će se odvijati u mama-i i KIC-u. Festival… više »

GLAZBA

Ciklus koncerata Vivat academia

objavljeno prije 5 dana i 3 sata

Novi koncert iz ciklusa Vivat academia održat će se u srijedu, 1. prosinca u 19 sati na Muzičkoj akademiji, a uključuje 15 izvođača, koji na nizu instrumenata izvode Bachove invencije: Pavao… više »

NAJAVE

Uriah Heep u Zagrebu obilježavaju 50 godina karijere

objavljeno prije 5 dana i 5 sati

Neumorna rock mašina i nakon pola stoljeća djelovanja na velikoj svjetskoj turneji pokazat će zašto su jedni od najprepoznatljivijih imena žanra. Iznova se dokazujući kao bend… više »

KINOTEKA

Žensko lice rata

objavljeno prije 5 dana i 6 sati

Ciklus Okupirani gradovi se zaključuje programom Žensko lice rata, u sklopu kojeg će biti prikazano nekoliko filmskih naslova koji koriste rodnu perspektivu da bi istražili napetost između… više »

IZLOŽBE

Izložba "ČIN NESTAJANJA: Prostor, tijelo, identitet"

objavljeno prije 5 dana i 7 sati

Razvoj hiper-tehnološkog društva 21. stoljeća izazvao je potrebu za redefinicijom tijela koje postaje decentralizirano u digitalno tijelo i digitalni identitet, dok je suvremeno… više »

KAZALIŠTE

Personal guru - kazališna predstava koja se izvodi za jednog gledatelja

objavljeno prije 5 dana i 22 sata

PERSONAL GURU, novi je autorski projekt glumca Jerka Marčića realiziran u suradnji s redateljem Sašom Božićem; riječ je o nekonvencionalnom hibridu terapijske seanse i kazališne… više »

WOW!

Ogromna gužva i redovi pred Akademijom

objavljeno prije 6 dana i 5 sati

Jedno takvo umjesto u Zagrebu, ovaj je vikend, ugostilo tisuće ljudi, i stvorilo gužvu o kojoj se još priča. Na ulazu na Advent u Akademiji likovnih umjetnosti, nazvan Advent u… više »

FILMOVI

Abeceda straha: Između osobnog i političkog

objavljeno prije 6 dana i 6 sati

U srijedu 1. prosinca nakon projekcije filma Abeceda straha Fadila Hadžića u kinu Kinoteka održat će se tribina „Između osobnog i političkog". Povod tribine je završetak programa… više »

PREDSTAVE

Otok. Otok je nešto drugo u KNAPu

objavljeno prije 6 dana i 7 sati

Otok. Otok je nešto drugo, prvi profesionalni projekt Umjetničke organizacije Divan Teatar, reprizno će se odigrati u Centru KNAP u srijedu, 1. prosinca u 20 sati. Nastao u suradnji sa… više »

NAJAVE

Off ciklus - uključite tango

objavljeno prije 6 dana i 22 sata

Isključite probleme te ovog petka 3.12. uključite... TANGO! Na spomen Piazzollina imena prva asocijacija je - tango! Voljeli su ga i Rostropovič i Chick Correa i Yo Yo Ma, i kultni Gotan… više »

IZLOŽBE

Otvorenje izložbe "Tratinska drijema"

objavljeno prije 7 dana i 1 sat

U utorak, 30. studenog 2021. s početkom u 19 sati Galerija Modulor Centra za kulturu Trešnjevka otvara izložbu pod nazivom Tratinska drijema autora Vanje… više »

skrolaj na vrh