Kultura
NAJAVE

Cantus Ansambl na drugom koncertu slavljeničke sezone

objavljeno prije 14 dana i 4 sata

Cantus Ansambl je koncertom održanim 21. rujna u koncertnoj dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda otvorio novu sezonu vlastita ciklusa kojom će proslaviti 20. obljetnicu vrlo bogatog i… više »

NAJAVE

13. Gumbekovi dani u Histrionskom domu

objavljeno prije 14 dana i 6 sati

Festival kabareta XIII. Gumbekovi dani održat će se od 4. do 19. prosinca u Histrionskom domu u Zagrebu, a donosi 11 gostujućih predstava i novu premijeru Histriona 'Na parove razbrojs', koja… više »

NAJAVE

Kevlar Bikini se pridružuje popisu izvođača Magic Boxa

objavljeno prije 14 dana i 7 sati

Ovu subotu, 14. studenog, skoro pravo koncertno iskustvo iz HUB-a 385 donosi Magic Box, točnije 3. izdanje online koncerta u organizaciji Radija 808 i Pozitivnog ritma. Na pozornicu Magic… više »

INTERVJU

Josip Botteri Dini - ne odustajem

objavljeno prije 14 dana i 8 sati

Akademski slikar i profesor na splitskoj ALU, Josip Botteri Dini, pripada najužem vrhu istaknutih hrvatskih likovnih umjetnika, autor je složenog opusa, izlagao je na brojnim samostalnim… više »

NAJAVE

12. Dani fotografije Arhiva Tošo Dabac

objavljeno prije 14 dana i 23 sata

U utorak, 10. studenog u 18 sati Marija Skočir, viša kustosica i voditeljica Galerije Jakopič, na engleskom jeziku održat će predavanje o slovenskoj fotoreportaži i izložbi koja će se… više »

NAJAVE

Prezentacija rada Kabinet čud(ovišt)a Saše Božića

objavljeno prije 15 dana

Kabinet čud(ovišt)a, novi autorski projekt Saše Božića u produkciji kazališne skupine de facto kroz formu otvorene probe bit će predstavljen u srijedu, 11. studenoga u 22… više »

NAJAVE

Predstava Begović i Štefanić

objavljeno prije 15 dana i 3 sata

SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride u suradnji s Tjednom suvremenog plesa poziva Vas na izvedbu predstave Koraljke Begović i Nastasje Štefanić - PROSTOR… više »

NAJAVE

Mirna i The Fact Checkers u Začaranoj Močvari

objavljeno prije 15 dana i 4 sata

U srijedu 25.11. po prvi put će u Močvari nastupiti pop-rock kantautorica Mirna i njen prateći bend The Fact Checkers koji čine Branimir Lozo na gitari, Roni Kranjec na basu, Joao Fereira na… više »

KCM

DORF filmovi u Kulturnom centru Mesnička

objavljeno prije 15 dana i 6 sati

U studenom, u našem malom kinu i dalje gledamo 4 DORF filma, nakon već održanih 30 DORF projekcija ponedjeljkom. Prvi termin, na rasporedu 09.11. rezerviran je za Obojeni Program i… više »

OSVRT

Nastavak ciklusa slikoskulptura Bojana Doleneca

objavljeno prije 15 dana i 8 sati

U posljednjih nekoliko godina, akademski slikar Bojan Dolenec obilježio je vlastitu produkciju s nekoliko zanimljivih ciklusa, od kojih posebice ističem ciklus slikoskulptura. Riječ je o… više »

FILMOVI

Večeras počinje online izdanje 18. Zagreb Film Festivala

objavljeno prije 15 dana i 23 sata

Prvi put online i prvi put na kućnim ekranima publike diljem Hrvatske, 18. Zagreb Film Festival održat će se od 8. do 15. studenog na platformama kinoeuropa.hr i croatian.film  te… više »

FILMOVI

Završio 14. PSSST! Festival nijemog filma

objavljeno prije 16 dana i 3 sata

Svečanom dodjelom nagrada u subotu, 7. studenoga 2020. je završio 14. PSSST! Festival nijemog filma koji se posljednja dva dana održavao u Centru za kulturu Trešnjevka.… više »

FESTIVAL PRVIH

Nagrade 18. Festivala prvih

objavljeno prije 16 dana i 6 sati

Dodjelom nagrada i razgovorom s umjetnicama završen je 18. Festival prvih - smotra dostignuća stvaratelja različitih umjetničkih i neumjetničkih profila. Ovogodišnje izdanje… više »

IZLOŽBE

Otvorenje izložbe 'Venientes'

objavljeno prije 17 dana i 3 sata

Venientes - 'oni koji dolaze" - naziv je izložbe nagrađenih diplomanata Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, koju u obljetničkom sazivu desete godišnjice… više »

FILM

Filmska početnica u Zagrebu

objavljeno prije 17 dana i 5 sati

Za prijavu je potrebno preuzeti OBRAZAC na službenim stranicama programa www.filmskapocetnica.restarted.hr te ga ispunjenog poslati na filmskapocetnica@restarted.hr. Po prijavi… više »

skrolaj na vrh