Kultura
WOW!

Svjetska premijera - restaurirani Devet krug

objavljeno prije 15 dana i 21 sat

U srijedu, 13. listopada, u kinu Kinoteka održat će se svjetska premijera digitalno restaurirane verzije klasika Franca Štiglica Deveti krug. Smještena na početak Drugog… više »

NAJAVE

Mark Mrakovčić & Šiza u Vintage Industrial Baru

objavljeno prije 15 dana i 21 sat

Respektabilni glazbeni producent Mark Mrakovčić i energični dvojac Šiza u četvrtak 14. listopada podijelit će pozornicu Vintage Industriala u službi koncertne promocije vinilnih… više »

FESTIVALI

5. Festival grafoskopa (svjetlosna umjetnost)

objavljeno prije 15 dana i 23 sata

5. Festival Grafoskopa od 14.-21.10 u prostoru Pogona Jedinstvo, u svom analogno svjetlosnom pristupu umjetnosti, za vas je pripremio niz svjetlosnih poslastica u obliku izložbe renomiranih… više »

FILMOVI

4. Berlinale Special

objavljeno prije 15 dana i 23 sata

Bogatu filmsku jesen obilježit će četvrti po redu Berlinale Special koji od 14. do 17.10. u organizaciji Goethe-Instituta Kroatien u zagrebačko kino Tuškanac donosi… više »

NOVOSTI

Začarana šuma – zaboravljen svijet mitskih bića Hrvatske

objavljeno prije 16 dana

Začarana šuma zajednički je umjetnički projekt Ive Lulić i Zdenka Bašića koji predstavlja priču o staroslavenskim božanstvima kroz medij režirane fotografije snimljene u… više »

OSVRT

Oživljeni kamen Vitolda Košira

objavljeno prije 16 dana i 1 sat

Svestrani hrvatski likovni umjetnik, akademski kipar i i akademski glazbenik i nadasve vatreni sokolar Vitold Košir autor je ponajprije složenog skulptorskog opusa, u kome se… više »

FESTIVALI

Završava Subversive festival i dijele se nagrade

objavljeno prije 16 dana i 19 sati

Filmski program 14. Subversive Festivala ulazi u ovogodišnje finale uz večerašnju dodjelu nagrada Wild Dreamer za najbolje filmove dokumentarne i igrane konkurencije u… više »

GLAZBA

Jazzy Halloween 2021.

objavljeno prije 16 dana i 22 sata

U suradnji sa River Jazz Festom, festivalom protkanim kulturnom baštinom, tradicijom življenja i kulturom plovidbe na Savi, Dravi i Dunavu, čast da otvori prvi Jazzy Halloween u… više »

NAJAVE

Najava retrospektive Petera Weisza

objavljeno prije 17 dana i 1 sat

Suvremeni europski i hrvatski likovni umjetnik, Peter Weisz poznao je ime aktualne likovne produkcije. Njegov specifični rukopis prepoznatljiv je u svim aspektima njegova složena… više »

BRAVO

'Tereza37' hrvatski je kandidat za Oscara

objavljeno prije 17 dana i 19 sati

Hrvatsko društvo filmskih djelatnika svake godine bira dugometražni film koji će biti predstavnik Hrvatske u natjecanju za nagradu Oscar Američke akademije filmske umjetnosti i… više »

KONCERTI

Danas je koncert 10 godina JeboTona

objavljeno prije 17 dana i 22 sata

10 godina jebotona, 10 godina jeboton fešti. Ove godine obljetnički idemo jače nego ikad. LINEUP: PORTO MORTO svira PortofonJEBOTON ANSAMBLPEGLICA I KOMANDOSTROPHY… više »

NAGRADE

Podijeljene nagrade Festivala prvih

objavljeno prije 17 dana i 23 sata

Dodjelom nagrada službeno je završen 19. Festival prvih, koji se od 4. do 9. listopada održavao u Centru KNAP. Ovogodišnje izdanje obilježila je umjetnička svestranost na… više »

OSVRT

Zoran Šimunović izlaže u Beču

objavljeno prije 18 dana i 1 sat

Već u ovim ranim godinama, akademski slikar iz Osijeka, radi u Vukovaru, Zoran Šimunović ostvario je niz zapaženih samostalnih izložbi i u domovini ali i u svijetu. Značajan ugled… više »

FILMOVI

28. Tjedan češkog filma

objavljeno prije 18 dana i 19 sati

U ponedjeljak se u zagrebačkom kinu Tuškanac otvara 28. Tjedan češkog filma i to biografskom dramom Havel (2020) suscenarista i redatelja Sláveka Horáka. Naslovnu… više »

IZLOŽBE

Izložba Sva lica Hrvatske

objavljeno prije 18 dana i 21 sat

U razdoblju od 13. listopada do 11. studenog 2021. u Domu kulture Nova Gradiška moći će se razgledati impozantna grupna žirirana izložba "Sva… više »

skrolaj na vrh