Kultura
NAJAVE

Karantena Freestyle Session

objavljeno prije 1 mjesec i 10 dana

Ostani doma ne znači da treba ostati sam! Blackout i Radio 808 zajedno su pokrenuli Karantena Freestyle Session s najtvrđim rapperima iz BiH, Crne Gore, Hrvatske i Srbije. U petak, 17.… više »

PROBLEMI

Cannes film festival smišlja načine održavanja

objavljeno prije 1 mjesec i 10 dana

Prestižni Filmski festival u Cannesu mora razmotriti nove "forme" za svoje izdanje 2020. godine, objavili su u utorak organizatori, dan nakon što je predsjednik Emmanuel Macron objavio… više »

ZANIMLJIVO :)

Hoće li 'One World Lady Gage' postati socijalno distancirani Live Aid?

objavljeno prije 1 mjesec i 11 dana

Je li Lady Gaga novi Bob Geldof? Ili, ako se pitanje preformulira zbog onih koji nisu upoznati s činjenicom da pjevač Boomtown Ratsa organizira brojne humanitarne koncerte na svim… više »

OSVRT

Plavi ciklus Damira Medvešeka

objavljeno prije 1 mjesec i 11 dana

Damir Medvešek, akademski slikar, istaknuto je ime suvremene hrvatske likovne umjetnosti. Nekoliko je puta zapaženo izlagao u inozemstvu. Autor je kompleksnog opusa. Glavni je slikar u… više »

NAJAVE

not live, not dead w/ Zmayo

objavljeno prije 1 mjesec i 11 dana

Autonomni kulturni centar Attack, poziva vas na zajedničko gledanje video-sessiona kroz novi klupski virtualni program „not live, not dead" u petak 17.04.2019 od 21.sat na Facebook… više »

NAJAVE

SFera preporučuje: hrvatski SF online

objavljeno prije 1 mjesec i 11 dana

Društvo SFera se pridružilo akciji dostupnosti kulturnih sadržaja u vrijeme izolacije te će, u suradnji s autorima, objaviti besplatne e-knjige SF tematike! Trenutno su na… više »

NOVOSTI

Boris Štok ima fantastičan novi singl

objavljeno prije 1 mjesec i 11 dana

 "Uvijek dio mene" fantastičan je novi singl Borisa Štoka kojim se približava drugom studijskom albumu, predviđenom za kraj godine. Boris Štok - "Uvijek dio mene" Nova… više »

INMUSIC 2020

Festival bi se mogao održati kada prođe pandemija

objavljeno prije 1 mjesec i 12 dana

Zbog pandemije koronavirusa upitno je hoće li ovogodišnji INmusic festival održati u najavljenom terminu, od 22. do 24. lipnja, u Zagrebu, no organizatori kažu da bi se mogao održati… više »

PRIJAVITE SE!

Otvorene prijave za multimedijalnu izložbu Zvučne okupacije

objavljeno prije 1 mjesec i 12 dana

Otvorene su prijave za sudjelovanje na multimedijalnoj izložbi pod nazivom "Zvučne okupacije". Izložba je dio popratnog programa 7. STIFF filmskog festivala koji je ove godine posvećen zvuku… više »

ONLINE

Paris, Texas otvara online program kina Tuškanac

objavljeno prije 1 mjesec i 12 dana

Kino Tuškanac sa zadovoljstvom najavljuje kako će u petak, 17.04. u 20 sati online prikazati remek-djelo Paris, Texas (1984), legendarni film ceste njemačkog redatelja… više »

ONLINE

I kino Metropolis na platformi MUBI

objavljeno prije 1 mjesec i 13 dana

U danima kada zbog okolnosti nije moguće otići u kino, MSU vam, u suradnji s Kinom Metropolis i mrežom MUBI, omogućava online gledanje brojnih filmova u sljedeća tri mjeseca. Filmovi su… više »

E-KNJIGE

Dvostruko više posudbi e-knjiga

objavljeno prije 1 mjesec i 14 dana

Tijekom ožujka, nakon zatvaranja zbog epidemije koronavirusa posudba e-knjiga Knjižnica grada Zagreba se udvostručila, a dnevno se posudi u prosjeku 85 naslova, najčešće novija izdanja… više »

NAJAVE

Za Uskrs Ansambl Kolbe objavljuje mjuzikl 'Uskrsli'

objavljeno prije 1 mjesec i 14 dana

Zagrebački Ansambl Kolbe ovog Uskrsa objavljuje u cijelosti snimku svoga mjuzikla "Uskrsli", koji će se moći pogledati od nedjelje 12. travnja, u 17 sati nadalje, na YouTube kanalu Ansambl… više »

AKTIVIZAM

Domino poziva na Procesiju prekriženih

objavljeno prije 1 mjesec i 15 dana

Motivirani jednom specifičnom odlukom Nacionalnog stožera civilne zaštite koja je bila dovoljna da baci neočekivano svjetlo na neizvjesnu stvarnost kojoj smo trenutno… više »

GLEDAJTE

Andrea Bocelli za Uskrs u praznoj katedrali

objavljeno prije 1 mjesec i 15 dana

Talijanski tenor Andrea Bocelli nastupit će u nedjelju na Uskrs u Milanskoj katedrali, koja će biti prazna, a nastup će se prenositi preko YouTuba. "Prije nekoliko dana sam pozvao Bocellija.… više »

skrolaj na vrh