Kultura
COOL

Delirium Interruptum - vokalna akcija u javnom prostoru

objavljeno prije 14 dana i 14 sati

Početak 2020. obilježen je velikim novostima u političkom stanju i statusu Hrvatske. Osim upravo održanih predsjedničkih izbora, započelo je i hrvatsko predsjedanje Vijećem Europske unije.… više »

BROJKE

Prado srušio rekord posjećenosti

objavljeno prije 14 dana i 16 sati

Prado, poznati madridski muzej zabilježio je rekordan broj posjeta u 2019., godini u kojoj je slavio dvjestotu godišnjicu postojanja. Više od 3,2 milijuna ljudi posjetilo je… više »

NAJAVE

Talib Kweli u Vintage Industrialu 9. veljače

objavljeno prije 16 dana i 8 sati

Američki hip hop veteran Talib Kweli stiže 9. veljače 2020. prvi put u Hrvatsku u zagrebački Vintage Industrial. Najavljen u sklopu velike turneje, koncert će biti njegov jedini nastup u ovom… više »

IZLOŽBE

Papirologija u Galeriji ULUPUH

objavljeno prije 16 dana i 16 sati

Galerija ULUPUH u Zagrebu najavljuje izložbu 'Papirologija' / 'Paperwork', koja će se održavati od 9. do 20. siječnja 2020. Izlažu: Ana Armano Linta, Veljko Armano Linta, Karaka design (Vesna… više »

IZLOŽBE

Tara Ivanišević: Napravljeno – radni naslov za napraviti

objavljeno prije 17 dana i 16 sati

'Napravljeno - radni naslov za napraviti' umjetnički je rad o jednoj od temeljnih aktivnosti - radu. Bez obzira na mjesto u društvu, dnevne navike, vrstu posla, osobne senzibilitete,… više »

ALL I WANT...

Mariah Carey i četvrto desteljeće na vrhu top ljestvica

objavljeno prije 18 dana i 10 sati

Mariah Carey je zahvaljujući hitu "All I Want for Christmas Is You" postala prva pjevačica čije su pjesme na vrhu top lista već četiri desetljeća. Singl, izašao 1994., na vrhu je liste… više »

NAJAVE

Nova godina, novi program u klubu Sax

objavljeno prije 18 dana i 12 sati

Program počinje već ovoga petka, a prvi bend koji u Saxu nastupa u 2020. godini je Živa legenda i to u sklopu programa #Cooganje. Osim njih, ovoga mjeseca će #Cooganje upriličiti Mačci, VIS… više »

BRAVO

Rijeka i Galway Europske prijestolnice kulture 2020. godine

objavljeno prije 18 dana i 12 sati

Od 1. siječnja prestižnu titulu Europske prijestolnice kulture preuzeli su Rijeka i irski grad Galway. "Zahvaljujući tituli Europske prijestolnice kulture, Rijeka i Galway koristit će puni… više »

PREDSTAVE

H.E.J.T.E.R.I Dine Pešuta prva premijera ZKM-a u novoj godini

objavljeno prije 18 dana i 14 sati

Zagrebačko kazalište mladih (ZKM) kao svoju prvu premijeru u novoj 2020. godini najavljuje, 18. siječnja, predstavu ""H.E.J.T.E.R.I", dramu o generaciji popularnoj prepoznatoj kroz… više »

NAJAVE

Šajeta sprema neviđenu feštu u Saxu

objavljeno prije 18 dana i 15 sati

Nakon epskog nastupa na Ča-valu Šajo se vraća u Sax napraviti još jednu trosatnu feštu. Ova svetkovina čistog hedonizma i životnih radost održat će se u subotu, 11.… više »

IZLOŽBE

StArt - Umjetnost za kvalitetniji život osoba starijih od 54 godine

objavljeno prije 18 dana i 16 sati

Izložba radova polaznika umjetničkih radionica u okviru projekta StArt - Umjetnost za kvalitetniji život osoba starijih od 54 godine, bit će predstavljena u Galeriji Prsten, Dom HDLU u… više »

NAJAVE

Američka neo soul atrakcija Moonchild u Boogaloou

objavljeno prije 19 dana i 10 sati

Povodom promocije novog albuma „Little Ghost", američka neo soul atrakcija Moonchild kreće na europsku turneju u sklopu koje će po prvi put nastupiti u Zagrebu i to u petak, 7. veljače… više »

NAJAVE

Filmske žurke: pogledajte kako se tulumarilo kroz povijest filma

objavljeno prije 19 dana i 11 sati

Novu sezonu u kinu Kinoteka 7. siječnja otvaraju Filmske žurke, tematski ciklus sastavljen od filmova u kojima izlasci, tulumi i zabave predstavljaju važan motiv ili okosnicu… više »

NAJAVE

Silente 9. siječnja stiže u Vintage Industrial

objavljeno prije 19 dana i 12 sati

Nakon što su iza sebe ostavili uspješnu 2019. godinu, u koju su uplovili s trećim studijskim albumom 'Malo magle, malo mjesečine', ovaj bend, koji slovi za 'najmlađi bend koji… više »

NAJAVE

Stray Dogg i POMA u Saxu

objavljeno prije 19 dana i 16 sati

Stray Dogg se vraća u Sax, ali ovaj put s cijelim bendom! Malo manje od tri godine nakon posljednjeg nastupa u ovom klubu, Dukat Strajnić će predstaviti pjesme s posljednjeg albuma, ali i… više »

Bilić Vision Oftalmologija
skrolaj na vrh