Kultura nema prethodne stranice
OSVRT

SILENCE, izbor iz opusa slikara Lukše Obradovića

objavljeno prije 1 sat i 40 minuta

Lukša Obradović, slikar i suvremeni hrvatski likovni umjetnik, autor složenog i obimnog opusa, ovih se dana iznova predstavlja samostalnom izložbom Silence u Dubrovniku, u prostorima… više »

KAJ IMA

Danas u Zagrebu - koncerti i svirke

objavljeno prije 3 sata i 11 minuta

Masters (20h) Reggae utorak u Mastersu/ Intubeat Harat's pub (21h) Oktoberfest u Haratu Hard Place (21.30h) Blues session feat. Mapache Blues više »

NAJAVE

Drugi način 29. rujna u klubu Sax!

objavljeno prije 18 sati i 35 minuta

Drugi način, poznati zagrebački rock bend tijekom više od 40 godina postojanja i tisuće koncerata održanih diljem regije stekao je kultni status i danas proživljavaju svoju drugu… više »

NAJAVE

Brkovi u Dirty Old Shopu

objavljeno prije 21 sat i 40 minuta

U susret zagrebačkom koncertu u Domu sportova i velikoj promociji albuma «Hormon sreće» grupa Brkovi družiti će se s fanovima u četvrtak 27. rujna od 18 sati u zagrebačkom Dirty… više »

KINO PROGRAM

Još jedan tjedan Spikea Leeja u Kinu Kinoteka

objavljeno prije 23 sata i 40 minuta

Kino Kinoteka i ovaj tjedan nastavlja s prikazivanjem filmova iz opusa Spikea Leeja, kontroverznog i beskompromisnog američkog redatelja prepoznatljiva stila čiji su filmovi obilježili… više »

NAJAVE

Dobitnik nagrade Grammy pijanist Daniil Trifonov uskoro u Lisinskom

objavljeno prije 1 dan i 1 sat

Daniil Trifonov trenutačno je jedan od najtraženijih i najpopularnijih svjetskih pijanista. Uskoro će biti objavljen njegov novi album, a pred njim je i gust raspored rasprodanih… više »

INTERVJU

Željko Bubalo izlaže u galeriji Kraluš u Svetom Ivanu Zelini

objavljeno prije 1 dan i 1 sat

Željko Bubalo, slikar i suvremeni hrvatski likovni umjetnik autor je kompleksnog opusa, djela mu se nalaze u brojnim galerijama i muzejima. Ovih je dana otvorio novu samostalnu izložbu OČI… više »

PRIJAVITE SE

Filmske radionice 54+ u kinu Europa

objavljeno prije 1 dan i 20 sati

Kino Europa u sklopu svojih filmskih programa pokreće projekt "Filmski kritičari 54+", namijenjen osobama starijima od 54 godine koji vole film i žele sudjelovati na radionici filmske kritike… više »

OSVRT

Hommage slikara Mladena Žunjića hrvatskoj legendi Ivi Šebalju

objavljeno prije 1 dan i 21 sat

Vrlo često, suvremeni umjetnici posvećuju dio svojeg opusa osobi ili djelu pojedinog umjetnika koji je na svoj izniman način utjecao na njih, imao za njihovo djelovanje posebno značenje,pa je… više »

NAJAVE

Repetitor na zagrebačkoj turneji

objavljeno prije 1 dan i 23 sata

Izvanserijski beogradski garažni-postpunk-noise trio Repetitor održat će trodnevnu zagrebačku turneju na kojoj će u tri dana zajedno sa svojim fanovima napraviti kaos u tri kluba - 18.… više »

NAJAVE

Svoga tijela gospodar - 10. memorijalni koncert za Tunu 28. rujna u Vintage Industrialu

objavljeno prije 2 dana i 18 sati

U zagrebačkom Vintage Industrial Baru 28. rujna održat će se 10. memorijalni koncert "Svoga tijela gospodar" u čast Antunu Krajinoviću Tuni (1978.-2009.), prerano preminulom pjevaču,… više »

NAJAVE

CCR Tribute vraća se večeras u Savsku 160

objavljeno prije 2 dana i 21 sat

U subotu 22. rujna vraća nam se odličan Creedence Clearwater Revival Tribute iz susjedne Mađarske, koji slove za najbolji europski CCR Tribute. Creedence Clearwater Revival ili jednostavno… više »

NAJAVE

Anđelo Jurkas - razgovor i premijerno prikazivanje sirovog film u nastajanju s tematikom djece u odgojnim domovima

objavljeno prije 2 dana i 22 sata

U nedjelju 23. rujna ulovi ekskluzivnu premijeru dokumentarnog filma u nastanku, sirovih nemontiranih materijala. Pogledajte sirovu projekciju Anđela Jurkasa 'Sutra ću biti', koji govori o… više »

INTERVJU

Hrvoje Marko Peruzović izlaže u Grazu

objavljeno prije 3 dana i 1 sat

Hrvoje Marko Peruzović, akademski slikar iz Zagreb istaknuti je suvremeni hrvatski likovni umjetnik, a nedavno je otvorio samostalnu izložbu u Grazu. Gospodine Peruzović, nedavno ste u Grazu… više »

FESTIVALI

Objavljen program 12. Vox Feminae Festivala

objavljeno prije 3 dana i 18 sati

12. izdanje Vox Feminae Festivala, koji i ove godine kao jedini domaći multidisciplinarni festival ženskog stvaralaštva problematizira pitanja roda kroz umjetnički, prezentacijski,… više »

skrolaj na vrh