Kultura nema prethodne stranice
WOW!

Paul McCartney headliner jubilarnog Glastonburyja

objavljeno prije 3 sata i 50 minuta

Paul McCartney predvodit će glazbenu postavu na Glastonburyju 2020., jednom od najvažnijih svjetskih festivala na otvorenom, koji iduće godine slavi 50. obljetnicu. McCartney je posljednji… više »

SJAJNO!

Glazbeni svijet Brahmsa za Advent u Hrvatskom povijesnom muzeju

objavljeno prije 6 sati i 48 minuta

Hrvatski povijesni muzej pripremio je za adventsko razdoblje, uz već tradicionalne, božićne radionice, glazbena događanja, među kojima su i tri koncerta posvećena Johannesu Brahmsu. Pod… više »

IZLOŽBE

'Otvorit ću vrata ravno, ravno u vatru', grupna izložba

objavljeno prije 10 sati i 34 minute

U zagrebačkoj Galeriji Nova u srijedu, 11. prosinca, u 20 sati, otvara se grupna izložba devetnaest domaćih i inozemnih umjetnika/ica i umjetničkih kolektiva 'Otvorit ću… više »

KAJ IMA

Danas u Zagrebu - koncerti i svirke

objavljeno prije 12 sati i 33 minute

Advent na Starčevićevom trgu (16h) Chill Out, Kaira Kela Fuliranje (17h) Fourmi Rouz Advent na Europskom trgu (18h) Glitter bar, Crazy P Advent na Zrinjevcu (19h) La pa pa, The Roomors Advent… više »

EU ADVENT

Social Grilling na EU Adventu

objavljeno prije 1 dan i 4 sata

Razgovor s arhitektom i autorom knjiga Borisom Popovićem, promocija časopisa Njuškica i glazba za pse otvorili su prošloga utorka društveno-kulturni program EU Adventa… više »

NAJAVE

Rundek dobio dodatni božićni koncert u Vintage Industrialu

objavljeno prije 1 dan i 5 sati

Ispala je dvostruka poslastica u punom kontekstu. Obzirom da je koncert za četvrtak 19.12. rasprodan, a upiti 'kako to' dolaze, Rundek, Ekipa i mi smo se složili da bi bilo ispravno dodati… više »

NOVOSTI

Journey Brothers objavili prvi album "First Aid Kit For Travelers"

objavljeno prije 1 dan i 8 sati

Journey Brothers novi je glazbeni projekt Tomislava Malagurskog i Slavena Špoljarića, koji su već dugi niz godina na sceni te iza sebe imaju brojne glazbene projekte, među kojima… više »

FILM XX

Ženski filmski narativi

objavljeno prije 1 dan i 9 sati

Program Film XX: Ženski filmski narativi Kulturno informativnog centra sastoji se od nekoliko filmskih ciklusa a fokusiran je na reprezentativne redateljice koje su i dalje rijetka pojava u… više »

OSVRT

Ciklus Nove prirode Mladena Žunjića

objavljeno prije 1 dan i 11 sati

Mnoštvo je motiva, tema bilo izazovno za suvremenog hrvatskog likovnog umjetnika, slikara Mladena Žunjića. Značajan ugled stekao je s nizom ciklusa izvedenih na velikom formatu platnu… više »

SAJMOVI

Otvoren obljetnički 25. Sa(n)jam knjige u Istri

objavljeno prije 2 dana i 4 sata

Svečanom ceremonijom, uz velikog pisca Grada Dragana Velikića i nastupom pulske glazbenice Tamare Obrovac, danas u podne otvoreno je obljetničko izdanje 25. Sa(n)jam knjige u Istri. U… više »

KINO PROGRAM

U kina stiže “Selfie”, gorko-slatka teen razglednica iz srca napuljske mafije

objavljeno prije 2 dana i 5 sati

Dokumentarni film Selfie, zabavan i istovremeno potresan autoportret dvojice tinejdžera iz srca talijanske Camorre u režiji Agostina Ferrentea stiže u neovisna kina diljem Hrvatske u… više »

PREDSTAVE

'Narodil se mladi kralj' ponovno uveseljava Advent u Komediji

objavljeno prije 2 dana i 7 sati

Advent u zagrebačkom kazalištu Komedija donosi, od 5. do 10. prosinca, veselo božićno prikazanje s pjevanjem i kolom 'Narodil se mladi kralj', u suradnji s Ansamblom LADO i u… više »

NAJAVE

Guns N'Roses Experience u Boogaloou 13. prosinca

objavljeno prije 2 dana i 7 sati

U petak 13. prosinca će po prvi puta u zagrebačkom Boogaloo Clubu nastupiti najbolji svjetski Guns N'Roses tribute band, britanski Guns N'Roses Experience koji su oživjeli Guns N'Roses iz… više »

FESTIVALI

Meduza u Sea Star lagunu donosi najveće svjetske hitove

objavljeno prije 2 dana i 9 sati

Nakon tri fantastična izdanja u kojima je uživalo više od 120.000 posjetitelja, Sea Star festival za 2020. godinu sprema dosad najspektakularniji start ljetne sezone! Magična laguna… više »

MONOGRAFIJA

Slikarska simfonija boja Stipe Nobila

objavljeno prije 2 dana i 11 sati

Radi se o novoj likovnoj monografiji pod naslovom ''Stipe Nobilo'', u izdanju Školske knjige, koja s više od 300 fotografija umjetnikovih djela obuhvaća pregled autorova rada od… više »

Bilić Vision Oftalmologija
skrolaj na vrh