Kultura
OSVRT

Metamorfoza jedra Mate CROate

objavljeno prije 1 mjesec i 25 dana

Akademski kipar Mata CROata u posljednjih je nekoliko godina izazvao dosta pozornosti javnosti, naravno isključivo zahvaljujući znatnoj produkciji, uz upotrebu suvremenih skulptorskih… više »

COOL

Novi filmovi na platformi Croatian.film

objavljeno prije 1 mjesec i 26 dana

U ovim teškim vremenima, dok sjedimo doma i nadamo se dobrim vijestima platforma croatian.film donosi nove kratkometražne filmove uz koje će vam vrijeme brže i… više »

COOL

Teatri na Facebooku

objavljeno prije 1 mjesec i 26 dana

Facebook nastoji pružiti podršku korisnicima u stvaranju zajednica kako bi se na taj način zbližili. Pritom pruža čitav niz korisnih alata - od razgovora nekoliko ljudi na Messengeru… više »

FESTIVALI

Fibra najavljuje nova imena!

objavljeno prije 1 mjesec i 26 dana

Kao što je ranije najavljeno, Fibra, festival alternativne urbane glazbe, održat će se u Ljetnom kinu Bačvice, 3. i 4. srpnja 2020. godine! Već najavljenim izvođačima - Pips, Chips… više »

NIJE LAKO

Kako snimati filmove u vrijeme korone?

objavljeno prije 1 mjesec i 26 dana

Hollywood zvoni na uzbunu jer mu prijeti golemi gubici. Ali gigantske rupe u blagajnama velikih filmskih studija su tek dijelom zasluga koronavirusa. U čitavom svijetu se odgađaju počeci… više »

NOVOSTI

Journey Brothers - Stay at home session

objavljeno prije 1 mjesec i 26 dana

Tomislav Malagurski i Slaven Špoljarić, poznatiji na sceni kao duo Journey Brothers, vrijeme samoizolacije su odlučili provesti za kreativnost. Svojim fanovima su tako poklonili… više »

IZLOŽBE

Virtualna izložba: Goran Štimac - ciklus glava

objavljeno prije 1 mjesec i 26 dana

Da je crtež temelj svega u umjetnosti, potvrđuje novim ciklusom kombiniranih tehnika posvećenih motivima glava, vrlo širokog dijapazona izvedbe, autorske realizacije, akademski kipar i… više »

BRAVO

Spotify pokrenuo Covid-19 Music Relief

objavljeno prije 1 mjesec i 27 dana

Tvrtka Spotify priopćila je da je pokrenula projekt pomoći glazbenicima, COVID-19 Music Relief, kako bi se prikupila sredstva za njih u jeku pandemije koronavirusa koja je zaustavila… više »

POZIV

Otvoren natječaj za sudjelovanje na 14. Vukovar Film Festivalu

objavljeno prije 1 mjesec i 27 dana

Discovery d.o.o. raspisao je natječaj za sudjelovanje na 14. Vukovar Film Festivalu - festivalu podunavskih zemalja, koji će se održati u razdoblju od 1. do 5. srpnja 2020. godine. Rok za… više »

VIRTUALNA IZLOŽBA

SA ciklus Ranka Ajdinovića

objavljeno prije 1 mjesec i 27 dana

Svaki novi ciklus akademskog slikara Ranka Ajdinovića, svaka dovršena slika, svaki napor umjetnika govori o njegovom nastojanju, o kontinuiranom autorskom promišljanju,… više »

SJAJNO!

Gdje gledati filmove online

objavljeno prije 1 mjesec i 28 dana

Fade In Produkcijska kuća Fade In svoje filmove nudi besplatno na Vimeo kanalu. Poveznice na filmove objavljuju redovno na svojoj Facebook stranici, a naslove dodaju postupno,… više »

TEŠKA SITUACIJA

Glazbenici ostali bez prihoda, a ne dobivaju ništa od interneta

objavljeno prije 1 mjesec i 28 dana

Europski glazbenici upozorili su u petak kako su zbog pandemije preko noći ostali bez prihoda, a s obzirom da ne dobivaju ništa niti od streaming servisa koji posebno sada imaju… više »

IZLOŽBE

Virtualna izložba: Mladen Žunjić - Isprepletenost kolora

objavljeno prije 1 mjesec i 28 dana

Unatoč vrlo opsežnom opusu, slikar Mladen Žunjić i dalje žestoko istražuje svoje omiljene motive, uronjene u pulsirajući kolor na velikom formatu u ulju i akrilu. Čini se, koliko više… više »

INICIJATIVA

Hrvatski dokumentarac 'Virus Free Zone' spaja svijet u karanteni

objavljeno prije 1 mjesec i 29 dana

Pod geslom 'Hrvatska spaja svijet' u produkciji hrvatske nezavisne DOP Produkcije počeo se snimati dugometražni dokumentarni film 'Virus Free Zone', koji nastaje kao video-dnevnik o svijetu u… više »

DANAS

Hrvatska poruka za Svjetski dan kazališta, 27. ožujka 2020

objavljeno prije 1 mjesec i 29 dana

U povodu obilježavanja Svjetskog dana kazališta, 27. ožujka 2020., Hrvatsko društvo dramskih umjetnika organiziralo je pisanje hrvatske poruke dodijelivši tu čast… više »

skrolaj na vrh