Kultura
NAJAVE

YGRN Martine Granić u ZPC-u

objavljeno prije 7 dana i 10 sati

Plesna umjetnica Martina Granić u Zagrebačkom plesnom centru predstavlja svoj novi solo rad YGRN, pretpremijerno i premijerno 6. i 7. prosinca, u 20 sati. Kroz priču o Narcisu i Echo, a u… više »

NAJAVE

KSET ZEZ: Melting Waves

objavljeno prije 7 dana i 11 sati

U sklopu koncertnog programa Zavoda za eksperimentalni zvuk pod krilaticom 'Slušaj drugačije', u srijedu, 4. prosinca, u KSET-u će svoj jedinstveni glazbeni izričaj publici predstaviti… više »

SJAJNO!

Naklada Neptun otvorila novi webshop

objavljeno prije 7 dana i 16 sati

Naklada Neptun, najromantičnija nakladnička kuća u Hrvatskoj obilježila je svoj peti nastup na Interliberu na najbolji mogući način - otvaranjem novog webshopa. Profesionalno napravljenim… više »

PREDSTAVE

"Orašar" ima novo čarobno ruho

objavljeno prije 8 dana i 11 sati

Balet 'Orašar', premijerno izveden u petak u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu u koreografiji Vladimira Malakhova, snovita je plesna božićna bajka koja, u novom… više »

NAJAVE

PEZNT objavio debitantski album "Paid In Full"

objavljeno prije 8 dana i 12 sati

Debitantski album ponajboljeg domaćeg house projekta PEZNT ugledao je svjetlo dana! Od ovog petka, 29. studenog na svim digitalnim glazbenim platformama dostupan je njihov… više »

NAJAVE

Detour večeras otvara Advent na Europskom trgu

objavljeno prije 8 dana i 14 sati

U središtu ovogodišnjeg glazbenog programa EU Adventa su subotnji live koncerti domaćih i regionalnih imena Detoura, Luce, Ilije Ludviga i Meritas te britanskog… više »

IZLOŽBE

8. hrvatski trijenale grafike u Gliptoteci HAZU

objavljeno prije 8 dana i 16 sati

Osmi Hrvatski trijenale grafike (u organizaciji Kabineta grafike HAZU) održava se u prostoru Gliptoteke Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Zagrebu, od 29. studenog do 29. prosinca… više »

PREDSTAVE

Premijera multimedijske predstave "Prikradatelj" u Teatru &TD

objavljeno prije 9 dana i 12 sati

Teatar &TD spremio je novu poslasticu - premijeru multimedijalne predstave Prikradatelj u režiji Nenada Glavana, po tekstu Giannia Fortea (Ricci/Forte), a prema motivima ruskog… više »

NAJAVE

Sinead O'Connor u Tvornici 15. siječnja

objavljeno prije 9 dana i 13 sati

Sinead O'Connor kultna kontroverzna pjevačica dolazi 15. siječnja na svoj premijerni i ekskluzivni zagrebački nastup u Tvornicu kulture, na koncert limitiranog kapaciteta svega 1.200… više »

NAJAVE

Impromptu Amele Frankl u Francuskom paviljonu

objavljeno prije 9 dana i 15 sati

Performans Impromptu umjetnice Amele Frankl održat će se 3. prosinca u Francuskom paviljonu s početkom u 20:00. Ulaz besplatan. Autorica izvodi rad Impromptu,… više »

INTERVJU

Razgovor u povodu – akademska slikarica Iris Bondora Dvornik

objavljeno prije 9 dana i 16 sati

Iris Bondora Dvornik, akademska slikarica istaknuto je ime suvremene hrvatske likovne umjetnosti., autoricaje kompleksnog opusa, izlagala je na brojnim samostalnim izložbama. Početkom… više »

NAJAVE

Damir Avdić - Koncertna promocija albuma "Radikalno šik" u Tvornici

objavljeno prije 10 dana i 9 sati

Damir Avdić, jedan od najznačajnijih kantautora ovih prostora koncertno će predstaviti svoj fantastičan novi album »Radikalno šik« u Tvornici kulture 17. siječnja. Novi… više »

RADIONICE

Bradaonica u DZIU Medika

objavljeno prije 10 dana i 10 sati

Autonomni kulturni centar Attack i Kazalište sjena Tripstih, pozivaju na prijavu na radionicu Male Kulturne scene - Bradaonica. Posljednja ovogodišnja radionica održati će se u… više »

NAGRADE

Georges Schwizgebel laureat Animafestove Nagrade za životno djelo

objavljeno prije 10 dana i 12 sati

Švicarski animator Georges Schwizgebel, najnagrađivaniji autor u povijesti Animafesta Zagreb sa sedam nagrada i tri posebna priznanja, dobitnik je Nagrade za životno djelo 30.… više »

NAJAVE

Irena Žilić objavila novi singl "Tremors", novi EP stiže početkom godine

objavljeno prije 10 dana i 13 sati

"Tremors" je novi singl i treća pjesma s novog EP-a Irene Žilić kojeg će ova sjajna kantautorica predstaviti početkom sljedeće godine. Irena je na singlu radila s Markom… više »

skrolaj na vrh