Kultura
sjećanje na legendu

Dodjela nagrada BET-a u znaku Michaela Jacksona

objavljeno prije 15 godina

Tri dana nakon iznenadne smrti Michaela Jacksona, u nedjelju navečer je u Los Angelesu održana dodjela godišnjih nagrada BET-a koja se pretvorila u odavanje počasti preminuloj… više »

Libertas Film Festival

Jimu Sheridanu nagrada Tribute

objavljeno prije 15 godina

U okviru 5. Libertas Film Festivala večeras je upriličena dodjela posebne festivalske nagrade Tribute, koju je ove godine dobio kultni irski redatelj Jim Sheridan. U Ljetnom kinu Jadran… više »

DUBROVNIK

Otvoren 5. Libertas Film Festival

objavljeno prije 15 godina

Dubrovačka publika od petka navečer do 30. lipnja ima priliku pogledati ponajbolje naslove svjetske nezavisne produkcije iz cijeloga svijeta u kategorijama igranog, dokumentarnog i kratkog… više »

svi u kino

Bruno napokon u kinima

objavljeno prije 15 godina

Iako su dvije slavne osobe preminule tijekom dana, to nije omelo Sachu Barona Cohena da u velikom stilu stigne na premijeru svog najnovijeg filma o austrijskom modnom novinaru Bruni. Cohen se… više »

pod vedrim nebom

U Osijek stiže Petar Pan

objavljeno prije 15 godina

Deveto "Osječko ljeto kulture" (OLJK) započinje 29. lipnja premijerom baletne predstave "Petar Pan", autora Brune Bjelinskog u izvedbi plesne skupine osječkoga HNK-a, u režiji Dinka… više »

RECENZIJA

T-Mobile INmusic - Dan #2 kroz umorno oko

objavljeno prije 15 godina

Nakon neprospavane noći i pola prespavanog dana oko 14 sati osvanulo je tmurno jutro. Tako to ide kada se miješa business and pleasure. Osim umora, probleme je donio prvi pogled kroz… više »

25. 6. 2009.

Knjiga dana - Charles Bukowski: Priče o običnom ludilu

objavljeno prije 15 godina

Zbirke Charlesa Bukowskog "Priče o običnom ludilu" i "Najljepša žena u gradu i druge priče" prvi put su objavljene 1972. i to zajedno, pod naslovom "Erections, Ejaculations,… više »

RECENZIJA

T-Mobile INmusic - Dan #1 kroz subjektivno oko

objavljeno prije 15 godina

Brzinsko sjedanje u auto i pokret. Nije da se kasni, ali što je sigurno je sigurno. Ipak dvije Splićanke čekaju prijevoz, bolje je ne kasnit. Vrijeme je dobro, sunce taman piči u oči,… više »

NAJAVA

Međunarodni folklorni festival djece i mladih od 25. do 29. lipnja

objavljeno prije 15 godina

Iz Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport danas je priopćeno kako će Zagreb od 25. do 29. lipnja biti domaćin 6. Međunarodnog folklornog festivala djece i mladih u organizaciji… više »

6. festival

Riječke ljetne noći

objavljeno prije 15 godina

Program 6. festivala "Riječke ljetne noći", koji se otvara u utorak, 30. lipnja, a traje do 23. srpnja, potvrđen je na večerašnjoj posljednjoj najavnoj konferenciji za novinstvo.… više »

24. 6. 2009.

Knjiga dana - Fritjof Capra: Leonardova znanost

objavljeno prije 15 godina

Leonardov pionirski znanstveni rad za njegova života bio je praktički potpuno nepoznat. Proslavljeni znanstvenik i autor brojnih knjiga Fritjof Capra otkriva da je Leonardo na mnogo načina… više »

23. 6. 2009.

Knjiga dana - P. Fiebag, E. Gruber, R. Holbe: Misteriji Istoka i Zapada

objavljeno prije 15 godina

Čovjek oduvijek vjeruje da probuđenost duha, taj najviši oblik duhovnoga postignuća, valja tražiti "negdje drugdje" - u daleku vremenu ili prostoru. Za Zapadnjake je taj prostor bio… više »

nu metal show

Limp Bizkit razvalio varaždinsku Arenu

objavljeno prije 15 godina

Među 25 gradova na Unicorn's Rainbows Tour 2009 umjesto Zagreba uletio je Varaždin koji se pokazao odličnim domaćinom najpoznatijim svjetskim nu-metalcima iz Limp Bizkita. Nakon osam godina… više »

ARENA

Počinje Festival igranog filma u Puli

objavljeno prije 15 godina

Na novinskoj konferenciji održanoj u Muzeju za umjetnost i obrt ravnateljica Festivala igranog filma u Puli Zdenka Višković-Vukić i umjetnički ravnatelj Zlatko Vidačković predstavili… više »

SIMPLY RED

Glas od 30 milijuna funti uskoro u Hali Tivoli

objavljeno prije 15 godina

Glazbenik Mick Hucknall odlučio je nakon 25 godina iznimno uspješne karijere zatvoriti veliko poglavlje pop glazbe pod nazivom Simply Red, a posljednja prilika da ih vidite u živo na… više »

skrolaj na vrh