« Glazba
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
VIRTUOZ

Paco se raduje pulskom koncertu

Još tri dana dijele nas od koncerta Paca De Lucije i njegovog ansambla u pulskoj Areni

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Paco De Lucia - Wikipedia)
Više o

Pula

,

Arena

,

koncert

,

gitara

,

Paco de Lucia

,

7. siječnja

,

fair trade

Paco De Lucia, jedan od najznačajnijih i najutjecajnijih flamenco gitarista svih vremena u pratnji ansambla održat će koncert 23. kolovoza u pulskoj Areni, s početkom u 21.30 sati!  

Uoči pulskog koncerta  poručio je kako se veseli što će svirati na jednom od najljepših mjesta u Europi.

Koncert počinje solo nastupom Paca De Lucie nakon čega će mu se pridružiti ansambl u kojem su vrsni glazbenici: Niño Josele (gitara), Antonio Serrano (klavijature), Alain Perez (bas) i Piranha (perkusije), vokalisti Cristo Heredia i David de Jacoba, te plesač Farruco.

Na koncertima mu se odnedavno pridružio i nećak Antonio Sanchez koji se savršeno uklopio u skupinu španjolskih i kubanskih glazbenika.

pacodelucia_interior.jpg

Maestro uživa u energiji mladih i talentiranih glazbenika uz koje je na pozornici sve lakše i uz koje sva trema nestaje. Od skladbi koje izvodi možemo izdvojiti "Antonia", posvećenu njegovoj kćeri te "Entre dos Aguas" i "Zyriab" u kojima gotovo možete dotaknuti njegovu ljubav prema glazbi.

Jedna od zanimljivosti iz njegovog života je i to što Paco ne zna čitati ni pisati note pa su njegovi studenti napravili transkripte njegovih kompozicija kako bi njegov talent ostao zabilježen i na notnom papiru.

Paco De Lucia sljedeće godine planira snimati novi album. Stoga će određeno vrijeme biti podalje od svjetala pozornice pa je ovo jedinstvena prilika da uživate u njegovom nastupu uživo prije studijske pauze!

Uz to, koncertom u Puli završava i hrvatsku turneju koja je dio svjetske turneje Paco de Lucia and band Live on Tour 2010.

Koncert organizira zagrebačka tvrtka Haarlem d.o.o. na čelu s producentom Tomislavom Kašljevićem. Do sada je maestro u Hrvatskoj nastupio pet puta i to u organizaciji tvrtke Haarlem koja je upravo završila s uspješnom organizacijom hrvatske mini turneje kultne njemačke skupine Gregorian.

Cijena ulaznica:
Tribina 230 kn
Parter  270 kn
VIP 350 kn

 

paco4.jpg

Prodajna mjesta:
Pula:
CD shop Centar (Fotnička 3)
Aktivatravell (Scalierova 1)
Blagajna Arene

Poreč
Mali caffe (Narodni Trg 4)

Rovinj
CD shop Link (Carrera 72)

Umag
Agencija Atlantis (J. Rakovca11)

Rijeka
CD shop Aquarius (M. Gupca 30)
CD shop Dallas (Užarska 3)

i na ostalim prodajnim mjestima Eventima.

Više informacija potražite na:
www.haarlem.hr
www.menart.hr

20.08.2010. 13:09:08
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh