« Kultura
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
VARAŽDIN

Počeo 12. Špancirfest

U deset dana "Festivala dobrih emocija" bit će 48 koncerata, 22 predstave, 26 programa uličnih performansa i šest kreativnih radionica

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Andrej Svoger / Cropix)
Više o

špancirfest varaždin

,

neprijatelj

U Varaždinu je danas počeo 12. "Špancirfest" na kojem će se u deset dana kroz 100-injak programa predstaviti izvođači iz 13 zemalja.

Uz šetače, prvi su danas prijepodne na ulice u središtu Varaždina izašli talijanska grupa "Teatro Scalzo", engleski performer Chris Channing te domaći zabavljač Pospanec" i klaun Ludek. Glazbeni dio "Špancirfesta" na tri pozornice večeras otvaraju gosti iz Makedonije Kiril Džajkovski i Esma Redžepova te iz Slovenije Zoran Predin, a nastupit će i domaći "Paganini band".

>>GALERIJA: Špancirfest

U deset dana "Festivala dobrih emocija", kako glasi dodatak nazivu varaždinske manifestacije, bit će 48 koncerata, 22 predstave, 26 programa uličnih performansa i šest kreativnih radionica, a šetače će svojom ponudom mamiti i brojni izlagači na štandovima u devet ulica i na pet trgova središta Varaždina.

Bogat program do 29. kolovoza

"Komedijafest" nudi šest predstava na novoj pozornici u gradskom parku, dok će se koncertni programi odvijati na tri pozornice. Središnji gradski trg, popularni Korzo, rezerviran je za izvođače zabavne glazbe i laganijih nota, a pozornica na Trgu Miljenka Stančića za "World music" scenu. Na najvećoj pozornici na Starom gradu do kraja festivala nastupit će "Overflow", "Zadruga" i "Hladno pivo", Jura Stublić, "Pips, chips & videoclips" i "Letu štuke", Vlada Divljan, Bojan Jambrošić, "Stillnes", "Elemental" i "Dubioza kolektiv", "Diskurz", "One piece puzzle" i "Let 3" te posljednjeg dana, 29. kolovoza, Bajaga i "Instruktori" sa srpskom opernom pjevačicom Jadrankom Jovanović.

"Špancirfest" je i prvi festival u Hrvatskoj koji posjetiteljima besplatno nudi novi, suvremeni komunikacijski kanal za sve informacije vezane uz manifestaciju. Riječ je o "iPhone" aplikaciji koja pokriva sva događanja, donosi vijesti te nudi interaktivne mape.

>>Špancirfest u korak s tehnologijom 

Ove je godine organizirano nekoliko besplatnih parkirališta na ulazu u grad s besplatnim autobusnim linijama svakih deset minuta do centra Varaždina.

Organizatori "Špancirfesta" iz Turističke zajednice grada Varaždina prošle su godine privukli 150.000 posjetitelja, a toliko očekuju i u sljedećih deset dana. Generalni pokrovitelj manifestacije je grad Varaždin, generalni sponzori su "Vindija" i "Pan", a generalni medijski pokrovitelj "Večernji list".(hina/metro-portal)

20.08.2010. 15:41:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh