« Knjiga
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
17. 8. 2010.

Knjiga dana - Emily Hawkins, A. J. Wood: Oceanologija

Istinita priča o putovanju Nautilusa kako ju je zapisao Zoticus de Lesseps, 1863.

Fotografija vijesti
Više o

moderna vremena info

,

Jules Verne

,

knjiga dana

,

World Las Vegas

,

treneri

Jeste li ikada poželjeli ukrcati se u podmornicu i istraživati podmorje? "Oceanologija", najnovija knjiga u ediciji oologija, omogućit će vam upravo to.

Ako je za vjerovati... izdavač je nedavno morskim putem primio vodom umrljan notes koji opisuje neobično istraživačko putovanje koje se odvijalo sredinom 18. stoljeća. Pripadao je Zoticusu de Lessepsu koji je sa šesnaest godina postao pomoćnik profesora Aronnaxa te se zajedno s njime, kapetanom Nemom i njegovom posadom ukrcao na Nautilus - golemu istraživačku podmornicu.

Kao jedini preživjeli s ovog putovanja koje je nesretno završilo, svoje je pustolovine zapisao i povjerio nekom čovjeku po imenu Jules Verne. Njegovu pripovijest o istraživanju velikih koraljnih grebena, arktičke ledene ploče, brodskih olupina, podvodnih vulkana, Atlantide i drugih tajni podmorja prenosimo u ovoj knjizi.

A s obzirom na to da je od ove pustolovine prošlo mnogo vremena, te da je u istraživanju oceana i u znanosti došlo do velikog napretka, rukopisu su dodana brojna objašnjenja kako bi priču što bolje približili današnjem čitatelju.

 

Preveo Nebojša Buđanovac

Izdavač: Planetopija

Opširnije: Moderna vremena Info

Piše: Knjige dana odabiru Moderna vremena Info
17.08.2010. 11:59:53
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh