Kultura
zagreb

Počelo 24. Histrionsko ljeto

objavljeno prije 15 godina

Nakon riječi dobrodošlice umjetničkog voditelja "Histriona" Zlatka Viteza nazočnima se obratio član Gradskog poglavarstva Duško Ljuština istaknuvši da je ta… više »

JUBILARNO

Otvorene Dubrovačke ljetne igre

objavljeno prije 15 godina

Večeras su ispred crkve sv. Vlaha svečano otvorene jubilarne 60. Dubrovačke ljetne igre na kojima će do 25. kolovoza nastupiti više od dvije tisuće umjetnika iz zemlje i svijeta.… više »

Brijuni u ritmu Balaševića

objavljeno prije 15 godina

Na intimnom koncertu kakve Đorđe Balašević najviše i voli, pred 700 okupljenih obožavatelja koji su jednoglasno pjevali sve velike hitove, vladala je prava atmosfera. … više »

dobra zabava

Drugi vikend Garden festivala

objavljeno prije 15 godina

Nakon prvog festivalskog vikenda na kojem su nastupili No Fakin, Faze Action, Norman Jay, Flevans, Crazy P i drugi, dani u ovom tjednu iskorišteni su za opuštanje i relaksaciju.… više »

histria festival

Elton John oduševio Arenu

objavljeno prije 15 godina

Elton John, jedan od najuspješnijih britanskih pop glazbenika u povijesti, nastupio je sinoć u pulskoj Areni pred više od 8000 gledatelja i svojim koncertom ujedno otvorio… više »

1. do 25. listopada

Najava za salon arhitekture

objavljeno prije 15 godina

Ovogodišnji 44. zagrebački salon arhitekture u organizaciji Udruženja hrvatskih arhitekata (UHA) i časopisa za arhitekturu ČIPtalks održat će se u Zagrebu od 1. do 25. listopada,… više »

osječko ljeto

Kako to izgleda kada zbor pjeva Nirvanu

objavljeno prije 15 godina

 Na 9. Osječkom ljetu kulture (OLJK) večeras je nastupilo osječko Hrvatsko pjevačko društvo "Lipa", koje je, po prvi put u 133 godine svoga postojanja, održalo koncert pop i rock… više »

7. 7. 2009.

Knjiga dana - Carl Honoré: Pod pritiskom

objavljeno prije 15 godina

Autor bestselera "Pohvala Sporosti", kanadski novinar Carl Honoré odlučio je proniknuti u turbulentan svijet roditeljstva i djetinjstva ne bi li pronašao odgovor na jedno od… više »

CODEX SINAITICUS

Najstarija Biblija napokon dostupna na webu

objavljeno prije 15 godina

British Library objavila je kako je jedna od najstarijih Biblija u svijetu, Codex Sinaiticus, stara otprilike 1.600 godina, od sad u cjelovitom izdanju dostupna na internetu. Online izdanje… više »

Određen datum

Depeche Mode u Zagrebu na Valentinovo

objavljeno prije 15 godina

Live Nation i management grupe Depeche Mode danas su sa zadovoljstvom potvrdili datume za 4 koncerta koja su ranije bila odgođena uslijed bolesti Davea Gahana. Zagrebačka publika će… više »

NAJAVA

Glazbene večeri u Svetom Donatu od 11. srpnja do 3. kolovoza

objavljeno prije 15 godina

Umjetnički ravnatelj Glazbenih večeri u Svetom Donatu Tomislav Fačini na današnjoj konferenciji za novinare najavio je da će večeri biti svečano otvorene 11. srpnja u 21:30 sati na… više »

svi na koncert

Arctic Monkeys sutra u Splitu

objavljeno prije 15 godina

Ostao je još jedan dan do koncerta popularnog britanskog rock sastava Arctic Monkeys!  Sutrašnji koncert na Prokurativama u Splitu bit će premijerni nastup Arctic Monkeysa… više »

6. 7. 2009.

Knjiga dana - Lesley Downer: Posljednja konkubina

objavljeno prije 15 godina

Zahvaljujući roditeljima (majka Kineskinja, a otac profesor kineskog), engleska spisateljica Lesley Downer odrasla je u kući punoj knjiga o Aziji, no privlačnijim se za nju pokazao Japan nego… više »

škotski slavuj

Susan Boyle snimila prvu pjesmu

objavljeno prije 15 godina

Susan Boyle je napokon sredila sve osobne probleme koji su se pojavili nakon gubitka gotovo sigurne pobjede na Britain's Got Talent, zbog kojih je dva puta završila na oporavku. Simon… više »

kulturno ljeto

Otvorena Scena Amadeo

objavljeno prije 15 godina

Već desetu godinu Zagrepčani i njihovi ljetni gosti imaju kulturnu ponudu obogaćenu klupskim nastupima umjetnika u atriju Hrvatskog prirodoslovnog muzeja, Muzeju za umjetnost i obrt i… više »

skrolaj na vrh