Kultura
12. 6. 2009.

Knjiga dana - Lavinia Soo-Warr: Samoobrana za žene

objavljeno prije 15 godina

Statistike Rape Crisis Federation govore: 1 od 4 žene pretrpjela je silovanje ili pokušaj silovanja; 97% pozivatelja telefona za pomoć u kriznim stanjima poznaje svog zlostavljača;… više »

radionica

Oskarovci u Zagrebu!

objavljeno prije 15 godina

Sjajna prilika za hrvatske stvaratelje da se upoznaju s radom oscarovaca je radionica u organizaciji 4 filma Sound Design koja će se održati od 12.-14. lipnja 2009. godine, u Kinu Mosor u… više »

10. 6. 2009.

Knjiga dana - Ratko Cvetnić: Polusan

objavljeno prije 15 godina

Ratko Cvetnić (1957) u hrvatskoj se književnosti prvi puta javio hvaljenim romanom "Kratki izlet" 1997. godine u kojem donosi svoja sjećanja iz Domovinskog rata. Taj se roman smatra jednom od… više »

"stručnjaci"

Lopovi neopaženo ukrali Picassove crteže

objavljeno prije 15 godina

Pljačka u manirama Jamesa Bonda dogodila se jučer u jednom pariškom muzeju u kojem je nestala mapa s Picassovim crtežima vrijedna osam milijuna eura. Lopovi su neopaženi odnijeli… više »

Umro redatelj Zvonimir Berković

objavljeno prije 15 godina

Nakon duge i teške bolesti jutros je u Zagrebu u 81. godini umro filmski scenarist i redatelj, dramaturg, kritičar i esejist, umirovljeni sveučilišni profesor Zvonimir Berković.… više »

NAJAVA

Dosad najveći Međunarodni dječji festival u Šibeniku

objavljeno prije 15 godina

Međunarodni dječji festival u Šibeniku koji se ove godine održava po 49. put trajat će od 20. lipnja do 4. srpnja, a u 14 dana održat će se 147 programa, što je dosad… više »

SPEKTAKL

Jose Carreras u Zadru 21. srpnja

objavljeno prije 15 godina

Jedan od najpoznatijih svjetskih tenora Jose Carreras nastupit će na zadarskome Forumu 21. srpnja ove godine u 22 sata. Njegov koncert ispred crkve sv. Marije organiziraju Turistička… više »

9. 6. 2009.

Knjiga dana - Verena Kast: Dinamika simbola

objavljeno prije 15 godina

Autorica se bavi precizno iznesenim tumačenjima osnova i tehnika Jungove psihoterapije koje dodatno ilustrira raznovrsnim primjerima iz vlastite terapeutske prakse. Na zoran i konkretan način… više »

the closer

Kyra Sedgwick dobila zvijezdu na Šetalištu slavnih

objavljeno prije 15 godina

Kyra Sedgwick dobila je svoju zvijezdu na Šetalištu slavnih u Hollywoodu.Poznata glumica mjesto među slavnima zaslužila je mnogobrojnim ulogama, a karijeru je započela… više »

Pelham 123

Premijera novog filma Denzela Washingtona

objavljeno prije 15 godina

S obzirom da je iz New Yorka, Denzel Washington ispričao je kako je doživio zaista lude stvari na podzemnoj željeznici, no na sreću ništa slično onome što se dogodilo njegovu… više »

63.

Dodijeljena američka kazališna nagrada Tony

objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec

Francuska dramska spisateljica Yasmina Reza trijumfirala je u nedjelju navečer u New Yorku gdje je američka adaptacija njezina dramskog djela "God of Carnage" osvojila nagradu za najbolju… više »

crtići

Grand prix Animafesta osvojio film "Valcer s Bashirom"

objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec

Izraelski film "Valcer s Bashirom" Arija Folmana, istinita priča o potrazi za dijelovima koji nedostaju u redateljevu sjećanju iz vremena Libanonskog rata osamdesetih, osvojio je Grand prix… više »

spektakl

Depp, Farrell i Law umjesto Ledgera

objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec

Ekipa filma 'The Imaginarium of Doctor Par­nassus' okupila se prošli tjedan u Can­ne­su, no netko je nedostajao - Heath Ledger. Naime, mladi je glumac preminuo usred… više »

Line-up Radio 101 stagea

objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec

Postava na Radio 101 stageu više voli miksati nego pjevati, miks pult im je produžetak prstiju, a stvaranje novih zvukova i pretvaranje starih u nešto čudesno svakodnevna… više »

Lenny Kravitz se najbolje osjeća na ranču

objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec

Iako mu dugogodišnja karijera omogućuje vrlo luksuzan život, glazbena zvijezda Lenny Kravitz je najsretniji kad se odmara na svom ranču u Brazilu ili na privatnoj plaži na Bahamima. Uz… više »

skrolaj na vrh