« Glazba
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
BAMBI KINO

Hamburg s četiri koncerta obilježava 50 godina Beatlesa

Dana 17. kolovoza 1960. Beatlesi su se po prvi put popeli na pozornicu u legendarnom klubu Indra, hamburškom kabareu koji i danas postoji

beatles
beatles (Deviantart)
Više o

The Beatles

,

koncerti

,

Hamburg

,

Beatlemania

,

12. srpnja

Četiri koncerta u čast Beatlesima od 17. do 20. kolovoza u Hamburgu, na sjeveru Njemačke, u klubu gdje su počeli karijeru, održat će sastav koji će izvoditi njihove prve pjesme, priopćio je organizator tog događaja Hamburg Marketing.

Dana 17. kolovoza 1960. Beatlesi, koje su tada činila petorica momaka, prvi put su se popeli na pozornicu u legendarnom klubu Indra, hamburškom kabareu koji i danas postoji. Beatlesi su između 1960. i 1962. u tom hanseatskom gradu održali stotine koncerata.

Kako bi obilježili tu obljetnicu, četvero američkih glazbenika iz raznih sastava, Ira Elliot (Nada Surf, Maplewood), Erik Paparazzi (Cat Power), Mark Rozzo (Maplewood) i Doug Gillard (Guided By Voices) osnovali su 2009. skupinu "Bambi Kino", po imenu hamburškog kina u kojem su se prikazivali westerni i porno filmovi, gdje su Beatlesi na svojim počecima boravili u sobici bez prozora, zahoda i grijanja.

G. 2009. u Hamburgu je otvoren muzej Beatlesa pod nazivom "Beatlemania" smješten u petokatnici u središtu Reeperbahna, četvrti poznatoj po striptiz barovima i bordelima. Muzej prikazuje početke "Fab Four", tada petorice engleskih glazbenika od 17 do 20 godina (John Lennon, Paul McCartney, George Harrison, Stuart Sutcliffe i Pete Best), bez Ringa Starra kojeg su susreli u Hamburgu. Paul McCartney je lani u ovom gradu počeo svoju europsku turneju. (hina/metro-portal)

18.08.2010. 00:53:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh