Kultura
OBLJETNICA

Rijeka odala počast Janu Palachu

objavljeno prije 15 godina

Ispred legendarnog riječkog kluba 'Palach' u Kružnoj ulici danas je povodom 40. godina rada kluba, te povodom godišnjice smrti Jana Palacha otkrivena spomen ploča. Jan Palach (1948. -… više »

360

Još 150 karata za koncerte U2

objavljeno prije 15 godina

Nakon spektakularnog početka turneje u Barceloni, na stadionu Camp Nou, gdje je 93 000  posjetitelja prisustvovalo koncertu koji je u svakom pogledu pomaknuo granice… više »

RECESIJSKO IZDANJE

11. Motovun Film Festival održava se od 27. do 31. srpnja

objavljeno prije 15 godina

Kako i priliči recesijskoj godini ovogodišnji program Motovun Film Festivala bit će u 'recesijskom izdanju' najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinara. Motovun će stoga… više »

01. 07. 2009.

Knjiga dana - Roman Karlović: Melankolija imperija

objavljeno prije 15 godina

Zastarijevanje klasičnog liberalizma kao političke opcije i pitanje alternative, uloga religije u eurointegracijskim procesima, pitanje sustava i uopće funkcije školstva u… više »

spektakl

Počela U2 360 Tour

objavljeno prije 15 godina

Legendarna irska rock skupina U2 počela je u utorak navečer u Barceloni svjetsku turneju 360o Tour pred više od 90.000 gledatelja, uz posvetu Michaelu Jacksonu i izravnu vezu s… više »

PO ŠESTI PUT

Otvorene Riječke ljetne noći

objavljeno prije 15 godina

Svečanošću ispred zgrade Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca u utorak navečer otvoren je, šesti po redu, festival Riječke ljetne noći, čije je program otvaranja… više »

DODIR UMJETNOSTI

Otvorena prva hrvatska taktilna galerija

objavljeno prije 15 godina

U sastavu Moderne galerije u Zagrebu u utorak je otvorena Prva taktilna galerija namijenjena slijepim i slabovidnim osobama. Autorica projekta i postava prve izložbe je povjesničarka… više »

MINIJATURNA MUZA

Identificirana Beethovenova 'Elise'

objavljeno prije 15 godina

Njemački muzikolog i stručnjak za djelo Ludwiga van Beethovena, Klaus Martin Kopitz, tvrdi kako je identificirao osobu kojoj je slavni skladatelj u svojoj 40. godini života posvetio poznatu… više »

30. 06. 2009.

Knjiga dana - Herman Hesse: Franjo Asiški

objavljeno prije 15 godina

Hermann Hesse (rođen 1877. u Calwu/Württemberg, 1947. dobitnik Nobelove nagrade za književnost, umro 1962. u Montagnoli kod Lugana,) najčitaniji je njemački autor 20. stoljeća. Hesse je… više »

nagrade

Zlatna cigla Bore Leeu

objavljeno prije 15 godina

U sklopu kulturne i zabavne manifestacije Ljeto na Strossu, točnije Stross film festivala, biti će uručena Zlatna cigla Bori Leeu za akcijskog junaka godine. Ovu nagradu akcijskom junaku… više »

29. 6. 2009.

Knjiga dana - Jamie Oliver: Jamiejevo ministarstvo prehrane

objavljeno prije 15 godina

Ako ste mislili da nikada nećete uspjeti naučiti kuhati ovi će vam recepti s jasnim uputama i slikama u 24 sata pomoći da počnete raditi zbilja ukusnu hranu. Dobro kuhati od osnovnih… više »

sjećanje na legendu

Dodjela nagrada BET-a u znaku Michaela Jacksona

objavljeno prije 15 godina

Tri dana nakon iznenadne smrti Michaela Jacksona, u nedjelju navečer je u Los Angelesu održana dodjela godišnjih nagrada BET-a koja se pretvorila u odavanje počasti preminuloj… više »

Libertas Film Festival

Jimu Sheridanu nagrada Tribute

objavljeno prije 15 godina

U okviru 5. Libertas Film Festivala večeras je upriličena dodjela posebne festivalske nagrade Tribute, koju je ove godine dobio kultni irski redatelj Jim Sheridan. U Ljetnom kinu Jadran… više »

DUBROVNIK

Otvoren 5. Libertas Film Festival

objavljeno prije 15 godina

Dubrovačka publika od petka navečer do 30. lipnja ima priliku pogledati ponajbolje naslove svjetske nezavisne produkcije iz cijeloga svijeta u kategorijama igranog, dokumentarnog i kratkog… više »

svi u kino

Bruno napokon u kinima

objavljeno prije 15 godina

Iako su dvije slavne osobe preminule tijekom dana, to nije omelo Sachu Barona Cohena da u velikom stilu stigne na premijeru svog najnovijeg filma o austrijskom modnom novinaru Bruni. Cohen se… više »

skrolaj na vrh