« Knjiga
objavljeno prije 5 mjeseci i 22 dana
KNJIGE

Boris Rašeta: Tito - povjerljivo i osobno

Stil Borisa Rašete je vrlo privlačan, rečenice i spoznaje koje one nose ugodno teku, jedna za drugom, događaj za događajem, godina za godinom, desetljeća u nizu

Tito - povjerljivo i osobno
Tito - povjerljivo i osobno (Arhiva)
Više o

knjige

,

Miroslav Pelikan

,

Boris Rašeta

,

Tito - povjerljivo i osobno

Nedavno su Fraktura i 24 sata objavili zanimljivo viđenje života Josipa Broza Tita, Borisa Rašete, Tto, povjerljivo i osobno u tvrdom uvezu, na 700 stranica.

Stil Borisa Rašete je vrlo privlačan, rečenice i spoznaje koje one nose ugodno teku, jedna za drugom, događaj za događajem, godina za godinom, desetljeća u nizu.

Titovu romansiranu biografija pratimo kronološki, neki su detalji obrađeni vrlo opsežno dok su izvjesne krucijalne teme ostajala na najnužnijem izričaju.

Čitatelj nakon nekog vremena provedenog u čitanju postaje svjestan kako se pred njim odvija pustolovni život, iz epizode u epizodu, prepun opasnog življenja, vjerovanja u sebe, elegantnog oblačenja, žena, suradnika, boraca, otpadnika, političara najvišeg ranga...i pitate se, je li ovo životopis stvarne osobe, jednog čovjeka i jednog jedinstvenog puta.

U knjizi se spominju brojna mišljenja drugih o Titu , mnoštvo likova defilira ovim stranicama, pa i Titova promišljanja o raznim stvarima, kao i ona o tome što bi bio da je otišao u Ameriku. Milijunaš, odgovorio je.

Rekao bih da ova podebela knjiga Borisa Rašete iznova uspješno otvara mnoštvo pitanja o Titu, pitanja koja su postajala od samoga početka njegova života.

Svakako, knjiga za čitanje.

Piše: Miroslav Pelikan
08.11.2023. 09:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh