« Knjiga
objavljeno prije 8 mjeseci i 10 dana
KNJIGE

Ljubo Krmek: Mukline

Mukline ( ili mukla bol) donosi pjesnički glas s juga Ljube Krmeka, zaljubljenika u hrvatski jezik, neumornog istraživača osebujnosti jezika, autora posebnih karakteristika u njegovanju stiha

Mukline
Mukline (Arhiva)
Više o

knjige

,

Miroslav Pelikan

,

Ljubo Krmek

,

Mukline

Suvremeni hrvatski književnik Ljubo Krmek nedavno je objavio šesnaestu knjigu poezije Mukline, u tvrdom uvezu sa zanimljivom naslovnicom (riječ je o slici Damira Medvešeka, slikanoj zlatnim pigmentom, Cener), u izdanju Matice hrvatske, Stolac.

Zbirku čini nekoliko ciklusa, klečeća tužbalica, nemiri, paljetci, piljci, prokisline, pun njenog sjaja, zabijen u kolac vremena i bezmjerne.

U knjizi su također tiskane recenzije Miroslava Palamete i Tine Laco.

Mukline ( ili mukla bol) donosi pjesnički glas s juga Ljube Krmeka, zaljubljenika u hrvatski jezik, neumornog istraživača osebujnosti jezika, autora posebnih karakteristika u njegovanju stiha.

Mukline donose jasan uvid u bogatstvo i raznovrsnost hrvatskoga jezika i neprijepornu potrebu za očuvanjem u vremenima u kojima živimo, za vremena koja će doći.

Pozivam čitatelje koji vole poeziju ali i one koji će to tek postati, zaronite u koloplete"muklina" Ljube Krmeka, prepustite se očaravajućem jeziku, melodioznosti, ljepoti leksika.

Piše: Miroslav Pelikan
10.11.2023. 10:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh