« Knjiga
objavljeno prije 5 mjeseci i 5 dana
KNJIGE

Snježana Banović: Kronika sretnih trenutaka – Odlomci iz ludih osamdesetih

Poznata, istaknuta osoba, redateljica, profesorica Snježana Banović piše o svojim godinama odrastanja, formiranja, traženja smisla u životu, o sebi, o ljubavi, o promatranju i doživljavanju života u petnaest poglavlja

Kronika sretnih trenutaka
Kronika sretnih trenutaka (Arhiva)
Više o

knjige

,

Miroslav Pelikan

,

Snježana Banović

,

Kronika sretnih trenutaka

Nedavno je objavljena knjiga Snježane Banović Kronika sretnih trenutaka-Odlomci iz ludih osamdesetih, na tristonjak stranica, koje se jako brzo pročitaju.

Poznata, istaknuta osoba, redateljica, profesorica Snježana Banović piše o svojim godinama odrastanja, formiranja, traženja smisla u životu, o sebi, o ljubavi, o promatranju i doživljavanju života u petnaest poglavlja.

Sjećanje Snježane Banović vezane su za osamdesete i pojavu novoga vala u popularnoj glazbi, pojedincima i grupama koji su tvorili taj novi zvuk, o posjetiteljima lokala, od Kavkaza i Blata, o profesorima i istaknutim likovima koji se mogli susretati u to danas a neki još i danas. Mlađi čitatelji neće znati za mnoga imena, posebno pripadnike omladinskog tiska i Poleta, no ne smeta. Svi ti likova, ta velika galerija živi svoje specifične živote na stranicama ove knjiga oživljavajući iznova zbivanja od prije četrdesetak godina.

Bio sam pomalo skeptičan otvarajući ovu knjigu, no sada nakon čitanja mogu reći, imao sam zadovoljstvo pročitati jednu od ekstra dobrih knjiga u posljednje vrijeme, uživao sam.

Dobar dio knjige posvećen je osobi B., Branimiru Štuliću, frontmanu Azre, upoznajemo ga preko Snježane, nisam ni mislio da je drugačiji. I dalje mislim da mu je glazba sjajna. A sve drugo je nevažno. Uza sve nedostatke, ostavio je na mene osobno izniman dojam svojom urbanom glazbom. Azra je jedini sastav koga sam u osamdesetima skinuo s radija, jedan koncert.

Snježana Banović rafinirano me je podsjetila na davne godine, nekoga drugoga upoznat će s nepoznatim detaljima Zagreba i Zagrepčana.

Svatko može u ovoj knjizi pronaći nešto za sebe.

Piše: Miroslav Pelikan
24.11.2023. 10:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh