« Knjiga
objavljeno prije 6 mjeseci i 16 dana
KNJIGE

Otvoren Mjesec hrvatske knjige

Nek ti riječ ne bude stranac - ovogodišnji je moto najveće nacionalne manifestacije Mjesec hrvatske knjige

Mjesec hrvatske knjige
Mjesec hrvatske knjige (Arhiva)
Više o

Mjesec hrvatske knjige

,

Mjesec hrvatske knjige 2023.

Svojim bogatim programom sudjeluju knjižnice diljem zemlje, a naglasak je na prevoditeljima i njihovu neizostavnom mjestu u književnosti. 

Čast svečanog otvorenja pripala je novoizgrađenoj i moderno opremljenoj vinkovačkoj gradskoj knjižnici.

- Dnevno preko tisuću ljudi uđe u kn jižnicu i tako svaki dan, mislili smo da će to možda biti nekakav fenomen koji se dogodio prvi tjedan, međutim statistički pokazatelji kažu oni su svaki dan ovdje s nama, rekla je ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci, Vedrana Lugić.

Predsjednica programskog odbora Višnja Cej kazala je kako se programski i organizacijski odbor odlučio ovogodišnju manifestaciju posvetiti prevoditeljima zbog činjenice da je početkom godine Hrvatska ušla u Šengenski prostor, prostor bez postojanja granične kontrole.

- Želja nam je bila da Hrvatska zakorači i u knjiženosti bez granica i otkrijemo tko su oni koji omogućuju književni Šengen, rekla je Cej, navodeći kako će se od 15. listopada do 15. studenoga u sklopu Mjeseca hrvatske knjige u Hrvatskoj održati gotovo 2000 različitih programa.

Voditeljica Službe za razvoj kurikula i udžbenike Ministarstva znanosti i obrazovanja Snježana Gernhardt poručila je da što više u knjižnice treba privući mlade.

17.10.2023. 09:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh