Kazalište

Raspored predstava u kazalištu KNAP za rujan i listopad

objavljeno prije 15 godina

Mlado kazalište na Peščenici već se godinama profilira u ozbiljan teatarski prostor s predstavama mladih redatelja, tekstovima obrađenim na svjež i inovativan način, i na taj je… više »

Program Dramskog kazališta Gavella za rujan i listopad

objavljeno prije 15 godina

Na dan 29. svibnja 1953. godine, skupina mladih glumaca i redatelja, uglavnom pobunjenika iz Hrvatskog narodnog kazališta, na cijem je čelu, kao primus inter pares, bio doktor Branko… više »

primamljiva kazališna pozivnica

Šest premijernih predstava u "Gavelli"

objavljeno prije 15 godina

Pojačanom produkcijom i neodustajanjem od tolikog broja premijernih naslova borimo se protiv recesije jer to je najbolji način da se kazalište suprotstavi stvarnosti, rekao je… više »

1932.-2009.

Preminuo poznati hrvatski glumac Vanja Drach

objavljeno prije 15 godina

Vanja Drach rođen je 1. veljače u Bošnjacima pokraj Vinkovaca 1932. Diplomirao je na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti 1956. Nakon završenog studija dvije godine glumi u… više »

Najava sezone 2010. GK Žar ptica

objavljeno prije 15 godina

Temeljeći svoj repertoar na djelima domaćih i stranih klasika (kao i suvremenih autora) književnosti za djecu i mladež, kazalište nastoji svojim predstavama obuhvatiti dobne skupine od… više »

DOBRODOŠLICA PRVOŠKOLCIMA

Besplatna predstava Ti i ja mali medo u Žar ptici

objavljeno prije 15 godina

Gradsko kazalište Žar Ptica, u nedjelju  6.rujna u 11:15 sati, na najljepši mogući način ponovno otvara vrata svojoj maloj publici i njihovim roditeljima - besplatnom… više »

Sezona ljubavi u Virovitici

objavljeno prije 15 godina

Dramaturg tog kazališta Jasen Boko najavio je da će se u sezoni 2009/2010. pokušati propitati svijet koji živimo, "od mikrokozmosa intimnog, ljubavnog odnosa do makrokozmosa… više »

kulturna jesen

Pripremite se za 7. Festival svjetskog kazališta

objavljeno prije 15 godina

Prvi put u Hrvatskoj prikazat će se autorska ostvarenja Christopha Marthalera i Heinera Goebbelsa, njemačkih redatelja koji su svojim predstavama odredili trendove europskog teatra. Belgijski… više »

PIF

Međunarodni festival lutkarskih kazališta počinje 29. kolovoza

objavljeno prije 15 godina

U sedam festivalskih dana više od 300 lutkara, glumaca, glazbenika i drugih umjetnika iz Hrvatske, Belgije, Bjelorusije, Bugarske, Francuske, Italije, Slovenije i Srbije sudjelovat će… više »

novi hamlet

Hamlet premijerno na Lovrijencu

objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec

Dramski ansambl Dubrovačkih ljetnih igara sinoć je premijerno izveo Shakespeareovu tragediju „Hamlet" redatelja Ivice Kunčevića na tvrđavi Lovrjenac. Lovrjenac se još jednom iz… više »

Don Juan stigao na Brijune

objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec

U sklopu ovogodišnje sezone kazališta "Ulysses" jučer je u tvrđavi Minor na Malom Brijunu premijerno izveden Moliereov "Don Juan", predstava u režiji Paola Magellija te… više »

Bal na vodi zatvorio 'Riječke ljetne noći

objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec

Ovogodišnje 6. "Riječke ljetne noći" zatvorene su na bazenskom kompleksu na Kantridi glazbeno-scenskim spektaklom "Bal na vodi". Autor spektakla je Damir Zlatar Frey. Sudjelovali su… više »

pod vedrim nebom

U Osijek stiže Petar Pan

objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca

Deveto "Osječko ljeto kulture" (OLJK) započinje 29. lipnja premijerom baletne predstave "Petar Pan", autora Brune Bjelinskog u izvedbi plesne skupine osječkoga HNK-a, u režiji Dinka… više »

6. festival

Riječke ljetne noći

objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca

Program 6. festivala "Riječke ljetne noći", koji se otvara u utorak, 30. lipnja, a traje do 23. srpnja, potvrđen je na večerašnjoj posljednjoj najavnoj konferenciji za novinstvo.… više »

NAJAVA

Kazališni festival Eurokaz u Zagrebu od 20. do 28. lipnja

objavljeno prije 15 godina i 3 mjeseca

U zagrebačkom HNK 20. lipnja predstavom 'Sedam dasaka varke' Aureliena Boryja, spektaklom s četrnaest kineskih umjetnika, glumaca i akrobata, otvara se kazališni festival Eurokaz. Za… više »

skrolaj na vrh