« Kazalište
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci
6. festival

Riječke ljetne noći

Pogledajte što vam sve ove godine nude u Rijeci

(Tea Cimas, CROPIX)
Više o

Riječke ljetne noći

,

ljetni festival

,

predstave

Program 6. festivala "Riječke ljetne noći", koji se otvara u utorak, 30. lipnja, a traje do 23. srpnja, potvrđen je na večerašnjoj posljednjoj najavnoj konferenciji za novinstvo.

Intendantica HNK "Ivana pl. Zajca" Nada Matošević kao najznačajnije ime ovogodišnje manifestacije izdvojila je trubača Artura Sandovala koji će sa svojim sekstetom 17. srpnja održati koncert na obali mora kod stadiona "Kantrida".

Uz njega istaknula je violinista rumunjskoga podrijetla Alexandrea Balanescua koji će nastupiti na koncertnom projektu nazvanom "Otok" s rumunjskom pjevačicom i glumicom Adom Mileom.

U glazbenome dijelu programa značajno gostovanje je i dječačkoga zbora "Toelzer kanbenchor" iz Njemačke te nastup triju sopranistica, Ane Durlovski iz Makedonije sa stalnim angažmanom u njemačkom Mainzu, Bugarke Gabriele Georgieve i Margarete Klobučar s angažmanom u austrijskome Grazu.

U dramskome dijelu programa istaknuto je gostovanje jednoga od najuglednijih europskih redatelja i koreografa, tvorca osebujnoga kazališta u kojem su ravnopravno zastupljena plesna i likovna sastavnica, Jozefa Nadja sa svojom autorskom predstavom "Sho-bo-gen-zo (Vidoviti putovi)" koju će izvesti Regionalni kreativni atelier "Jozef Nadj" iz Kanjiže u Srbiji.

Hrvatski redatelj Oliver Frljić s ansamblom Hrvatske drame riječkoga HNK postavit će Moliereova "Škrtca" u brodogradilištu "3. Maj", a BADco., HNK "Ivana pl. Zajca" i udruga "Drugo more" praizvest će u koprodukciji alternativnu kazališnu predstavu "Liga vremena".

Festival će otvoriti nastup francuske trupe "Ephemere" s pirotehničkim spektaklom "Od Prometeja do Galileja" s izravnim prijenosom na programu HTV a, bit će zatvoren glazbeno-scenskim spektaklom nazvanim "Bal na vodi" koji će se prirediti na bazenskom kompleksu na Kantridi.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel ocijenio je da su "Riječke ljetne noći" postale relevantan festival s vrlo visokim umjetničkim dometima. Rekao je da je festival i u ovom izdanju zadržao posebnost, a to je otkrivanje novih lokacija za priređivanje programa, ovoga puta to su brodogradilište "3. Maj", katedrala Sv. Vida i bazenski kompleks. Organizatori festivala su HNK "ivana pl. Zajca", Grad Rijeku i Turistička zajednica Grada.

Izvor: Hina

24.06.2009. 11:18:12
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh