Hi-tech
Djeca obožavaju računalne igre

Igre potiču kreativnost

objavljeno prije 15 godina

Današnje računalne igre koncipirane su tako da od igrača zahtijevaju umijeće brzog reagiranja, strateškog planiranja i kompleksnog rješavanja problema pa samim time… više »

surfaj do mile volje

Top 50 web stranica po časopisu Time

objavljeno prije 15 godina

Dok su neke od web stranica koje je izabrao Time za svoj odabir najboljih 50 web siteova u 2009. godini već duže vrijeme na sceni (Google, Facebook, Youtube), ostali se čine kao odluke koje… više »

on-line kredibilitet

Wikipedia provodi veliku reviziju sadržaja

objavljeno prije 15 godina

Wikipedia mijenja pravila radi kredibiliteta. Naime, članci o živućim osobama u engleskoj verziji site-a bit će podvrgnuti rigoroznim kontrolama određenih stručnjaka. To je samo jedna od… više »

hi-drek

Roditelji ovisnika o igricama mogu odahnuti

objavljeno prije 15 godina

Ovisnost o internetu, igricama, pisanju poruka možete izliječiti za „samo" 14.500 američkih dolara (otprilike 70-ak tisuća kuna). Naime, otvorena je prva klinika za odvikavanje od… više »

piratska posla

Pirate Bay na prodaju

objavljeno prije 15 godina

Tvrtka Global Gaming Factory platila je 60 milijuna švedskih kronora (oko 6 milijuna eura) kako bi preuzela jedan od najvećih brandova na Internetu. Novi vlasnici poručuju da čim… više »

PC i mobitel u jednom

Nokia razvila mini laptop

objavljeno prije 15 godina

U vrijeme kada se proizvođači mobilnih telefona suočavaju s padom prodaje mobitela,  najveći proizvođač mobilnih telefona u svijetu, Nokia, će prvi puta u svojoj povijesti lansirati mini… više »

Oprez!

Web stranice mogu biti pune virusa

objavljeno prije 15 godina

Iako sadržajno ne odudaraju od prosjeka, zbog lošeg sigurnosnog sustava hakeri su pojedine stranice opremili s čitavim paketima neugodnih iznenađenja za korisnike. Pune su virusa,… više »

FINCI UZVRAĆAJU UDARAC

Nokia najavila proizvodnju dostojnog suparnika iPhonea

objavljeno prije 15 godina

Olli-Pekka Kallasvuo, glavni izvršni direktor tvrtke Nokia, najvećeg svjetskog proizvođača mobilnih telefona, rekao je da će tvrtka nastojati postati još kompetitivnija upravo… više »

Prijevozno sredstvo budućnosti

Dizalom do zvijezda – realnost ili fikcija?

objavljeno prije 15 godina

Najbrže poznato dizalo na svijetu, koje će biti postavljeno u neboderu Burj Dubai, visinu od 700 metara može savladati u samo jednoj minuti. Stručnjaci već godinama, daleko od očiju javnosti,… više »

igrati ili ne igrati

Prosječna dob gamera - 35 godina

objavljeno prije 15 godina

Znanstveni tim iz Centra za Kontrolu i Prevenciju Bolesti (eng. CDC) je isto tako otkrio da su gameri nezdraviji, deblji i mnogo depresivniji nego ljudi koji ne igraju video-igre. Istraživači… više »

nove tehnologije

Reklame u časopisima kao i na televiziji

objavljeno prije 15 godina

Američki showbiz magazin Entertainment Weekly prvi će objaviti oglas takve vrste u odabranim izdanjima 18. rujna i to u New Yorku i Los Angelesu. Vrlo tanki ekrani veličine zaslona mobilnog… više »

XML PROBLEMI

Microsoftu zabranjena prodaja Worda u SAD-u

objavljeno prije 15 godina

Sud savezne države Teksas prošli je tjedan presudio u korist softverske tvrtke iSi, koja je Microsoft optužila za kršenje autorskih prava glede kreiranja vlastitih XML… više »

dark knights

Hackeri razvalili Twitter, Facebook također u problemima

objavljeno prije 15 godina

Megapopularna društvena mreža Twitter u četvrtak je bila metom cyber napada koji ju je učinio nedostupnom za milijune korisnika, dok je internetska društvena mreža Facebook… više »

Novi vođa NASA-e

objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec

Američki Senat je potvrdio imenovanje umirovljenog astronauta, general-bojnika Charlesa Boldena za upravitelja svemirske agencije NASA, uoči 40. obljetnice prvog čovjekovog spuštanja… više »

lekcija

Novi cyber napad na Južnu Koreju

objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec

Val cyber napada usmjerenih ovog tjedna na J. Koreju, dolazi iz 16 različitih zemalja, rekli su u petak zastupnici južnokorejskog parlamenta pozivajući se na podatke južnokorejske tajne… više »

skrolaj na vrh