« Hi-tech
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci
lekcija

Novi cyber napad na Južnu Koreju

Nakon cyber napada na SAD akcija je preseljena na drugu zemlju

(Getty Images)
Više o

Južna Koreja

,

cyber napad

Val cyber napada usmjerenih ovog tjedna na J. Koreju, dolazi iz 16 različitih zemalja, rekli su u petak zastupnici južnokorejskog parlamenta pozivajući se na podatke južnokorejske tajne službe.

Cyber napadi dolaze s 86 IP-adresa (Internet Protocol) u šesnaest različitih zemalja, među kojima su SAD, Japan i Kina. Sj. Koreja nije među njima.

Tajne službe Južne Koreje (NIS) objavile su u srijedu pred parlamentarnim povjerenstvom da su sumnja kako je Sj. Koreja - ili skupine kojoj su joj bliske - potaknula te napade.

J. Koreja bila je u četvrtak cilj trećeg vala cyber napada usmjerenih na njezine institucionalne stranice. U SAD-u je četvrti dan za redom Internet stranica State Departmenta bila meta cyber napada.

Južnokorejska vladina agencija za komunikacije (KCC) upozorila je u petak da bi cyber napadi u petak poslijepodne mogli ući u novu fazu ciljajući na osobna računala u kojima bi moglo doći do brisanja matičnih ploča. Vodeća južnokorejska tvrtka za sigurnost mreža Ahnlab upozorila je da bi nova faza napada na sama računala mogla za razliku od dosadašnjih izazvati značajne štete uništavajući podatke pohranjene na desetinama tisuća osobnih računala.

Izvor: Hina

10.07.2009. 10:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh