« Hi-tech
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
Djeca obožavaju računalne igre

Igre potiču kreativnost

Računalnim igrama djeca razvijaju perceptivne, mentalne i psihomotorne sposobnosti.

Više o

računalne igre

,

igraj hr

,

razvijanje kreativnosti

Današnje računalne igre koncipirane su tako da od igrača zahtijevaju umijeće brzog reagiranja, strateškog planiranja i kompleksnog rješavanja problema pa samim time pozitivno utječu na razvoj mnogih sposobnosti i kompetencija djeteta.

Tijekom igre dijete iz sekunde u sekundu dolazi u novu situaciju i susreće se s novim i sve zahtjevnijim zadacima, a da bi igru uspješno privelo kraju, dijete se oslanja ne samo na svoje postojeće potencijale nego mora uvidjeti i ispraviti vlastite nedostatke. Stoga računalnim igrama djeca razvijaju perceptivne, mentalne i psihomotorne sposobnosti.

Neka vaše dijete počne na Igraj.hr

Kao primjer navodimo igre na portalu www.igraj.hr. Ne samo da ih igraju stariji igrači nego u njima uživaju i mnogo mlađi. Užitak je bilo gledati kako četverogodišnjakinja bez problema savladava glavolomke poput Memoryja.

Šestogodišnja sestrica te inteligentne slatkice našla je pak drugu zanimaciju, ona voli slagati pasijans. I čini to poput vrhunskih kartaša.

Znači, neka dijete počne na Igraj.hr - na tom portalu baš nijedna igra nije nasilna pa otpadaju i mogući prigovori o negativnom utjecaju na dječju psihu, a onda mu ponudite složenije stvari, mjesecima i godinama građene virtualne svjetove.

Na rasprodaji jeftiniji naslovi

Govorimo dakako o igrama na CD-ROM-ovima, koje najprije trebate instalirati na računalo.

Ostatak ponude provjerite primjerice na stranicama Crovortexa. Nešto ćete skuplje platiti igre iz serijala "Need for Speed" ili "Call of Duty", namijenjene starijoj populaciji gejmera, stoje od 300 do 400 kuna.

Od popularnih dječjih naslova izdvajamo Charlotte's Web (59 kn), Rugrats: All Grown Up (39 kn), Rugrats Munchin Land (39 kn), Tweenies - Play To The Music (19 kn), Rugrats In Paris The Movie (39 kn).

Izvor: She.hr

27.08.2009. 10:08:03
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh