Ekosfera
STRAŠNO

Kišno s plastikom...

objavljeno prije 11 mjeseci i 23 dana

Predviđeni "pljusak" će iznositi od 40 do 48 kilograma slobodno lebdećih plastičnih čestica koji će prekriti Pariz svaka 24 sata. Ako vrijeme donese jaku kišu, "plastični pljusak"… više »

AKCIJA

Uhvati, kastriraj i vrati: spas za ulične mačke

objavljeno prije 11 mjeseci i 24 dana

Povodom 27. svibnja, Međunarodnog dana kastracije slobodnoživućih mačaka, Mreža za zaštitu životinja udruge Prijatelji životinja uputila je poziv svim veterinarskim ambulantama… više »

SAVJETI

Skokni na niskougljicni sladoled na VegeSajam

objavljeno prije 11 mjeseci i 24 dana

Sladoled, najprimamljiviji proizvod za spas od vrućina ovih dana, bit će definitivno jedan od hitova 12. VegeSajma. Kako navode organizatori, udruga Prijatelji životinja, veganski sladoledi… više »

NAJAVE

CWW2023 u Šibeniku

objavljeno prije 11 mjeseci i 29 dana

Šibenik će od 18. do 22. rujna 2023. godine biti domaćin jedne od najvećih i najvažnijih znanstvenih konferencija na svijetu u području utjecaja izgradnje vjetroelektrana na… više »

WWF

Međunarodni dan biološke raznolikosti bio je jučer

objavljeno prije 1 godinu

Dok se obilježava Međunarodni dan biološke raznolikosti, što u Hrvatskoj kolidira i s Danom zaštite prirode, svjetska organizacija za zaštitu prirode WWF upozorava… više »

STVARNO?

Svjetska jezera presušuju

objavljeno prije 1 godinu

Neki od najvažnijih svjetskih izvora slatke vode - od Kaspijskog mora između Europe i Azije do južnoameričkog jezera Titicaca - postupno gubili vodu kumulativnom stopom od oko 22… više »

VEGESAJAM

Zelena oazu na Europskom trgu

objavljeno prije 1 godinu

Koliko je veganstvo postalo mainstream i privlačno svima moći će se vidjeti i na 12. VegeSajmu na kojemu će brojni izlagači i restorani nuditi posjetiteljima bogat izbor veganskih… više »

HMMM...

El Nino je gotovo izvjestan

objavljeno prije 1 godinu

Posljednji podaci pokazuju da El Niño "kuca na vrata", donoseći nadprosječne površinske temperature u tropskom Pacifiku, čime su potvrđena ranija upozorenja Svjetske… više »

OSVRT

I jezera pate zbog promjene klime

objavljeno prije 1 godinu

U šest ujutro Katrin Kirner sprema svoj čamac za izlazak na jezero. Na Oberseeu - kako stanovnici zovu južni dio jezera Starnberg u Bavarskoj - ona je sama u jutarnjoj hladnoći. Ova… više »

PROBLEMI

Klima i klimatske promjene...

objavljeno prije 1 godinu

Ti iznimno snažni prirodni fenomeni imaju različite oznake prema regiji koju obuhvaćaju, ali cikloni, uragani i tajfuni su žestoke tropske oluje koje mogu generirati 10 puta više… više »

OSVRT

Ujedinjeni u borbi za spas barske kornjače

objavljeno prije 1 godinu

Cilj projekta „Spas za barske - stop za invazivne kornjače" je zaštititi barsku kornjaču kroz poboljšanje poznavanja rasprostranjenosti zavičajne barske kornjače, ali i… više »

TUŽNO

Apel u ime tugujućih majki povodom majčina dana

objavljeno prije 1 godinu

Ususret danu kada se diljem svijeta odaje počast majčinstvu i majkama te nevjerojatnoj vezi između majki i njihove djece, Prijatelji životinja pozivaju sve da ne naprave iznimku niti kada su… više »

NAPOKON

Stupila na snagu nova kazna za zlostavljanje zivotinja

objavljeno prije 1 godinu

Danas su stupile na snagu izmjene Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, kojima se povećavaju iznosi novčanih kazni za počinjene prekršaje. Ovim Zakonom osoba koja… više »

HMMM...

Tropske bolesti stižu - nama?

objavljeno prije 1 godinu

Klimatske promjene rade nam probleme koje nismo do sada imali, tvrde stručnjaci. Naime, studija Istraživačke skupine za medicinsku bioraznolikost i parazitologiju na Sveučilištu Goethe… više »

ANALIZA

Pa zašto je plin tako jeftin?

objavljeno prije 1 godinu

Još od kad je prijetio napad Rusije na Ukrajinu prošlog proljeća, cijena plina je počela divljati. Svi mediji, ali i stručnjaci su proricali enormne račune za plin… više »

skrolaj na vrh