Biznis
FINANCIJE

Freedom Holding Corp. ne posluje u Rusiji

objavljeno prije 1 godinu

Od prvog dana rata u Ukrajini, Freedom Finance Europe i Turlov osobno aktivno su pružali humanitarnu pomoć Ukrajini. Donirali su ukupno oko 8 milijuna eura ukrajinskim dobrotvornim… više »

OSVRT

Europske banke više nisu sigurne

objavljeno prije 1 godinu

Credit Suisse, institucija stara 167 godina, s bilancom od 531 milijardu švicarskih franaka i više od 50.000 zaposlenika, prodana je svom većem švicarskom konkurentu… više »

EU

Smanjenje potrošnje plina još 12 mjeseci

objavljeno prije 1 godinu

Zajednički napori da se smanji potražnja za plinom bili su ključni ove zime, istaknula je europska povjerenica za energetiku Kadri Simson. Države članice EU obećale su prošlog ljeta… više »

ZANIMLJIVO

Svjetska banka u potrazi za privatnim kapitalom

objavljeno prije 1 godinu

Te goleme godišnje potrebe za novcem mogle bi riješiti učinke klimatskih promjena, rata i pandemija, a privatni kapital je pritom "ključan" za zadovoljenje tih potreba,… više »

BIZNIS

Ford i dalje gubi lovu na električnim automobilima

objavljeno prije 1 godinu

Počevši s rezultatima za prvo tromjesečje, koji će biti objavljeni 2. svibnja, Ford će izvješćivati o rezultatima po poslovnim odjelima Model e (električna vozila), Blue (vozila… više »

EK

EK uvodi nova pravila?

objavljeno prije 1 godinu

Prijedlogom direktive o novim pravilima za potkrepljivanje tvrdnji o prihvatljivosti za okoliš želi se spriječiti praksa manipulativnog zelenog marketinga i zavaravajućih tvrdnji.… više »

BIZNIS

Zašto je propala Silicon Valley Bank?

objavljeno prije 1 godinu

11. ožujka kalifornijska regulatorna tijela proglasila su bankrot Silicon Valley Bank (SVB), koja je bila 16. najveća američka banka s 212 milijardi dolara imovine. Prema The Associated… više »

FUTURE TENSE

Erica Orange na Future Tenseu

objavljeno prije 1 godinu

Da je današnje obrazovanje neprilagođeno tržištu rada priča je koja se ponavlja iz godine u godinu. A kakva će biti budućnost obrazovanja, ali i tržišta rada? Kako će… više »

SAVJETI

Zašto vam trebaju protupotresni regali

objavljeno prije 1 godinu

Godišnje čak 20 000 potresa Prema podacima američkog centra za potrese (National Earthquake Information Center) u jednome danu dogode se oko 55 potresa diljem svijeta, odnosno oko 20… više »

SJAJNO

Orqa omogućava mladima razvoj vještina za zanimanja budućnosti

objavljeno prije 1 godinu

Osječka kompanija Orqa d.o.o. razvila je specijalni edukacijski STEM komplet koji omogućava učenicima da na kreativan i zabavan način savladaju nove vještine i steknu specifična znanja… više »

ODLIČNO

GROHE uz strukovne škole

objavljeno prije 1 godinu

Sanitarna tvrtka GROHE uspješno je, u sklopu GIVE programa (engl. GROHE Installer Vocational Training and Education), opremila Školu za montažu instalacija i metalnih… više »

BRAVO

Veliko priznanje za Bellabeat

objavljeno prije 1 godinu

Bellabeat, tehnološka tvrtka za zdravlje i wellness, proglašena je kao jedna od najboljih kompanija Y-Combinatora u 2023. Y-Combinator najugledniji je svjetski start-up… više »

AKCIJA

Kako do radnika u sezoni?

objavljeno prije 1 godinu

U 2022. godini na portalu MojPosao objavljeno je gotovo 4.000 oglasa za sezonske radnike, što je 14 posto više u odnosu na godinu ranije te 28 posto više nego rekordne… više »

FINANCE

Freedom Finance Europe investitorima nudi dobre stvari

objavljeno prije 1 godinu

Freedom Finance Europe pokrenuo je novu investicijsku uslugu koja klijentima omogućuje da zadrže svoju besplatnu gotovinu u eurima po stopi od 2,5% godišnje. To je više od… više »

UBER

Vijesti iz Ubera

objavljeno prije 1 godinu

Uber je u Hrvatskoj predstavio tri noviteta: Uber Reserve opciju zakazivanja vožnji unaprijed, opciju Guest Rides koja omogućuje naručivanje vožnji za drugoga… više »

skrolaj na vrh