Život
SNAGA VOLJE

Donnie Fritts – čovjek koji je 7 godina živio bez lica

objavljeno prije 14 godina

Što biste učinili da morate birati hoćete li umrijeti ili živjeti bez lica, ali doslovno? Takvu odluku je prije sedam godina morao donijeti Amerikanac Donnie Fritts. Bolovao je od… više »

REDOVITA VJEŽBA

Čišćenje smanjuje rizik od raka dojke

objavljeno prije 14 godina

Istraživanje u kojem je sudjelovalo više od 200 tisuća žena u devet europskih zemalja pokazalo je da žene koje više čiste imaju manji rizik od raka dojke. Već se duže zna da… više »

1MBIT/S

Brzi širokopojasni internet u Finskoj postao pravom

objavljeno prije 14 godina

Finska je vlada u četvrtak obvezala internetske poslužitelje da osiguraju svim stanovnicima pristup brzom internetu, čime je Finska postala prva zemlja u svijetu koja je pristup… više »

SAZNAJEMO

Pripremite se za ljeto u City Welness Centru

objavljeno prije 14 godina

Ljeto nam je već počelo, a Vi ste svaki dan zauzeti bez mogućnosti za odlazak na putovanje? Posao i svakodnevne obveze ne dozvoljavaju Vam vrijeme za odmor i relaksaciju? Ne brinite, mi imamo… više »

OBEĆAVAJUĆI REZULTATI

Uskoro ćemo moći predviđati potrese?

objavljeno prije 14 godina

Nova zrakoplovna radarska tehnologija mogla bi omogućiti znanstvenicima da po prvi put vide slike potresa na zemlji. ˝Tijekom 1960-tih dobili smo prve satelitske snimke uragana. Sad smo u… više »

DALA SVOJ ŽIVOT

Chihuahua spasila dječaka od 2 pit bulla

objavljeno prije 14 godina

Bio je to strašan trenutak za Maydu Estrellu, te njezine sinove od 4 godine i 22 dana. Srećom, obiteljska miljenica chihuahua bila je tamo da se obračuna s bijesnim psima. Djeluje vam… više »

NOVA ZEMLJA?

Prva fotografija planeta koji kruži oko zvijezde izvan Sunčevog sustava

objavljeno prije 14 godina

Planet je prvi put opažen 2008. pomoću teleskopa na Zemlji, no znanstvenici nisu bili sigurni nalazi li se doista u orbiti ili je tamo samo privremeno. Sada su, pomoću visoke tehnologije… više »

STRAH I TREPET

Najopasnije ulične bande na svijetu

objavljeno prije 14 godina

Bande ne vladaju samo pojedinim kvartovima već nerijetko imaju i velike dijelove države pod svojom kontrolom, poput južne provincije Meksika u kojoj glavnu riječ vodi "Mara Salvatrucha". Po… više »

RALJE

Otkriven fosil morskog čudovišta sa zubima od 35 cm

objavljeno prije 14 godina

Fosilizirana lubanja i vilica gigantske životinje, koja je bila dugačka 13 metara, s glavom od 10 metara, pronađena je u Peruu. Pretpostavlja se kako je biće napadalo druge kitove s obzirom… više »

Gitara
I RABLJENO JE DOBRO

Stvari koje ne bismo trebali kupovati nove

objavljeno prije 14 godina

Pisali smo o tome koje stvari ne bismo trebali kupovati rabljene jer nas na kraju mogu koštati više i biti štetni za zdravlje. Časopis U.S. News sada donosi popis stvari… više »

PUT U VJEČNOST

Tajna života od 140 godina

objavljeno prije 14 godina

Istraživači su već produžili životni vijek miševa i muhi, nakon odmrzavanja bakterije Bacillus F koja je bila zamrznuta još od ledenog doba. Bakterija je također muhe učinila… više »

CRNA STRANA

Znate li što je tekstofrenija?

objavljeno prije 14 godina

Australska znanstvenica Jennie Carroll s Kraljevskog tehnološkog instituta u Melbourneu tvrdi da mobiteli ugrožavaju naše duševno zdravlje i mogu uzrokovati psihičke… više »

ZA POLUDJETI

Partneri nas živciraju više od šefova

objavljeno prije 14 godina

Istraživanje psihologa s britanskog Sveučilišta Lancaster pokazalo je da nas naši partneri ili supružnici živciraju više i od naših šefova. 58 posto… više »

VRIJEME JE ZA PANIKU

Pubertet počinje sve ranije, nitko ne zna zašto

objavljeno prije 14 godina

Dobna granica u kojoj započinje pubertet se snižava iz godine u godinu. U 19. stoljeću dečki su u taj životni period ulazili sa 17 godina, a djevojke s 15. Davne 1960. prosječna starost… više »

YOU LOOKIN' AT ME?

Koliko brzo procjenjujete gleda li baš vas?

objavljeno prije 14 godina

Koliko brzo možete procijeniti gleda li baš vas neka privlačna osoba suprotnog spola? Navodno brzina vaše procjene ovisi o tome koliko je ta osoba ženstvenog, odnosno muževnog… više »

skrolaj na vrh