« Muškarci
objavljeno prije 13 godina i 3 mjeseca
PROBLEMI S EREKCIJOM

Lijekovi protiv bolova potiču impotenciju

Muškarci koji uzimaju preko tri tablete dnevno ili lijek protiv bolova koriste preko tri mjeseca mogu imati probleme s erekcijom

Lijekovi
Lijekovi (Free Digital Photos)
Više o

lijekovi

,

erekcija

,

aspirin

,

impotencija

Dugotrajno i često uzimanje lijekova protiv bolova potiče impotenciju, upozoravaju američki znanstvenici koji su proveli istraživanje na uzorku od 81.000 muškaraca u dobi od 45 do 69 godina, piše Journal of Urology.

Kritičnim se smatra uzimanje lijekova više od tri puta dnevno ili pak duže od tri mjeseca pet puta na tjedan. Probleme s erekcijom zbog učestale konzumacije tableta imao je gotovo svaki šesti ispitanik.   

Muškarci su uzimali nesteroidne antiupalne lijekove koji imaju analgetičke, antipiretičke i antiupalne osobine. Među njima su ibuprofen i naproksen, ali i acetilsalicilne kiseline odnosno popularni Aspirin. U rizičnu skupinu se ubrajaju i lijekovi protiv visokog krvnog tlaka i antidepresivi.

Američki znanstvenici upozoravaju muškarce da lijekove ne prestaju uzimati na vlastitu inicijativu, već da se posavjetuju s liječnikom. Problemi s erekcijom mogu, ali i ne moraju nužno biti posljedica uzimanja lijekova.

Najčešći uzroci impotencije su arterioskleroza, dijabetes, pretilosti, pušenje te stres i depresija. 

10.03.2011. 16:25:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh