Život
A NIJE DRAŽEN

Zbunjeni zečić umislio da je pile

objavljeno prije 13 godina

Osmomjesečni Otto uživa u sjedenju na jajima, lijenom odmaranju u kokošinjcu te kljucanju kukuruzne smjese s ostalom peradi. Ništa neobično za jednog pilića, reći ćete. Točno,… više »

VARAJ ME NJEŽNO

Kako biti dobra ljubavnica oženjenom muškarcu

objavljeno prije 13 godina

Za prijevaru je potrebno dvoje, kaže stara i mudra izreka. Kad se priča o ovoj temi, uglavnom ju obrađujemo kroz mušku sferu, pokušavajući shvatiti zašto muškarci… više »

KONFERENCIJA

Najavljeni WinDays 12

objavljeno prije 13 godina

Koncept Microsoft WinDays12 konferencije temelji se na otvaranju društveno relevantnih tema po čemu je priznata i prepoznata već više od deset godina. Na radost svih sudionika,… više »

HI TECH CURE

Održan inauguracijski Girl Geek Dinners Zagreb

objavljeno prije 13 godina

Inauguracijski Girl Geek Dinners Hrvatska okupio je 150 žena koje vole tehnologiju, inovacije, računarstvo, gadgete, video igre, programiranje ili su jednostavno radoznale i otvorene prema… više »

Što je s cjepivom protiv AIDS-a

objavljeno prije 13 godina

A sve je moglo biti kao jednostavno: uzmu se odumrle stanice HI-virusa ili neki njihovi dijelovi i ubrizgaju se pacijentu. Njegov imunološki sustav ih napadne, analizira tipična… više »

PROSLAVA

Novogodišnje čari Daruvarskih toplica

objavljeno prije 13 godina

Pod okriljem novogodišnje noći, u jedinstvenom ambijentu, uz domaću hranu, vrhunsku kapljicu i živu glazbu do ranih jutarnjih sati, u zagrljaju voljene osobe... Prepustite se… više »

NAPREDAK U MEDICINI

Životno osiguranje za HIV pozitivne u Južnoj Africi

objavljeno prije 13 godina

Unatoč tomu što u praksi provedba ne ide baš glatko, Južna Afrika jedina je zemlja u svijetu koja nudi posebne police životnog osiguranja za ljude zaražene virusom HIV-a,… više »

GORE OD IGRICA

Od svih oblika zabave najštetnije je gledanje TV-a

objavljeno prije 13 godina

Gledanje TV-a je najštetnija razonoda za fizički neaktivnu djecu, jer povećava rizik od srčanih bolesti. Gledanje televizije je opasnije od igranja videoigrica, upozoravaju… više »

aids sida hiv
DOBRE VIJESTI

Broj oboljelih od HIV-a u Hrvatskoj u padu

objavljeno prije 13 godina

Broj novozaraženih HIV-om u našoj zemlji stagnira, dok je smrtnost u laganom padu, istaknuli su stručnjaci povodom Svjetskog dana borbe protiv AIDS-a, prenosi Hina. Sve u svemu, broj… više »

LUZER STOLJEĆA

Upoznajte čovjeka koji je iz ruku ispustio 35 milijardi dolara

objavljeno prije 13 godina

Sve do prije nekoliko godina cijena od više desetaka tisuća dolara za neku memorabiliju iz svijeta računala na aukciji činila se kao loša šala. Ipak, tvrtka Sotheby's iz… više »

NAZI MEMORABILIJA

Hitlerov bakreni stalak procijenjen na više od 500.000 dolara

objavljeno prije 13 godina

Više od pola milijuna dolara procijenjena je vrijednost bakrenog stalka pisaći pribor s ugraviranim slovima "AH" koji je koristio Adolf Hitler pri potpisivanju Sporazuma u Munchenu… više »

PREŽIVJETI PREKID

Pogreške koje morate izbjeći nakon prekida

objavljeno prije 13 godina

Slomljeno vam je srce. Vaše su misli zaokupljene tugom, samoćom i osjećajem goleme praznine. Nažalost, za slomljeno srce još uvijek nije izmišljen lijek koji brzo i… više »

U DOBROTVORNE SVRHE

Haljina pokojne Amy prodana za 50 tisuća eura

objavljeno prije 13 godina

U utorak je na dražbi u Londonu za 50.500 eura prodana oprava koju je pokojna Amy Winehouse nosila na snimanju albuma „Back to Black", a sav prikupljeni novac ići će u zakladu osnovanu… više »

GLAVOMET

Pretjerano igranje glavom u nogometu može oštetiti mozak

objavljeno prije 13 godina

Unatoč tome što su moderne nogometne lopte i nekoliko puta lakše od onih s kojima se igralo do prije svega nekoliko desetljeća, prečesto udaranje lopte glavnom svejedno može… više »

BETTS

Liječnici replicirali Stradivarijevu violinu

objavljeno prije 13 godina

Grupa liječnika sa Sveučilišta Minnesota napravila je nešto o čemu se sanja stoljećima - napravila je najuspješniju repliku Stradivarijeve violine. Koristeći najnoviju… više »

skrolaj na vrh