« Seks
objavljeno prije 11 godina i 9 mjeseci
NIŠTA BEZ ČAŠICE

Zašto žene preferiraju seks pod utjecajem alkohola?

Milijuni žena konzumiraju alkohol prije seksa zbog nedostatka samopouzdanja, pokazala je nova studija.

Čaša vina često je uvod u seks
Čaša vina često je uvod u seks (Arhiva)
Više o

žene

,

seks

,

alkohol

,

istraživanje

,

pijani seks

Skoro polovica ispitanih tvrdilo je da preferira seks pod utjecajem alkohola jer im pomaže da se riješe napetosti i budu opuštenije. Istraživači, koji su ispitali 3000 žena u dobi od 18 do 50 godina, otkrili su kako je prosječna žena spavala s osam muškaraca, dok je s najmanje pet njih bila pijana. Ponekad se čak nisu mogle ni sjetiti imena muškaraca s kojima su spavale.

Tri četvrtine ispitanih tvrdilo je kako im se lakše opustiti i otvoriti prema partneru nakon par popijenih pića.  Četiri od deset uvijek je bilo pripito kada je spavalo s partnerom prvi put. No čak 48,5 posto priznalo je da preferira seks pod utjecajem alkohola.

Studija je također pokazala da 75 posto žena voli popiti prije nego se zapute u krevet sa svojim mužem ili dečkom. 6 posto nikad nije bilo trijezno tijekom seksa.

Više od polovice ispitanih tvrdilo je kako je piće s partnerom koji ih zanima dio procesa upoznavanja i zavođenja što je rezultiralo time da su bile pod utjecajem alkohola kada bi došlo do seksa. Također je otkriveno da 14 posto žena ne može uopće spavati sa svojim partnerom ako nisu prije toga popile par čaša vina.

Kathryn Lakeland, voditeljica istraživanja, dodaje kako ono pokazuje koliko ženama zapravo fali samopouzdanja. ˝Činjenica da alkohol igra ključnu ulogu u njihovom ljubavnom životu pokazuje da žene traže nekakvu potporu kada je u pitanju seks. I dok mnoge tvrde kako  konzumiraju alkohol prije seksa jer je to dio izlaska i procesa zavođenja, veliki postotak će zapravo odbiti otići u krevet bez koje koje čaše vina. No čineči tako mnoge će izgubiti kontrolu i tu dolazi do seksa na jednu noć˝ objašnjava Lakeland.

11.08.2012. 18:27:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh