Svijet
HAAG

Sutra počinje dokazni postupak obrana Gotovine, Čermaka i Markača

objavljeno prije 15 godina

Haško suđenje trojici hrvatskih generala, optuženih za zločine tijekom i nakon Oluje, nastavlja se četvrtak dokaznim postupkom obrane koja će svjedocima i dokazima pokušati… više »

BAN KI-MOON:

Ubrzanje klimatskih promjena je alarmantno

objavljeno prije 15 godina

Utjecaj klimatskih promjena ubrzava se "alarmantnom" brzinom i zahtijeva žurno djelovanje, što znači odmah, rekao je u srijedu glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon. "Zastrašujuće je… više »

grmi, sijeva

Europa pogođena snažnim olujama

objavljeno prije 15 godina

Oluje koje su bjesnile Njemačkom, Švicarskom i Austrijom i rušile drveće odnijele su dva života u utorak kasno navečer, a stradalo je i više stoke u udarima gromova,… više »

PREKO NOĆI

Udvostručen broj slučajeva gripe H1N1 u Australiji

objavljeno prije 15 godina

Australci su upozoreni u srijedu da mogu očekivati znatan porast slučajeva oboljelih od virusa gripe H1N1 pošto se tijekom noći više nego udvostručio broj potvrđenih slučajeva.… više »

NE!

Vrhovni sud zabranio istospolne brakove u Kaliforniji

objavljeno prije 15 godina

Vrhovni sud Kalifornije u utorak je proglasio ustavnim i usvojio tzv. 'Prijedlog 8', kojim su u toj američkoj saveznoj državi zabranjeni istospolni brakovi, ali je istodobno potvrdio… više »

kuha se

Sjeverna Koreja ispalila novu raketu

objavljeno prije 15 godina

Južnokorejska novinska agencija Yonhap objavila je da je Sjeverna Koreja ispalila još jednu raketu kratkog dometa s položaja na svojoj istočnoj obali, prenosi Reuters. Yonhap se… više »

Uhićeno šezdeset mafijaša blizu Napulja

objavljeno prije 15 godina

Šezdesetak navodnih mafijaša, među kojima i nekoliko vođa klanova, uhićeno je u srijedu ujutro u području Napulja, priopćili su karabinjeri. "Izdali smo uhidbene naloge za 64… više »

Eko vozila predstavljena Zagrepčanima

objavljeno prije 15 godina

Prolaskom ekoloških vozila kroz grad i izlaganjem pred Tehničkim muzejom jučer je završen GREENERGO - 1. međunarodni skup ekoloških vozila u Zagrebu. U dva dana trajanja… više »

OD 1. SRPNJA

Slovenija odobrila kraće vinjete

objavljeno prije 15 godina

Slovenija će od 1. srpnja umjesto dosadašnjih godišnjih i polugodišnjih uvesti i kraće vinjete, tjedne i mjesečne, odlučio je u utorak slovenski parlament izmjenama… više »

'MINI POSTUPAK'

Karadžić se trudi dokazati postojanje sporazuma s Holbrookeom

objavljeno prije 15 godina

Branitelji haaškog optuženika Radovana Karadića u utorak su u Beogradu najavili da će od Haaškog suda zatražiti da se u suđenju Karadžiću otvori "mini postupak" na kojem bi se… više »

UJEDINJENI NARODI:

Pakistan je pogođen najgorom izbjegličkom krizom od 1947.

objavljeno prije 15 godina

Vojne operacije na sjeverozapadu Pakistana uzrokovale su najveću izbjegličku krizu u toj zemlji od stjecanja neovisnosti 1947. godine, priopćio je u utorak dužnosnik Svjetske zdravstvene… više »

UVJETOVANJE

Nema pregovora ako Izrael ne zaustavi naseljavanje

objavljeno prije 15 godina

Palestinska samouprava uvjetuje nastavak pregovora s Izraelom uklanjanjem kontrolnih vojnih točaka i prekidom naseljavanja na Zapadnoj obali, rekao je u utorak glavni palestinski pregovarač… više »

NAKON 6 GODINA

Mianmar ukinuo kućni pritvor Suu Kyi

objavljeno prije 15 godina

Aung San Suu Kyi, dobitnica Nobelove nagrade optužena je da je prekršila pravila kućnog pritvora jer je početkom svibnja Amerikanac John William Yettaw, ratni veteran iz vijetnamskog… više »

Minority Report uživo!

Obamine obmane i kršenje ustava

objavljeno prije 15 godina

Obamin govor o sigurnosti i vrijednostima američkog društva izazvao je pravu lavinu kritika, jer neki od izrečenih stavova su, najblaže rečeno, zastrašujući. Najveću buru… više »

TRAŽI SE BALANS

Slovenija očekuje da će Rehn prihvatiti njene amandmane

objavljeno prije 15 godina

Slovenija očekuje da će europski povjerenik Olli Rehn uvažiti njene amandmane na sporazum o rješavanju graničnog prijepora s Hrvatskom arbitražom i žali što dosadašnje… više »

skrolaj na vrh