« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
ALKOHOL I VISINE

Britanske aviokompanije bilježe porast izgreda u zrakoplovima

Najčešći razlog je alkohol, a slijede međusobni sukobi putnika i mentalna nestabilnost

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

nasilje

,

aviokompanije

,

izgred

Broj slučajeva izgredničkog ponašanja u britanskim putničkim zrakoplovima prošle je godine porastao za 30 posto pri čemu je veliku ulogu igrao alkohol.

Od gotovo 3.500 značajnijih izgreda tijekom godine do ožujka 44 je klasificirano kao ozbiljni, pokazali su službeni podaci.

Dobna skupina koja se najčešće pojavljuje u incidentima je ona od 30 do 39 godina a izgredi idu od nasilja prema posadi do pušenja u zrakoplovu.

"U te je incidente najčešće kao čimbenik upleten alkohol, a slijede sukobi s drugim putnicima te bolest ili vjerojatna mentalna nestabilnost. Bilo je i određeni broj slučajeva prijetećeg ponašanja i fizičkog nasilja", reklo je britansko ministarstvo prometa.

Alkohol je bio čimbenik u 37 posto slučajeva. U 73 posto incidenata su bili uključeni muškarci, što je jednako koliko i prošle godine. Oni koji su putovali u grupama sudjelovali su u 53 posto incidenata, u 33 posto izgreda su sudjelovali oni koji su putovali s obitelji dok su oni koji su putovali sami bili upleteni u 13 posto incidenata. Jedan je izgred zabilježen pri deportaciji.

No vjerojatnost da će vaše putovanje biti prekinuto općenito je mala. To se dogodilo tek na jednom od 24.000 letova dok je prošle godine omjer bio jedan prema 35.000. (hina/metro-portal)

22.10.2009. 16:08:44
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh