Svijet nema prethodne stranice

Dogodilo se na današnji dan - 1. lipnja

objavljeno prije 10 sati i 8 minuta

Jedan od najvećih vojskovođa svih vremena, mongolski vladar Džingis kan, 1215. godine osvojio je Peking, tada prijestolnicu sjevernokineske dinastije Jin. U vrijeme kada je Džingis kan napao… više »

EH, DA...

Primitivan je onaj koji ima psa na lancu

objavljeno prije 20 sati i 10 minuta

Značenje riječi primitivan opisuje se kao kulturna i civilizacijska nedoraslost te manjak građanske kulture. Prijatelji životinja poručuju da držanje pasa na lancu znači upravo to. Smatraju… više »

Dogodilo se na današnji dan - 31. svibnja

objavljeno prije 1 dan i 10 sati

Sherlock Holmes je fiktivni detektiv s kraja 19. i početka 20. stoljeća, koji se prvi put pojavio upravo na današnji dan 1887. godine. Stvorio ga je škotski književnik i… više »

DAJTE VIŠE!

Inspekcijo, zaštiti konje, a ne zlostavljače!

objavljeno prije 2 dana i 2 sata

Povodom najave prve štraparijade na Lonjskom polju u Mužilovčici na imanju lokalnog OPG-a, Prijatelji životinja uputili su prijavu Državnom inspektoratu tražeći da ne… više »

Dogodilo se na današnji dan - 30. svibnja

objavljeno prije 2 dana i 10 sati

Stogodišnji rat pred sam kraj počeo se okretati na francusku stranu, jer su njihove snage predvođene Ivanom Orleanskom u naletu osvojile nekoliko važnijih gradova. No, Englezi su… više »

IZBORI

Izbori i klimatske promjene

objavljeno prije 3 dana i 2 sata

Više od 50 zemalja, a koje čine polovicu svjetskog stanovništva, izlazi ove godine na izbore, uz visoku razinu političke neizvjesnosti u mnogim najvećim svjetskim… više »

Dogodilo se na današnji dan - 29. svibnja

objavljeno prije 3 dana i 10 sati

Turska vojska sa sultanom Mehmedom II. na čelu 1453. godine zauzela je Konstantinopol, prijestolnicu moćnog Bizantskog carstva, čiji je zadnji car Konstantin XI. Paleolog i sam junački… više »

STVARNO?

Kako je žohar osvojio planetu

objavljeno prije 3 dana i 22 sata

Najveći broj ljudi smatra da su žohari odvratne. Usprkos tome, njihove sposobnosti su impresivne. Izuzetno su brzi, mogu da se spljošte ako žele proći kroz neki prorez, noge su im tako… više »

UPS!

Stiže nam sezona uragana

objavljeno prije 4 dana i 2 sata

Sezona uragana u Atlantskom oceanu obično počinje oko 1. lipnja i traje do kraja studenoga, a ova pred nama, mogla bi biti jedna od rekordnih sezona za uragane. "Postoji 85 šanse da će… više »

Dogodilo se na današnji dan - 28. svibnja

objavljeno prije 4 dana i 10 sati

Godine 585. p.n.e. kod rijeke Halys (danas Kizilirmak u Turskoj) došlo je do bitke između vojski Lidije i Medije, zadnje bitke petnaestogodišnjeg rata koji su vodili vladari… više »

HMMM...

Zašto ekstremne vremenske prilike haraju svijetom?

objavljeno prije 4 dana i 20 sati

Poplave i toplinski valovi širom Afrike, poplave u južnom Brazilu, suša u Amazoniji i ekstremne vrućine u cijeloj Aziji: vijesti su ove godine pune… više »

HMM ;)

Je li Europa spremna za sanaciju prirodnih katastrofa?!

objavljeno prije 5 dana i 2 sata

Kada Svjetska banka objavljuje izvještaje o pojedinim dijelovima svijeta, jedan je obično dovoljan. Ranije ovog tjedna, Svjetska banka u suradnji s Europskom Komisijom objavila je… više »

Dogodilo se na današnji dan - 27. svibnja

objavljeno prije 5 dana i 10 sati

Prvi hrvatski kralj Tomislav 927. godine nadmoćno je pobijedio bugarsku vojsku cara Simeona predvođenu knezom Alogoboturom. Bugarski car Simeon I. več je vodio dug i isrpljujuć rat s… više »

VEGESAJAM

Zdravlje i održivost na VegeSajmu

objavljeno prije 5 dana i 21 sat

Prijatelji životinja s velikim zadovoljstvom pozivaju sve gurmane i ljubitelje zdrave hrane i održivog načina življenja na 13. VegeSajam, koji će se održati u subotu 8. lipnja 2024. od 9 do… više »

STRAVA!

Stravičan prizor zlostavljanja konja

objavljeno prije 6 dana i 2 sata

Udruga Prijatelji životinja podnijela je jutros prijavu policiji i kaznenu prijavu protiv nepoznate osobe koja je jučer u Podgariću pretovarila konje drvima i zlostavljala ih. U Udruzi navode… više »

skrolaj na vrh