« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 20 dana i 14 sati
ZANIMLJIVO :)

5 proteina za jačanje imuniteta i zdravo mršavljenje iznad 40

Znamo mi da vi mislite da ste jaki, snažni i ništa vam ne može biti... no, ako ste 40+, trebali mi malo pripaziti na prehranu...

Jaja su OK, štoviše
Jaja su OK, štoviše (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

prehrana

,

40+

Održavanje pravilne prehrane s godinama postaje sve važnije, osobito kada je riječ o unosu proteina. Proteini igraju ključnu ulogu u održavanju cjelokupnog zdravlja, podržavaju imunološku funkciju, zdravlje crijeva i pomažu u kontroli težine.

Stoga je nutricionistica Yasmin Ribeiro istaknula pet nemasnih proteina koje bismo trebali uključiti u svoju prehranu ako želimo poboljšati imunitet, zdravlje crijeva i učinkovito mršavljenje.

Grčki jogurt - grčki jogurt nije samo bogat proteinima, već sadrži i probiotike koji igraju ključnu ulogu u zdravlju crijeva. "Probiotici u grčkom jogurtu poboljšavaju zdravlje crijeva, čime se pojačava imunološki odgovor", navodi Ribeiro. Zdrava crijeva izravno su povezana sa snažnim imunološkim sustavom, što ovu namirnicu čini dvostruko korisnom.

Jaja - jaja su hranjiva, niskokalorična hrana koja osigurava visokokvalitetne proteine. "Jaja vam pomažu da dulje ostanete siti, što može pomoći u kontroli apetita i doprinijeti mršavljenju", zaključila je nutricionistica.

Leća - leća je prepuna proteina i vlakana koji su vitalni za probavu i zdrav crijevni mikrobiom. "Leća podupire probavu i hrani dobre crijevne bakterije", navodi Ribeiro, napominjući da je to čini odličnim izborom za zdravlje crijeva, mršavljenje i imunitet.

Losos - ova riba, bogata hranjivim tvarima, bogata je omega-3 masnim kiselinama koje imaju značajna protuupalna svojstva. Nutricionistica objašnjava: "Losos pomaže u smanjenju upale i podržavanju imunološkog zdravlja, što ga čini izvrsnim izborom za jačanje obrambenih mehanizama vašeg tijela."

Pileća prsa - poznata po visokom sadržaju esencijalnih aminokiselina, pileća prsa najbolji su izbor za podršku imunološkom sustavu. "Pileća prsa podržavaju proizvodnju imunoloških stanica i antitijela što ih čini moćnim saveznikom u zaštiti tijela od štetnih patogena", kaže Ribeiro za SheFinds.

01.06.2024. 08:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh