Svijet nema prethodne stranice

Dogodilo se na današnji dan - 22. srpnja

objavljeno prije 3 sata i 58 minuta

Tijekom prvog rata za škotsku nezavisnost engleski kralj Edward I. Dugonogi 1298. godine je u bitci kod Falkirka pobijedio pobunjeničku škotsku vojsku pod vodstvom Williama… više »

WOW

Kavez svi kaveza - molekula koja upija stakleničke plinove

objavljeno prije 12 sati

"Kavez svih kaveza" je način na koji su znanstvenici opisali novu vrstu poroznog materijala, jedinstvenog po svojoj molekularnoj strukturi, koji bi se mogao koristiti za zadržavanje ugljičnog… više »

EH, DA...

Mediteran u problemima

objavljeno prije 14 sati i 59 minuta

Na Sredozemlju bi 529 milijuna stanovnika trebalo uživati u lokalnom voću, povrću, maslinovom ulju i ribi, ali mnogima od njih zdrave namirnice nisu dostupne. Unija za Mediteran, organizacija… više »

EH, DA...

Održivost u sportu

objavljeno prije 20 sati i 7 minuta

Svijet se suočava s trostrukom planetarnom izvanrednom situacijom klimatskom krizom, krizom prirode i krizom zagađenja, a ulaskom u 21. stoljeće Ujedinjeni narodi (UN) definirali su 17… više »

21. SRPNJA

Dogodilo se na današnji dan - 21. srpnja

objavljeno prije 1 dan i 3 sata

Nakon turskog poraza u četverogodišnjem ratu, između Austrije, Mletačke Republike i Osmanskog carstva 1718. godine sklopljen je Požarevački mir. Od 1714. do 1716. Turci su… više »

HMMM...

Od ekstremnih vrućina do najezda komaraca

objavljeno prije 1 dan i 12 sati

Porast temperatura Turistička industrija i turisti moraju se prilagođavati rastućem valu klimatskih promjena što postaje sve veći problem za zemlje u južnoj Europi, koje se… više »

ZABRINJAVAJUĆE

Rast razine mora izbrisao cijelu vrstu

objavljeno prije 1 dan i 15 sati

Kombinirani učinci rasta razine mora, rastućih plima i jakih olulja dovesli su populaciju divljeg kaktusa Key Largo do izumiranja na jednoj poznatoj lokaciji na kojoj ga se moglo naći - u… više »

EU

EU i vodik - nerealni ciljevi

objavljeno prije 1 dan i 20 sati

Europska komisija postavila je ciljeve za proizvodnju do 10 milijuna tona obnovljivog vodika do 2030. i uvoz dodatnih deset milijuna tona. Iako nisu obvezujući, ciljevi su dio planova bloka… više »

Dogodilo se na današnji dan - 20. srpnja

objavljeno prije 2 dana i 3 sata

U Viškom kanalu se 1866. godine odigrala poznata Viška bitka u kojoj su se sukobile mornarice Habsburške Monarhije i Kraljevine Italije. Bitka je bila dio austro-pruskog… više »

VEGANI

Ususret ZeGeVege festivalu uzbudljive vijesti dolaze iz V-Label

objavljeno prije 2 dana i 16 sati

V-Label, vodeći svjetski veganski i vegetarijanski zaštitni znak, teži svijetu u kojemu su veganski i vegetarijanski proizvodi rasprostranjeni, popularni i lako prepoznatljivi. V-Label… više »

UPS!

Urod kakaovca u Gani drastično pao

objavljeno prije 2 dana i 20 sati

Gana i Obala Bjelokosti proizvode oko 60 posto svjetskog kakaovca i katastrofalni urod podigao je njegove cijene na svjetskim tržištima. Većina nasada u Gani obično se obere do kraja… više »

19. SRPNJA

Dogodilo se na današnji dan - 19. srpnja

objavljeno prije 3 dana i 3 sata

19. srpnja točno je 200. dan u godini (201. u prijestupnim godinama) u Gregorijanskom kalendaru. 64. poslije Krista na ovaj je dan započeo požar u dijelu starog Rima u kojem su bili… više »

NEĆE DUGO...

Jadran još održava biodiverzitet

objavljeno prije 3 dana i 14 sati

Prema podacima s automatske plutače Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) u Dubrovniku, u utorak je u 17 sati izmjerena rekordna temperatura mora od 29,7 stupnjeva… više »

RIBAFISH

Završila prva faza projekta RokPoluotok

objavljeno prije 3 dana i 16 sati

Nastavak projekta #RokOtok, istoimene Udruge i Ribafisha, RokPoluotok - plivanje oko Istarskog poluotoka, započelo je u nedjelju 23. lipnja 2024. na plaži u Preluku simboličnim plivanjem u… više »

RIO TINTO

Balkanski testni poligon za svjetski kapital

objavljeno prije 3 dana i 20 sati

Iako su brojni nacionalni mediji u Srbiji uglavnom pod kontrolom srbijanskog predsjednika, oni manji, posebno lokalni, kritički propituju projekt crpljenja litija iz rijeke Jadar, za… više »

skrolaj na vrh