Lifestyle BODY&SOUL

Mozak treba nove živčane stanice da bi funkcionirao

objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci

Odrasli mozgovi trebaju stalnu opskrbu novim živčanim stanicama da bi mogli provoditi funkcije poput mirisa i sjećanja, pokazao je pokus s miševima u Japanu. Premda su znali da odrasli… više »

Čudotvorni lijek

Grožđe - spas za srce

objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci

Crno grožđe ne služi samo za izradu vina - ekstrakt crnog grožđa je čudotvorni lijek protiv srčanog udara, pokazuju nova istraživanja. Ona dokazuju da je grožđe u sirovom obliku ustvari… više »

Oprez: voćni sokovi i lijekovi ne idu zajedno

objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci

Uzimanje lijekova s voćnim sokovima znatno umanjuje njihovu efikasnost, objavili su znanstvenici iz Američkog kemijskog društva. ‘Krivac’ za to su, izgleda, flavonoidi,… više »

Rušenje mitova

Oslobodite se predrasuda o mastima

objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci

O mastima je toliko toga lošeg napisano i izgovoreno u javnosti da kod velikog broja ljudi samo spominjanje te riječi može izazvati loše raspoloženje. Masti možete… više »

Nedostatak vitamina D uzrokuje 26% veću smrtnost

objavljeno prije 15 godina i 11 mjeseci

Istraživači na medicinskom fakultetu Johnsa Hopkinsa u Marylandu ispitali su uzorak od 13.000 muškaraca i žena koji su rođeni zdravi, a sudjelovali su u nacionalnoj anketi kojom su se… više »

Prije ronjenja posjetite zubara

objavljeno prije 15 godina i 11 mjeseci

Osobe koje planiraju provesti vikend u ronjenju trebale bi posjetiti zubara i obaviti medicinski pregled, prenosi njemačka agencija DPA. Istraživanja organizacije za zdravlje zuba, sa… više »

I virusi mogu dobiti virozu

objavljeno prije 15 godina i 11 mjeseci

I virusi se mogu razboljeti, ako se zaraze drugim virusima, tvrde znanstvenici sa Sredozemnog sveučilišta u Marseilleu. Francuski mikrobiolozi vjeruju da su otkrili novu porodicu… više »

Pijem tablete za visoki tlak i mršavim

objavljeno prije 16 godina

Znanstvenici tvrde kako postoje tablete koje se upotrebljavaju za snižavanje krvnog tlaka, a istovremeno mogu pomoći pri mršavljenju. Istraživanja su pokazala da su to ACE inhibitori… više »

Biološki lijekovi sve su potrebniji

objavljeno prije 16 godina i 1 mjesec

Reumatske su bolesti najčešći razlog kronične onesposobljenosti pacijenata. Ove bolesti ne samo da bolesnicima uzrokuju tegobe i ograničavaju ih u svakodnevnom životu, već su povezane… više »

Hrvati vole kondome i prekinuti snošaj

objavljeno prije 16 godina i 1 mjesec

Istraživanje Iskrice, internetske stranice za upoznavanje koja ima preko 240 tisuća korisnika, pokazalo je da Hrvati više vjeruju prirodnim metodama zaštite nego onima koje im… više »

Piercing može stvoriti stomatološke probleme

objavljeno prije 16 godina i 1 mjesec

Teške stomatološke komplikacije može izazvati piercing po tijelu, osobito na usnama i jeziku, navodi se u istraživanju provedenom na Sveučilištu u Tel Avivu.Studija na… više »

Sa Strida biciklom možete i u autobus

objavljeno prije 16 godina i 2 mjeseca

Sklopivi gradski bicikl Strida Bike prva je potpuno nova geometrija bicikla u godinama postojanja. Unutar trokutastog okvira od laganog aluminija, snaga pogona se prenosi na stražnji kotač… više »

Operacija u samo 15 minuta

objavljeno prije 16 godina i 2 mjeseca

Operacija katarakte (sive mrene) za primarni cilj ima uklanjanje zamućene očne leće čime se omogućava poboljšanje vidne oštrine. Razvojem suvremene operativne tehnike, kirurgija… više »

Sa Sudafedom lakše se diše

objavljeno prije 16 godina i 2 mjeseca

Sudafed aparatić koji ispušta paru najnoviji je proizvod za sve koji imaju problema sa sinusima ili su prehlađeni. Aparatić omogućuje čišće i lakše disanje tijekom noći.… više »

Nova dimenzija opuštanja i brige o tijelu

objavljeno prije 16 godina i 2 mjeseca

Stiže dobra vijest za sve Splićane i Splićanke, ali i njihove goste željne kvalitetnog opuštanja, masaža, zdravih zalogajčića i ostalih wellness užitaka! Split je ovih dana dobio jedno… više »

skrolaj na vrh