Lifestyle BODY&SOUL nema prethodne stranice
MLJAC

Korona kriza ima i dobrih strana glede prehranbenih navika

objavljeno prije 17 sati i 47 minuta

Građani Njemačke jedu sve manje mesa, a tijekom koronakrize promijenjene su i prehrambene navike tako da sada sve više građana hranu priprema kod kuće, priopćeno je u petak u Berlinu… više »

ZNATE LI?

Osjećaj koji utječe na cijeli vaš život

objavljeno prije 23 sata i 47 minuta

Gotovo svi se u nekom trenutku osjećaju usamljeno. Dobra vijest za mnoge od nas je da je to privremeno stanje, možda uzrokovano životnom promjenom, na primjer premještanje na novo… više »

NA POSAO :)

Kako postati najbolja verzija sebe

objavljeno prije 1 dan i 11 sati

Želite prestati pušiti ili činiti nešto drugo što loše utječe na vaš život, a ne znate kako? Svjesni ste da je loše, ne osjećate se dobro nakon toga,… više »

SJAJNO!

Kava pomaže u borbi protiv pretilosti

objavljeno prije 1 dan i 15 sati

Skupina međunarodnih istraživača na čelu s dr. Lee Smithom s engleskog Sveučilišta Anglia Ruskin istražila je vezu između konzumacije kave i tjelesne težine kod žena i… više »

EH, DA...

Činjenice o stresu koje treba znati

objavljeno prije 1 dan i 19 sati

Kada razmišljamo o stresu, uglavnom ga vidimo kao nešto loše. Ako se ne usredotočimo na izvor stresa i na to kako da se s njime nosimo, može nam… više »

SAVJETI

Imunitet je izuzetno važan

objavljeno prije 1 dan i 23 sata

Stres, manjak sna i bolesti slabe imunitet. Glavni pokazatelj stanja imunosnog sustava je koliko često ste bolesni i koliko vam treba da ozdravite. Ako ulovite baš svaki virus ili… više »

MALO O BRAKU

Zajedničke stvari nas vežu

objavljeno prije 2 dana i 12 sati

Brak je zapravo maraton, a postoje navike koje mogu pomoći da par preživi i najveće turbulencije. Kada ste se vjenčali vjerojatno ste dobili puno savjeta, ali ste ih sigurno na tom… više »

FURKA

Kakve veze imaju emocije i položaj tijelia?

objavljeno prije 2 dana i 16 sati

Amy Cuddy, društvena psihologinja koja je u svom TED govoru objasnila da takozvane poze moći (power posing), odnosno stajanje u sigurnom stavu - raširenih nogu i s rukama na… više »

ZNATE LI?

Koja je hrana najkvalitetnija

objavljeno prije 2 dana i 19 sati

U posljednjih nekoliko tjedana, dok su kupci nastojali stvoriti zalihe hrane koja će potrajati, u svijetu je značajno porasla prodaja konzervirane i zamrznute hrane, a u porastu je bila čak i… više »

SAVJETI

5 stvari trebamo jesti nakon 10 ujutro

objavljeno prije 2 dana i 21 sat

Znanost i doručak često su kontradiktorni. S jedne strane, prehrambena industrija učinila je doručak najvažnijim obrokom dana usprkos činjenici da njegovo preskakanje zapravo nema loše… više »

Požurite! / Pixabay
SAVJETI

Zdravo hodanje po pravilima

objavljeno prije 2 dana i 23 sata

Hodanje je široko dostupan i jednostavan način da izgubite kilograme, naročito ako vas stil života drži 'okovanima' za stol i automobil, kaže osobna trenerica Hannah Davis iz… više »

ZANIMLJIVO :)

Kako nam je došla - ljubav?

objavljeno prije 3 dana i 11 sati

Od povjesničara koji su pratili ljubav od antičke Grčke i Rima, preko divnih arapskih stihova i romantizma, sociologa i psihologa koji proučavaju utjecaj ove sile na ljudsku psihu,… više »

ZNATE LI?

Kada je tavi vrijeme za penziju

objavljeno prije 3 dana i 17 sati

Teflon je uvriježeni naziv za politetrafluoroetilen, jedan od najizdržljivijih plastičnih materijala koji je otporan na visoke i niske temperature kao i na koroziju, a posebnim ga čini i… više »

SJAJNO!

Bicikli su opet popularni

objavljeno prije 3 dana i 23 sata

Više gradova u Francuskoj želi nakon ukidanja izolacije poticati vožnju biciklom gradskim ulicama kako bi se izbjeglo masovni prijevoz automobilima i veliko zagađivanje zraka, za koje… više »

NAUČITE

Zahvalnost je čudesno dobra

objavljeno prije 4 dana i 12 sati

Osjećaj zahvalnosti jedno je od psiholoških cjepiva protiv depresije i tjeskobe. Zahvalnost nas podsjeća na to da čak i u najtežim okolnostima u našem životu ima i mnogo toga… više »

skrolaj na vrh