« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 2 mjeseca
SAVJETI

Mršavite pravilnim vježbanjem bez problema

Učinkovito vježbanje vidi se na liniji, a postoji nekoliko pravila kojih se treba pridržavati kako bi skidali kilograme kao od šale

(Shutterstock)
Više o

vježbanje

,

mršavljenje

,

vježbe za mršavljenje

,

gubljenje kilograma

,

pravila

,

pravilno vježbanje

Vježbanje je jedna od ključnih stvari u procesu mršavljenja, uz zdravu prehranu, bez obzira na režim vježbanja rezultati će izostati ako se ne pridržavate nekih osnovnih pravila koja će vam omogućiti da iskoristite potencijal vježbi koje radite.

Za početak, morate početi vježbanje s onim što najmanje volite. Vjerojatno vam je i jasno zašto - kad ste najodmorniji to ćete ipak napraviti, ako ostavljate mrske vježbe za kraj, lako ćete ih preskočiti uz obrazloženje da ste umorni, stoga, na kraju radite ono što najviše volite.

Vježbati treba usredotočeno, budite fokusirani na vježbanje a ne na gledanje televizije, glazbu u slušalicama ili ono što možete vidjeti kroz prozor. Samo ćete tako vježbe izvoditi pravilno, aktivirati sve potrebne mišiće i postići najveći učinak. 

Ako nemate vremena za odrađivanje cijelog seta vježbi koje radite, uzmite uže i preskačite ga pet minuta prije skraćenog vježbanja i pet minuta poslije. Cilj je dovesti srce na broj otkucaja koji će garantirati najbolje spaljivanje kalorija.

Ravnomjeran rad srca tijekom vježbanja održavajte kraćim pauzama, primjerice, kad radite vježbe za jačanje donjeg dijela tijela, neka pauza ne traje minutu već samo 15 sekundi.

Na kraju, uvijek uključujte ruke u vježbanje, čak i kad radite čučnjeve, vozite bicikl ili hodate na steperu. Ako ćete u ritmu savijati bicepse, vježbe će biti učinkovitije. 

29.03.2014. 18:35:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh