« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 2 mjeseca
SPREMANJE

Proljetno čišćenje glave i misli

Osim što u proljeće treba obaviti detoksikaciju tijela od loših stvari koje smo utrpali u sebe tijekom zime, isto vrijedi i za mozak

Kako napraviti generalku u glavi :)
Kako napraviti generalku u glavi :) (FreeDigitalPhotos)
Više o

detoksikacija

,

mozak

,

misli

,

čišćenje misli

,

psihološko čišćenje

Detoksikacija tijela već je postala uobičajena rutina nakon praznika ili zime, no što je s mozgom? Pritom ne mislimo na neki način čišćenja mozga hranom ili pićem, nego pročišćavanje misli koje vas opterećuju i ne dozvoljavaju vam da krenete naprijed.

Znači, nakon što prozračite kuću, očistite tepihe i kupite nešto proljetno za obući, vrijeme je da napravite generalku u glavi. Kako? Lako ...

Sjednite i napišite popis svih stvari, događanja, obaveza i ostalih misli koje vam se stalno roje glavom. Istraživanja su pokazala da prosječnom čovjeku dnevno kroz glavu proleti gotovo 70 tisuća misli, no 90 posto njih se ponavlja!

Zapišite i sve što ste željeli reći, a niste, o čemu stalno razmišljate, koje poklone želite kupiti obitelji i prijateljima za rođendane i blagdane, gdje biste željeli ljetovati, što mislite raditi u sljedećih par mjeseci ....

Kad sve to istovarite na papir, a trebat će vam barem sat vremena, prvo što ćete osjetiti je blažena tišina u glavi, a nakon toga bacite se na češljanje liste i rješavanje stvavi koje ne želite i ne trebate. Na poseban papir možete zapisati što sve zapravo želite i trebate, kako biste imali popis relevantnih stvari koje treba riješiti. 

Nećete vjerovati koliko ste stvari zapisali, a još će bolji osjećaj biti kad ih se počnete polako rješavati križanjem. 

Na kraju cijele priče dobit ćete popis stvari koje zapravo trebate napraviti, i preostaje vam samo da uz njih stavite datume i zapišete ih na neko mjesto koje uvijek provjeravate za svoje obaveze - je li to neki računalni program ili običan rokovnik, stvarno nije važno. Ono što je najvažnije u cijeloj priči je činjenica da na taj način prestajete o njima razmišljati.

Nakon ovakvog proljetnog čišćenja mozga, nećete vjerovati koliko jasnije i koncentriranije možete razmišljati i kako vam je život najednom postao lakši. Pokušajte, isplatit će vam se višestruko. 

30.03.2014. 11:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh