« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 9 mjeseci
SAVJETI

Što treba jesti nakon četrdesete

Svako desetljeće života zahtijeva određene nutrijente, pa vam donosimo što treba jesti nakon što pređete magičnu četrdesetu

Antocijanin u ljubičastoj hrani smanjuje upale
Antocijanin u ljubičastoj hrani smanjuje upale (Arhiva)
Više o

lan

,

antioksidansi

,

sezam

,

leptin

,

sjemenke lana

,

lignan

,

antocijanin

Kad proslavite magični četrdeseti rođendan, neki procesi u vašem tijelu zahtijevaju više pažnje, a najviše treba paziti na unos hrane koja će osigurati sve potrebne nutrijente i antioksidanse kako bi tijelo što bolje funkcioniralo.

Za početak, treba početi unositi što više ljubičaste hrane poput patlidžana, borovnica, šljiva, grožđa i cikle. Naime, oni su puni antioksidansa, naročito antocijanina koji reducira upalne procese za više od četvrtine. 

Obavezan dio vaše prehrane trebaju biti sjemenke lana i sezama koje spadaju među najjače antioksidanse. Mljevene sjemenke dodajte u žitarice, jogurte ili razna kuhana jela i vaše će vam tijelo biti zahvalno.

Ako vas zgrabi glad, morate uvijek pri ruci imati badema, jer u četrdesetima padaju razine leptina, hormona sitosti, pa nije čudo da baš u tim godinama počnete dobivati kilograme. Stoga, kad ste gladni uzmite pola šalice badema i glad će nestati.

 

29.03.2014. 10:14:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh